ماهان شبکه ایرانیان

همه‌چیز پیرامون خال قرمز

لکه‌های قرمز کوچک روی پوست به علل گوناگونی شکل می‌گیرند. بعضی از این علل زمینه‌ای امکان دارد جدی باشند، در شرایطی که موارد دیگر عللی برای نگرانی به وجود نیاورد.

همه‌چیز پیرامون خال قرمز

تحریریه زندگی آنلاین : لکه‌های قرمز کوچک روی پوست به علل گوناگونی شکل می‌گیرند. بعضی از این علل زمینه‌ای امکان دارد جدی باشند، در شرایطی که موارد دیگر عللی برای نگرانی به وجود نیاورد. ولی اطلاع پیدا کردن از این که چه وقتی باید به پزشک مراجعه و کمک پزشکی دریافت کرد، مهم است.

 بیشتربخوانید:

آنچه باید درباره خال‌های قرمز بدانید

آیا خال‌های قرمز روی پوست جای نگرانی دارد؟

خیلی از ما نگران می‌شویم که شاید این خال‌های قرمز سرطانی باشند ولی اصلاً جای نگرانی نیست. شاید علامتی از تومور باشند ولی هنوز هم باید به ظاهر آن‌ها دقت کرد و هرنوع تغییری را در نظر گرفت تا بتوان خطرناک بودن آن را فهمید. پس، چنانچه روی پوست خود خال‌های قرمز دارید، موارد زیر را فراموش نکنید:

 این خال‌ها نباید به تعداد بسیار زیاد در یک بخش خاص از بدن باشند.

 خال‌های قرمز روی پوست نباید ناراحتی برای شخص به وجود آورد. چنانچه آسیب‌زا بودند یا خارش داشتند، به پزشک مراجعه کنید.

 این خال‌ها نباید خونریزی داشته باشند. چنانچه با لمس کردنشان خونریزی کردند، حتماً به متخصص پوست مراجعه کنید.

به رنگ و شکل این خال‌ها دقت کنید. چنانچه خال‌ها تیره‌تر شدند و گوشه‌های آن سفت و نامنظم بودند، حتماً با متخصص حرف بزنید.

 بیشتربخوانید:

خال خوش‌خیم با خال بدخیم چه تفاوتی دارد؟

خال قرمز یا آنژیوم گیلاسی

آنژیوم گیلاسی شرایطی خیلی رایج است و می‌تواند در هر بخش از بدن آشکار شود. این خال‌های قرمز اغلب در کسانی که بیش از 30 سال سن دارند، آشکار می‌شوند. رنگ قرمز آنها از رگ‌های خونی شکسته درونشان سرچشمه می‌گیرد.

 در شرایطی که علت دقیق پیدایش این خال‌های قرمز معلوم نیست، خیلی از کارشناسان این عقیده را دارند که ژنتیک در این زمینه نقش دارد. بعضی اشخاص نسبت به دیگران احتمال بیشتری دارد دارای آنژیوم گیلاسی باشند.

 احتمال پیدایش این خال‌های قرمز در زمان حاملگی هم بیشتر است و حتی با آب و هوا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی پیوند خورده‌اند. اغلب، روبرو شدن با آنژیوم گیلاسی نگران کننده نیست، مگر این که اندازه، شکل یا رنگ خال‌ها تغییر پیدا کند. در صورت خونریزی از این خال‌ها هم باید به پزشک مراجعه کرد.

 

سه نوع اصلی آنژیوم وجود دارد

  آنژیوم گیلاسی: به این آنژیوم، سنیل آنژیوم، نقاط کمپل دی مورگان یا نقاط دی مورگان هم گفته می‌شود. آنژیوم گیلاسی در هر قسمتی از بدن آشکار می‌شود ولی اغلب در بالاتنه پیدا می‌شود.

 

 آنژیوم عنکبوتی: آنژیوم عنکبوتی مثل تارعنکبوت است و در مرکز این آنژیوم نقطه قرمزی وجود دارد که گروه‌هایی از رگ‌های خونی متسع در پیرامون آن قرار دارند. این آنژیوم در بچه‌ها، بیماران مبتلا به بیماری کبد و اغلب در دوران بارداری زنانی که قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند، شایع است. آنژیوم عنکبوتی بیشتر بر روی صورت و قفسه سینه آشکارمی‌شود.

 بیشتربخوانید:

داشتن خال در نقاط مختلف بدن به چه معناست؟

 آنژیوم دریاچه وریدی:  این آنژیوم‌ها بر روی لب‌ها و گوش‌ها پیدا می‌شوند و اغلب آبی‌رنگ هستند ولی به رنگ‌های قرمز و بنفش هم هستند. آنژیوم دریاچه وریدی در مردان بالای 65 سال که بیش‌ازاندازه در معرض نور آفتاب بوده‌اند، رایج است.

 

دلیل خال قرمز روی پوست

 آنژیوم گیلاسی به علت افزایش سلول‌های اندوتلیال (سلول‌هایی که عروق خونی را تشکیل می‌دهند) به وجود می‌آید به صورتی که عروق خونی بزرگ شده و به شکل آنژیوم آشکار می‌شود. رنگ قرمز آن هم بر اثر پاره شدن رگ‌های خونی است.

 تابه‌حال دلیل دقیق آنژیوم گیلاسی یا خال‌های قرمز پوستی معلوم نشده، ولی تحقیقات نشان می‌دهد عوامل زیر در ابتلا به این عارضه اثرگذار است:

 عوامل ژنتیکی (سابقه خانوادگی)

 حاملگی و تغییرات هورمونی

 شرایط پزشکی خاص

  قرار گرفتن در معرض نور خورشید

 آب و هوا

 مشکلات کبدی، پیوند کبدی

 قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

 بیشتربخوانید:

از بین بردن خال‌های پوست به روش خانگی

 

نشانه‌های رایج آنژیوم گیلاسی

- آنژیوم گیلاسی به‌صورت خال یا جوش و معمولاً به رنگ قرمز روی پوست آشکار می‌شود ولی امکان دارد به رنگ‌های آبی، بنفش یا حتی سیاه هم باشد.

- امکان دارد اول صاف و هم‌سطح پوست پیدا شده و با افزایش سن به‌طور برجسته دیده شوند.

- اندازه کوچک و معمولاً قطر کمتر از 1/4 اینچ دارند (بعضی وقت‌ها بزرگ‌تر هستند.)

 - خراشیدن، مالش یا اصلاح مو در این قسمت‌ها امکان دارد با خونریزی و تورم یا دیگر نشانه‌های تحریک پوستی همراه باشد.

- در بیشتر موارد به‌ویژه در قسمت‌های مرکزی سطح سختی دارد.

 

درمان آنژیوم گیلاسی

آنژیوم گیلاسی از ضایعات پوستی بدون خطر است که در بیشتر موارد احتیاج به درمان خاص یا برداشتن آن نیست. ولی در بعضی موارد خال قرمز در قسمت نامناسبی آشکار شده یا از نظر زیبایی خوشایند نیست. در این موارد می‌توان نسبت به درمان و برداشتن این خال‌های قرمزرنگ اقدام کرد.

 

 الکتروتراپی

با استفاده از الکتروتراپی با جراحی آنژیوم گیلاسی، از جریان الکتریکی برای سوزاندن این زائده پوستی استفاده می‌شود.

 

لیزیک

استفاده از لیزر شیوه سریع و سرپایی است و احتیاجی به بستری شدن ندارد و با توجه به تعداد آنژیم گیلاسی در بدن، امکان دارد یک تا سه جلسه درمانی طول بکشد. این شیوه چندان دردناک نیست و قسمت مورد نظر پس از جراحی دچار کبودی خفیف می‌شود که احتمالاً 10 روز طول می‌کشد.

 بیشتر بخوانید:

برداشت خال با جراحی بهتر است یا لیزر؟

انواع خال‌های قرمز دیگر

 کراتوز اکتینی

بعضی از انواع خال‌های قرمزرنگ روی پوست به علت قرار گرفتن بیش‌ازاندازه در معرض نور خورشید به وجود می‌آید. کراتوز اکتینیک سبب رشد بافت قرمز روی پوست می‌شود. این بافت‌ها دارای یک سطح مثل زگیل هستند.

پزشکان کلینیک مایو می‌گویند که بعضی از نشانه‌های دیگر کراتوز اکتینیک خارش و یا سوزش در اطراف بافتی است که روی پوست رشد کرده است. به وجود آمدن سطح زبر، ضایعات قرمز، صورتی و قهوه‌ای هم از دیگر علامت‌های این بیماری است. کراتوز اکتینیک می‌تواند سرطانی شوند. ولی باید این را بدانید که هرگونه بافت قرمزی روی سطح پوست این قابلیت را ندارد و فقط پزشک می‌تواند میان ضایعات سرطانی و غیر سرطانی تفاوت قائل شود.

 

 خال اسپیتز

خال اسپیتز نوع دیگری از خال‌های قرمز روی پوست هستند که مثل یکدست انداز قرمز گنبدی شکل آشکار می‌شوند. قسمت‌های معمول برآمدگی‌های قرمز خال مثل اسپیتز، روی اندام و صورت می‌باشد.

 متخصصین پوست می‌گویند که خال اسپیتز در ظاهر به ملانوم شبیه است. ولی برخلاف رشد ملانوم، خال اسپیتز خوش‌خیم می‌باشد. از آنجا که آنها شبیه به رشد توده سرطانی پوست هستند، باید به محض دیدن آن‌ها به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان