ماهان شبکه ایرانیان

گزارش‌های سومین ماه ۱۴۰۲ صنایع بورسی بررسی شد

صنایع برنده بورس خرداد

شماره روزنامه: ۵۷۷۳ تاریخ چاپ: ۱۴۰۲/۰۴/۱۹ ...

Untitled-1 copy

 در این جستار، نمادها و صنایع بازار سرمایه براساس گزارش‌‌‌های خردادماه مورد بررسی قرار گرفته‌اند. همچنین شرکت‌ها و صنایع برتر معرفی و وضعیت کلی بازار، متغیرها و اخبار موثر بر آن در این ماه مطالعه می‌شوند. پارامترهای لحاظ‌شده برای امتیازدهی، نسبت قیمت به سود، فاصله‌‌ نسبت قیمت به سود تا میانه‌‌ تاریخی، رشد درآمد و نرخ محصول اصلی نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه، رشد درآمد و نرخ محصول اصلی نسبت به میانگین 12ماه اخیر است. در خردادماه نمادهای «عالیس»، «والماس»، «شهر» و «نیان»، عرضه اولیه شدند. اولین معامله‌‌ تابلوی برق سبز در بورس انرژی در خرداد به نام «فولاژ» ثبت شد. همچنین در این ماه مهندس علی‌‌‌آبادی با رأی اعتماد نمایندگان مجلس به سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شد که تصمیمات این وزارت اثر قابل‌‌‌توجهی بر صنایع کلیدی بازار سرمایه خواهد داشت.

به گزارش مرکز آمار، تورم خردادماه 2درصد بوده که نسبت به اردیبهشت (تورم 8/ 2درصدی) کاهش محسوسی داشته است. همچنین تورم نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه در این ماه 6/ 42‌درصد اعلام شد. میانگین ارزش معاملات بازار سرمایه (سهام، حق‌‌‌تقدم و صندوق سهامی) 8600میلیارد تومان بود که نسبت به اردیبهشت افت 54درصدی داشت و نشان‌دهنده رکود بازار و کاهش رغبت معامله‌‌‌گران به خرید در این ماه بود. در مجموع 7700میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار را داشتیم که تقریبا دوبرابر اردیبهشت‌ماه بود. همچنین 4هزار میلیارد تومان ورود پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت را شاهد بودیم. شاخص‌های کل و هم‌‌‌وزن هم به ترتیب افت 6 و 4درصدی را تجربه کردند. نرخ بهره بین‌‌‌بانکی از 75/ 23درصد در ابتدای ماه به 48/ 23درصد کاهش یافت. نرخ دلار آزاد با خبرهای مثبت مذاکرات هسته‌‌‌ای از 52هزار و 350تومان در ابتدای ماه به 47هزار و 100تومان کاهش یافت و در انتهای ماه با مبلغ 48هزار و 750تومان بسته شد. دلار نیمایی نیز از 38هزار و 500تومان به 37هزار و 500تومان افت کرد. نسبت ارزش بازار به سود از 10واحد در ابتدای ماه به 9واحد کاهش یافت. همچنین نسبت ارزش بازار به درآمد از 6/ 2واحد به 4/ 2واحد رسید. بیشترین بازدهی به ترتیب متعلق به صنایع هتل و رستوران، لبنیات و سیمان بود که بازدهی بیش از 10درصدی داشتند. در نقطه مقابل، گروه‌‌‌های کانی فلزی، سرب و روی و سخت‌‌‌افزار و تجهیزات با بازدهی منفی 13درصد بیشترین افت را شاهد بودند. تقریبا 85درصد صنایع تولیدی در خرداد بازدهی منفی داشتند.

در خرداد کمترین نسبت قیمت به سود به ترتیب متعلق به صنعت اوره و متانول، قیر و یوتیلیتی بود. گروه‌‌‌های قیر، شیرینی‌‌‌جات و خرده‌‌‌فروشی پایین‌‌‌تر از میانه‌‌ قیمت به سود تاریخی خود معامله شدند. بیشترین رشد درآمد نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه‌‌ ماهانه (وزنی) به ترتیب از آن صنایع شکر (با رشد قابل‌‌‌توجه بیش از 600درصدی)، سیم و کابل، و خودرو بود. صنایع چوب، شکر و کانی فلزی بیشترین رشد درآمد ماهانه را نسبت به میانگین 12ماه اخیر (وزنی) داشتند. گروه‌‌‌های چوب و کانی فلزی در رشد نرخ محصول اصلی نسبت به میانگین 12ماه اخیر و نسبت به خرداد گذشته نیز پیشتاز بودند. صنعت خودرو و سیم و کابل هم در این بخش شرایط خوبی داشتند. در مجموع با درنظرگرفتن تمام متغیرها، بهترین عملکرد خرداد به ترتیب متعلق به صنایع خودرو، کانی فلزی و کاشی و سرامیک بوده است.

امیرحسین احمدی نیا copy
امیرحسین احمدی‌نیا / تحلیلگر بازار سرمایه
محسن افشارمنش copy
محسن افشارمنش / تحلیل‌گر بنیادی گروه مالی مهرگان (ساتا)

فلزات به استقبال قطعی برق

فرود فِرود

صنعت فلزات اساسی با ارزش بازار 1400همت، خردادماه را با بازدهی منفی 3/ 7‌درصد که بیش از اصلاح شاخص کل بود، به پایان رساند. در گروه فولاد، «فلوله» با بازدهی 21‌درصدی صدرنشین کسب بازدهی شد و «فرود» با افت 38‌درصدی در قعر قرار گرفت. در این گروه با توجه‌‌‌ به متغیرهای بنیادی بررسی‌شده در گزارش، «فسبزوار» و «هرمز» وضعیت مطلوب‌‌‌تری داشتند. درآمد ماهانه «فسبزوار» در خردادماه، نسبت به ماه مشابه سال قبل و میانگین 12ماه به ترتیب 80درصد و 118‌درصد افزایش‌‌‌ یافته است. در «هرمز» شاهد رشد 77درصدی فروش در فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم که این افزایش عمدتا برآمده از افزایش 183درصدی صادرات اسلب بود. همچنین در نماد «فغدیر»، درآمد تجمعی سه‌‌‌ماهه 1402 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 139‌درصد افزایش ‌‌‌یافته است. به نظر می‌رسد اعمال محدودیت در برق مصرفی یکی از چالش‌‌‌های گروه فولاد در تابستان باشد. در گروه مس، رشد فروش «فباهنر» در این ماه بهتر از «فملی» بوده است. این دو شرکت در بهار به ترتیب رشد درآمد عملیاتی 46 و 5‌درصدی را نسبت به بهار سال قبل به ثبت رسانده‌‌‌اند؛ اگرچه در خرداد به لحاظ بازدهی به ترتیب با افت قیمتی 5درصدی و 13درصدی مواجه شدند. در گروه سرب و روی، در نماد «فاسمین» شاهد افت 17درصدی درآمد فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنین کاهش نرخ فروش شمش روی در خردادماه نسبت به میانگین سال بودیم. بازدهی گروه آلومینیوم در خردادماه در مجموع منفی 6‌درصد بود که «فالوم» با 31‌درصد صدرنشین بازدهی شرکت‌های این گروه بود. در این ماه «فمراد» در مقایسه با سایرین بیشترین رشد درآمد و نرخ محصول اصلی را کسب کرده است. شفاف‌‌‌سازی «فایرا» مبنی بر خارج‌‌‌شدن هشت‌دستگاه از دیگ‌‌‌های تولیدی از مدار تولید، موید کاهش تولید در این گروه به سبب قطعی برق است. گروه سنگ‌‌‌آهن در این ماه بازدهی منفی 4‌درصد را محقق کرد. بهترین عملکرد صنعت را از منظر بنیادی نمادهای «کنور» و «کگهر» داشتند. «کنور» در ماه جاری، نسبت به میانگین سال و ماه مشابه سال ‌‌‌قبل به ترتیب 157درصد ‌و 118درصد رشد درآمد داشت. با توجه به طرح‌‌‌های توسعه که در مجمع «کنور» رونمایی شد و آغاز عملیات اجرایی پروژه کارخانه کنسانتره در کردستان می‌‌‌توان چشم‌‌‌انداز مناسبی را در بلندمدت برای این شرکت متصور شد. مستعدترین نماد در گروه کانی‌‌‌های فلزی «فزر» است که بیشترین رشد مقدار فروش و نرخ و درآمد ماهانه نسبت به میانگین 12ماه قبل را در این گروه از آن خود کرد. در صنعت کانی‌‌‌های غیرفلزی نمادهای «کگاز» و «کساپا» به ترتیب با 34درصد و 29‌‌‌درصد بیشترین و «کپشیر» و «کهمدا» با منفی 14درصد و 13‌‌‌درصد، کمترین بازدهی را به ثبت رساندند. «کپشیر» یکی از نمادهای پرپتانسیل این گروه، در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 80‌درصد رشد درآمد داشت. همچنین نرخ محصول اصلی شرکت که پشم‌‌‌شیشه است، نسبت به ماه مشابه سال قبل 85‌درصد افزایش ‌‌‌یافته است.

رضا سلیم copy
رضا سلیم /تحلیلگر بازار سرمایه
الناز پورمحمد copy
الناز پورمحمد / تحلیلگر بازار سرمایه

زنگ خطر اوره و متانول

شاخص دست در دست شیمیایی‌‌‌ها

سهم صنایع شیمیایی از مجموع ارزش بازار خردادماه بخش تولیدی بازار سرمایه حدود 30‌درصد بود. صنایع مواد شیمیایی و دوده صنعتی به ترتیب با 14درصد و 2/ 0درصد، بیشترین و کمترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادند. از نظر تغییر در ارزش بازار، صنعت روانکار با رشد 2درصدی و صنعت اوره و متانول با افت 13درصدی بیشترین تغییرات را به خود اختصاص دادند. همچنین صنایع شیمیایی در خردادماه نسبت 20درصدی را از مجموع درآمد صنایع تولیدی داشتند. در صنعت روانکار به‌‌‌عنوان یکی از صنایع برتر تولیدی از لحاظ بازدهی خردادماه، نمادهای «شنفت» و «شرانل» با بازدهی 13درصدی و 10‌درصدی بیشترین رشد را داشتند و «شسپا» و «شرانل» مستعدترین نمادها از نظر مولفه‌‌‌های بنیادی بودند. در بین شرکت‌های تولیدی دوده صنعتی، «شصدف» با بازدهی 4درصد بیشترین رشد و «شدوص» با بازدهی منفی 9‌درصد بیشترین افت را تجربه کردند. در این صنعت «شکربن» با توجه ‌‌‌به مولفه‌‌‌های بنیادی شرایط خوبی دارد. همچنین در مجمع «شکربن» بیان شد که در حال حاضر خرید مواد اولیه شرکت با دلار 28‌هزار و 500تومانی انجام می‌شود و شرکت، ارز ناشی از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه می‌کند. در صنعت مواد شیمیایی با نسبت 14درصدی از ارزش بازار بخش تولیدی‌‌‌ بازار سرمایه، نمادهای «شلعاب» و «شفارا» به ترتیب با بازدهی 29درصدی و 24درصدی رشد خوبی داشتند و بدترین بازدهی را «شپترو» و «شجم» به ترتیب با بازدهی منفی 19درصد و منفی 16‌درصد به خود اختصاص دادند. با توجه ‌‌‌به مقایسه شرایط بنیادی، نمادهای «شپلی»، «کلر» و «شتوکا» در وضعیت مطلوب‌‌‌تری هستند. در مجمع «شسینا» مواردی نظیر صادرات 70درصدی تولیدات، درخواست کاهش 50درصدی مصرف برق از اول تیرماه و همچنین برنامه افزایش سرمایه شرکت از محل سود انباشته از جمله مطالب بیان‌‌‌شده بود. در مجمع «مارون» مطرح شد که شرکت 20‌درصد از سهم بازار چین را کاهش و سهم بازار هند، اروپا و ترکیه را افزایش داده است. همچنین واحد EVA پتروشیمی لاله، یک یا دوسال آینده به بهره‌‌‌برداری می‌‌‌رسد. در صنعت پلیمر، «بوعلی» تنها نمادی بود که در خردادماه بازدهی مثبتی داشت و نمادهای «شبصیر» و «شاراک» به ترتیب با منفی 15درصد و منفی 14‌درصد بیشترین افت را به خود اختصاص دادند. همچنین مستعدترین نمادها در این صنعت از لحاظ پارامترهای بنیادی، نمادهای «جم‌‌‌پیلن»، «شبصیر» و «شاراک» هستند. در مجمع «شاراک» در پاسخ به سوال سهامداران ارزش جایگزینی «شاراک» یک‌میلیارد یورو و حداکثر تخفیف صادراتی فروش محصولات 5‌درصد بیان شد. صنعت اوره و متانول که بیشترین افت ارزش بازار را در صنایع شیمیایی به خود اختصاص داده بود، با افت 35درصدی درآمد ماهانه خرداد نسبت به ماه مشابه سال قبل در انتهای لیست صنایع تولیدی قرار گرفت. نمادهای «زاگرس» و «شیراز» به ترتیب با منفی 18‌درصد و منفی 16‌درصد بیشترین افت ارزش بازار را داشتند و نمادهای «شیراز»، «شفن» و «شاروم» با بررسی شرایط بنیادی در جایگاه بهتری قرار گرفتند. در مجمع «شفن» بیان شد که «فناوران» از سهامداری بانک ملت خارج می‌شود.

محسن سرجهانی copy
محسن سرجهانی /تحلیلگر بازار سرمایه
جواد داداشی copy
جواد داداشی / تحلیلگر بازار سرمایه
عرفان فکری copy
عرفان فکری /تحلیلگر سرمایه‌گذاری فاین‌تک

کاغذ بی‌خط

 مهندسی معکوس

در گروه شوینده نمادهای «شپاس» و «قرن» با 9درصد و 4درصد بهترین بازدهی را داشتند و در مقابل «شپاکسا» که طبق گزارش‌‌‌های فصلی کمترین حاشیه سود ناخالص را در گروه دارد با منفی26درصد بدترین عملکرد را به نمایش گذاشت. «ساینا» و «کیمیاتک» به ترتیب با حاشیه‌‌‌سود ناخالص 42درصدی و 31درصدی پرپتانسیل‌‌‌ترین نمادهای گروه هستند. «کیمیاتک» ارائه سالانه 200محصول جدید را در دستور کار دارد. گروه لاستیک و پلاستیک که با مشکل اخذ و انتقال ارز برای خرید مواد اولیه و قیمت‌گذاری دستوری دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کند، یک‌درصد افت کرد. «پکرمان» نسبت به سایرین پتانسیل بالاتری دارد و پس از آن می‌‌‌توان به «پسهند» و «پاسا» اشاره کرد. «پاسا» در حال حاضر واردات مواد اولیه خود را با دلار 38هزارتومانی انجام می‌دهد و دوره وصول مطالبات 35روزه دارد. «پتایر» قصد دارد قبل از گزارش حسابرسی سال 1401، نسبت به تجدید ارزیابی زمین کارخانه و زمین پروژه مهدی‌‌‌شهر سمنان اقدام کند.در گروه لوازم‌‌‌خانگی افت 3درصدی رقم خورد که در این میان «لابسا» و «لپارس» با 17درصد و 14درصد افت بدترین عملکرد و «لبوتان» و «گلدیرا» با 12درصد و 10درصد رشد بهترین عملکرد را داشتند. از منظر پتانسیل رشد «انتخاب» و «گلدیرا» نسبت به سایرین شرایط بهتری دارند. درآمد «انتخاب» در فصل بهار، نسبت به بهار گذشته 85درصد رشد داشته است.گروه نیروگاه یکدست قرمزپوش بود و بازدهی منفی8درصدی را به ثبت رساند. «بکهنوج» با 13درصد افت بیشترین زیان را نصیب سهامداران خود کرد. «بگیلان» و «بزاگرس» که 2درصد و یک‌درصد افت را تجربه کردند، پرپتانسیل‌‌‌ترین نمادهای این گروه به شمار می‌‌‌روند.گروه پرداخت بازدهی منفی8درصدی داشت و «رتاپ» با منفی16درصد بدترین عملکرد را داشته است. گروه فعالیت مهندسی بازدهی منفی8درصدی داشت. «رتکو» که از بازار دوم بورس لغو پذیرش و با قیمت 950تومان بسته شده بود، پس از یک‌سال در بازار پایه زرد فرابورس بازگشایی شد و معاملات خود را با قیمت 2‌هزار تومان آغاز کرد.گروه نرم‌‌‌افزار در این ماه یک‌درصد بازدهی داشت. پرپتانسیل‌‌‌های این گروه «توسن» و «سپیدار» هستند که درآمد خود را به ترتیب 116درصد و 118درصد نسبت به میانگین 12ماه افزایش داده‌‌‌اند. «سپیدار» که از بدو تاسیس، کسب‌وکارهای کوچک را هدف قرار داده، در سال‌جاری به فکر توسعه سپیدار ابری است.گروه ارتباطات متناسب با شاخص کل 6درصد افت داشت. از منظر پتانسیل رشد، می‌‌‌توان «آسیاتک» و «افرا» را مورد بررسی قرار داد. «های‌‌‌وب» با 2درصد رشد، تک‌نماد گروه با بازدهی مثبت به شمار می‌رود. همچنین، برای این شرکت حکم قطعی برائت بابت انتشار ترازنامه غیرواقعی و بهای تمام‌شده قراردادهای USO  و مشارکت در تقسیم سود موهوم صادر شد.گروه کاغذ و چاپ در این ماه 10درصد افت داشته که بیشترین افت با 15درصد، متعلق به «چکاپا» بوده است. «چافست» از نظر مقدار فروش نسبت به میانگین 12ماهه، 70درصد رشد داشته است و «چکارن» از پتانسیل بهتری برخوردار است. «لطیف» در حال برنامه‌‌‌ریزی برای عرضه همه محصولات در بورس‌کالا است.

مهدی کاشی copy
مهدی کاشی /تحلیلگر بازار سرمایه
امیر رضایی وطن تبار copy
امیررضائی وطن‌تبار /تحلیلگر بازار سرمایه

  لبنی‌‌‌های پرچرب

  افت قند بازار

در صنایع مرتبط با غذا که حدود 4‌درصد از ارزش بازار بخش تولیدی بازار سرمایه و 7‌درصد از درآمد آن را تشکیل می‌دهند، صنعت لبنیات با رشد ارزش بازار 18‌درصدی نسبت به اردیبهشت‌ماه، بازدهی خوبی را در خردادماه در بین صنایع تولیدی بازار سرمایه داشت. صنعت شکر نیز جایگاه آخر را در صنایع مرتبط با غذا با افت ارزش بازار منفی 12‌درصد به خود اختصاص داد. در صنعت لبنیات بیشترین بازدهی را نمادهای «غگلپا»، «غالبر» و «غگلستا» به ترتیب با رشد 50درصدی، 42درصدی و 30‌درصدی به خود اختصاص دادند و نمادهای «غفارس» و «غشاذر» به ترتیب با افت 27‌درصدی و 15‌درصدی در جایگاه آخر از لحاظ بازدهی بودند. با توجه‌‌‌ به افزایش قیمت شیر خام، محصولات لبنی حمایتی مجوز افزایش قیمت تا سقف حداکثر 20‌درصد و محصولات رقابتی نیز تا سقف حداکثر 30‌درصد را دریافت کردند. صنعت خرده‌‌‌فروشی با بازدهی 9درصدی در خردادماه در رتبه سوم بازدهی صنایع قرار گرفت و درآمد این صنعت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 67‌درصد رشد داشت. «غنوش» با بازدهی 11‌درصدی در صنعت آشامیدنی بیشترین رشد را داشت و «غدیس» از نظر شرایط بنیادی در جایگاه بهتری قرار گرفته است. در صنعت شیرینی‌‌‌جات دو نماد «غگز» و «غگرجی» بازدهی مثبتی داشتند و سایر نمادهای این گروه بازدهی منفی را به خود اختصاص دادند. «غسالم» با افت ارزش بازار منفی 18‌درصدی جایگاه آخر را داشت و براساس معیارهای بنیادی در نظر گرفته‌شده نمادهای «غمینو»، «غویتا» و «غپینو» در شرایط مطلوب‌‌‌تری هستند. نمادهای «زبینا»، «غنیلی» و «سیمرغ» در صنعت کشاورزی و دامپروری با توجه ‌‌‌به مولفه‌‌‌های بنیادی شرایط بهتری دارند. همچنین نمادهای «زفجر»، «زملارد» و «زفکا» به ترتیب با 72درصد، 33درصد و 16‌درصد عملکرد بهتری از نظر بازدهی داشتند. در صنعت روغن خوراکی که نسبت به ماه مشابه سال قبل با افت 24درصدی درآمد همراه بود، «غپونه» 12‌درصد رشد ارزش بازار داشت. از نظر معیارهای بنیادی نیز مستعدترین نمادها «غکورش» و «غپونه» هستند. در صنعت غذایی نیز «غدانه» با 14‌درصد بهترین بازدهی و «غمهرا» با منفی 21‌درصد بدترین بازدهی را به خود اختصاص داد. در این صنعت نمادهای «غدانه»، «غچین» و «غزر» شرایط بنیادی بهتری نسبت به سایر نمادها دارند. در صنعت شکر با وجود افت بازدهی اشاره‌شده در ابتدای متن، درآمد نسبت به ماه مشابه سال قبل 243‌درصد رشد داشت. در خردادماه دو نماد «قلرست» و «قمرو» بازدهی مثبت داشتند و سایر نمادها بازدهی منفی را تجربه کردند. «قپیرا» نیز با منفی 22‌درصد جایگاه آخر را از نظر بازدهی داشت. در این صنعت مطلوب‌‌‌ترین نمادها از نظر مولفه‌‌‌های بنیادی «قچار»، «قنقش» و «قلرست» هستند.

آرمین ابراهیمی copy
آرمین ابراهیمی /تحلیلگر بازار سرمایه
سیده زهرا جباری copy
سیده‌زهرا جباری /تحلیلگر بازار سرمایه
محمدابراهیم جلایر copy
محمدابراهیم جلایر / تحلیلگر بازار سرمایه

  سقوط خودرو به پرتگاه

  ماشین‌آلات فرسوده

در گروه حمل‌‌‌‌‌‌‌‌‌ونقل که در بخش حمل‌‌‌ونقل عمومی جاده‌‌‌ای 30درصد افزایش نرخ گرفت، شاهد بازدهی منفی یک‌درصدی بودیم و «حگهر» با 15درصد رشد توانست رتبه اول بازدهی را کسب کند. پس از آن «حخزر» و «حتاید» به ترتیب با 5درصد و 2درصد رشد در رتبه‌‌‌های بعدی بودند. «حآسا» با منفی 12درصد بدترین بازدهی گروه را به خود اختصاص داد. «حسیر» پتانسیل بالاتری برای رشد دارد. پس از آن، «توریل» و «حآسا» نسبت به ‌‌‌سایرین از پتانسیل بالاتری برخوردارند. گروه خودرو با بازدهی منفی11درصدی حتی از شاخص کل با افت 6درصدی هم عملکرد بدتری داشته و ارزش بازار این گروه از 295همت در ابتدای ماه به 261همت در انتهای ماه کاهش یافت. در نماد «خزامیا» که در نیمه دوم ماه مجوز افزایش 12درصدی نرخ محصولات را دریافت کرد، شاهد بازدهی 12درصدی بودیم. اما این نماد از لحاظ پتانسیل رشد در انتهای جدول قرار می‌گیرد. نمادهای پرپتانسیل این گروه، «خدیزل»، «خودرو» و «خاور» هستند. «خاور» قصد دارد تولید انبوه اتوبوس برقی با حاشیه سود خالص 13‌درصدی را در سال 1402 آغاز کند. نکته مهم «خودرو»، 17همت درآمد از محل فروش قطعات و لوازم در این ماه است که باعث شده نرخ گروه محصولات نماد «خودرو» نسبت به ماه گذشته رشد 105درصدی را نشان دهد. با توجه ‌‌‌به اینکه این درآمد در برخی ماه‌‌‌ها صفر است، همچنین در همین ماه شورای رقابت با قیمت‌گذاری دستوری طبق معمول باعث زیان‌‌‌ده ماندن این شرکت شده، بهتر است در انتخاب این نماد دقت بیشتری به خرج داده شود. گروه قطعات خودرو در مجموع بازدهی منفی5درصدی را به ثبت رساند؛ اما در این میان «خکمک» با 52درصد و «خریخت» و «خرینگ» هریک با 41درصد، توانستند بازدهی‌‌‌های رویایی را نصیب سهامدارانشان کنند. «خریخت» طرح موتور 45٧ را در دستور کار دارد. در نقطه مقابل، «خنصیر» و «خلنت» با افت 28درصدی و 21درصدی، پرتفوی سهامدارانشان را تقلیل دادند. از منظر پتانسیل رشد می‌‌‌توان از نمادهای «خمحور»، «خفنر» و «خچرخش» نام برد. نمادهای «خاذین»، «خفناور» و «خنصیر» بر روی برخی محصولات افزایش نرخ گرفتند. در گروه سیم‌‌‌ و کابل شاهد بازدهی منفی11درصدی بودیم و کل نمادهای گروه سرخ‌‌‌پوش بودند. «بکابل» و «بالبر» به‌رغم اینکه بالاترین پتانسیل رشد را دارند، با منفی17درصد بدترین بازدهی‌‌‌های گروه را داشتند. گروه ماشین‌‌‌آلات بازدهی منفی6 درصدی داشت و «تکشا» با 16درصد رشد، تنها نماد با بازدهی مثبت گروه بود. اوضاع در گروه ماشین‌‌‌آلات الکتریکی به‌‌‌مراتب بدتر بود و شاهد بازدهی منفی 11درصدی بودیم. از لحاظ بنیادی در این دوگروه، «تایرا»، «تکمبا»، «بنیرو» و «بترانس» از شرایط بهتری برخوردارند.

محمد نادری copy
محمد نادری تحلیلگر بازار سرمایه
علیرضا فرشید copy
علیرضا فرشید/ تحلیلگر بازار سرمایه

  کاشی در انتظار یک‌میلیون مسکن

  درخشش سیمانی‌‌‌ها با بورس کالا

صنعت کاشی و سرامیک با افت 5/ 1همتی نسبت به ماه قبل و مجموع ارزش بازار 13همت (در پایان خردادماه)، بازدهی منفی 5/ 12درصدی را به ثبت رساند. نماد «کسعدی» تنها شرکت این صنعت است که بازدهی مثبت 4درصدی را نصیب سهامداران خود کرده است و نمادهای «کحافظ» و «کساوه» با منفی 17درصد و 16‌درصد کمترین بازدهی ماهانه را به خود اختصاص داده‌‌‌اند. نماد «کپارس» با تولید کاشی پرسلانی به‌‌‌عنوان محصول اصلی، افزایش 94درصدی درآمد را به لطف رشد 55درصدی نرخ نسبت به ماه مشابه سال قبل ثبت کرده است. بازدهی «کپارس» در این ماه منفی 13‌درصد بود و فاصله‌‌‌ قیمت به سود تا میانه‌‌ قیمت به سود تاریخی 11‌درصد است. این شرکت می‌‌‌تواند برای ماه‌‌‌‌‌‌های آتی در مقایسه با سایر نماد‌‌‌های هم‌‌‌گروه جزو شرکت‌های دارای پتانسیل رشد مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.

صنعت سیمان با سهم 4/ 1درصدی از بازار سرمایه و به لطف عملکرد خوب خود در بورس‌کالا، مجموع ارزش بازار 144همت و بازدهی ماهانه‌‌ 5/ 8درصدی را به ثبت رسانده است. در میان شرکت‌های سیمانی، «سقاین» با رشد 61‌درصدی بهترین بازدهی را داشته و «سنیر» با منفی 12‌درصد در قعر جدول بازدهی شرکت‌های این گروه قرار گرفته است. به لحاظ عملکردی شرکت «سخوز» با تولید کلینکر و سیمان تیپ2 و 5 به‌‌‌عنوان محصول اصلی، رشد درآمد 128درصدی و نرخ 75درصدی را نسبت به ماه مشابه سال قبل و همچنین رشد مبلغ فروش 110درصدی‌‌ را نسبت به اردیبهشت‌‌‌ماه ثبت کرده است.

صنعت دارو، قصه پرغصه صنایع تولیدی کشور است و با وجود دریافت به‌‌‌موقع افزایش نرخ‌‌‌ فروش طی دوماه گذشته، به‌واسطه دوره وصول مطالبات حدود 300روزه، کماکان چالش بسیاری بابت تامین سرمایه در گردش دارد. این صنعت خردادماه را با افت 5همتی نسبت به ماه قبل و مجموع ارزش بازار 166همتی و بازدهی منفی 4‌درصدی به پایان رساند. نماد «دقاضی» عملکرد بهتری روی تابلو از خود نشان داده و با 35‌درصد بیشترین بازدهی را داشته است، نماد‌‌‌های «هجرت» و «دکیمی» هم با منفی 20درصد، کمترین بازدهی را میان شرکت‌های این گروه به ثبت رسانده‌‌‌اند. «دجابر» با رشد 318درصدی درآمد نسبت به ماه مشابه سال قبل، برترین شرکت تولیدکننده محصول نهایی دارویی است که بخشی از این مهم مربوط به رشد 90درصدی نرخ انواع قرص و کپسول به‌‌‌عنوان محصول اصلی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.

عقب‌نشینی از سنگر اطمینان

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی