ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

اعتبار قانون جوانی جمعیت گم شده است! / تأکید "چپ‌های نجیب" بر حضور در انتخابات

"چپ‌های نجیب" بر خلاف عزم شریرانه چپ‌های تحریمی بر حضور در انتخابات تأکید دارند و از اثرات مشارکت حداکثری مردم سخن می‌گویند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تأکید "چپ‌های نجیب" بر حضور در انتخابات

اعتبار قانون جوانی جمعیت گم شده است! / تأکید "چپ‌های نجیب" بر حضور در انتخابات

محمدرضا خبّاز، فعال اصلاح‌طلب و از صاحب‌منصبان دولت روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در ردّ تز تحریم انتخابات که از سوی جبهه اصلاحات مورد تأکید قرار دارد، گفته است: من این حرف را در انتخابات دوره گذشته، در جلسات و سخنرانی به مردم گفتم که اگر پای صندوق نیایید، کار دنیا لنگ نمی‌ماند، یعنی مجلس با رأی پایین‌تر با مشارکت حدود 30، 20 یا 15 درصد تشکیل خواهد شد...بنابراین معتقدم اگر صددرصد نماینده‌ها کاملا مردمی از قشر مردم، از جنس و دلسوز مردم، بدون مطالبات شخصی و خانوادگی باشند که چه بهتر، اگر آن ترکیب صددرصد نشد ترکیب مجلس 70 درصد، 50 درصد، 20 درصد هم باشد باز بهتر از هیچ است.

او می‌افزاید: این دوره از مجلس ضعیف‌ترین دوره‌ای بود که فقط 5 نفر اصلاح‌طلب در مجلس داشتیم و یکی از آن 5 نفر هم آقای پزشکیان بود که از حقوق مردم دفاع می‌کرد. اما این یک نفر در مقابل بیش از 280 نماینده دیگر چراغی بود که به اندازه خود روشنایی می‌داد. اگر ما در مجلس به جای یک آقای پزشکیان، 10 آقای پزشکیان داشتیم، حتما برخی از این لوایحی که به تصویب رسید و دود آن به چشم مردم رفت و می‌رود، اتفاق نمی‌افتاد. به یاد دارم زمانی که ما در مجلس چهارم بودیم، 24 تا 25 نفر نماینده اصلاح‌طلب بیشتر نبودیم. اما به همان اندازه مؤثر بودیم. در مجلس پنجم حدود 60-70 نفر بیشتر نبودیم، دو دفعه آبستراکسیون کردیم و نگذاشتیم موضوعی که خلاف‌نظر مردم است، مصوب شود. اتفاقا در آن روز جلسه را آقای روحانی اداره می‌کرد و ما با خروج‌مان از مجلس اجازه ندادیم چیزی تصویب شود که موکلین ما در کشور اذیت شوند. بنابراین معتقدم هرچقدر افراد سالم و علاقه‌مند به کشور و مردم بیشتر در مجلس باشند، آثار مثبت آن برای مردم، هرچقدر میزان آنها کمتر باشد، بیشتر خواهد بود. [1]

*از اظهارات عجیب و بی‌مبنای آقای خبّاز درباره مصوبات مجلس یازدهم که بگذریم لکن سخنان ایشان در ردّ تز تحریم انتخابات مغتنم است.

جای این خوشوقتی وجود دارد که هنوز در اردوگاه اصلاحات صدای عقلانیت کاملا زنده به گور نشده و اگرچه عمده بزرگان جریان چپ در "جبهه اصلاحات" پای در کفش "تحریم انتخابات" کرده‌اند لکن نتوانسته‌اند تمام ریشه‌های عقلانیت اصلاح‌طلبی را بزنند.

منطق مشارکتی خبّاز در اظهارات فوق‌الذکر نیز یک منطق درست است و همه باید بدانیم که نتیجه انتخابات با هر میزان مشارکتی لازم‌الاتباع است و این تحریم‌کنندگان هستند که فی‌النهایه شکست می‌خورند.

کسانی که رأی نمی‌دهند در واقع مرتکب 2 ظلم می‌شوند. یک ظلم به خود و حقی که از خود دریغ می‌دارند و یک ظلم به دیگران از این رو که با رأی ندادن خود؛ در مسیر عزیمت جامعه به سمت حل مشکلات خلل ایجاد می‌کنند.

در اینجا لازم به تأکید است که مشارکت بالای انتخاباتی اگرچه یک امتیاز است لکن تعیین کننده چیزی نیست و اولویت یک انتخابات همواره بایستی 3 اصل "قانون، عقلانیت و رأی خوب" باشد. مسئله مشارکت عملا چهارمین اولویت یک انتخابات است.

***

اعتبار قانون جوانی جمعیت گم شده است!

اعتبار قانون جوانی جمعیت گم شده است! / تأکید "چپ‌های نجیب" بر حضور در انتخابات

یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از اختصاص پیدا نکردن اعتبارات برای اجرای قانون جوانی جمعیت انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، حسینعلی حاجی‌دلیگانی در جلسه علنی سه‌شنبه گذشته مجلس شورای اسلامی طی تذکری گفت: سال گذشته 10 همت برای اجرای قانون جوانی جمعیت اعتبار اختصاص داده شد که از این میزان تنها 500 میلیارد تومان تخصیص داده شد. [2]

*طبیعیست که اختصاص نیافتن بودجه به معنی اجرا نشدن قانون و در ادامه بروز ناکارآمدی در جامعه خواهد بود.

شاهد مثال آنکه می‌بینیم خاصّه در بحث "جوانان" و قوانین مرتبط با این قشر محترم جامعه اعم از ازدواج، مسکن، قانون جوانی جمعیت و... شاهد ضعف‌های عمده‌ای هستیم.

دولت محترم باید در این زمینه اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1387178

2_ isna.ir/xdPqqz

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی