ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

در میتینگ سیاسی اصلاح‌طلبان درباره غزه چه گذشت؟/ درگیری در جبهه‌ اصلاحات بر سر سرلیستی انتخابات!

اصلاح‌طلبان ستادی و ساختاری در روزهای اخیر بر سر این موضوع که چه کسی سر لیست این جریان در انتخابات باشد دچار چالش هستند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه 13 آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که طوفان االقصی؛ یک نبرد تماما فلسطینی در بیان سید حسن نصرالله، سفر رئیسی به کردستان و افتتاح فرودگاه سقز در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

ضرباهنگ تحولات سیاسی، دیپلماتیک و میدانی خاورمیانه با ورود به پنجمین هفته جنگ حماس و اسرائیل شدیدتر از قبل شده است. از یک سو حوالی ظهر دیروز (جمعه) به وقت ایران، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، برای سومین بار از هفتم اکتبر (وقوع عملیات طوفان‌الاقصی)، به اسرائیل سفر کرد. ساعاتی پس از حضور او، سیدحسن نصرالله هم مطابق با بیانیه قبلی حزب‌الله برای نخستین بار از آغاز جنگ حماس و رژیم صهیونیستی سخنرانی کرد.

روزنامه شرق سمت‌وسوی تحولات منطقه در تداوم آتش‌افروزی‌های اسرائیل و همچنین جهت‌گیری‌های جدید در مقابل این واقعه را بررسی کرده و نوشته است:

در 28 روزی که از عملیات طوفان‌الاقصی می‌گذرد، تحولات میدانی در سطح منطقه بر روندهای سیاسی و دیپلماتیک آثار مخرب و منفی خود را داشته است؛ بنابراین این گزاره در محافل رسانه‌ای و کارشناسی مطرح شد که تداوم و تشدید جنگ حماس و اسرائیل می‌تواند مذاکرات احیای برجام را دست‌کم برای مدتی نامعلوم متوقف و از دستور کار طرفین خارج کند؛ به‌ویژه آنکه اکنون با حملات گروه‌های عراقی و سوری به نیروها و مواضع آمریکا در منطقه، بهانه‌سازی‌ها و ادعاهای واهی زیادی نیز علیه تهران وجود دارد تا امکان درگیری مستقیم تهران‌-‌واشنگتن را پررنگ‌ نشان دهد و به همان اندازه، ظاهرا توافقات پشت پرده و مذاکرات دولت بایدن با ایران در ماه‌های اخیر پیش ار آغاز جنگ حماس و اسرائیل رنگ باخته است.

در ادامه این گزارش آمده است:

بااین‌حال، ذیل یک سناریوی احتمالی باید در نظر داشت که همین تحولات می‌تواند مؤیدی بر این باشد که تهران برای خارج‌نشدن شرایط و وضعیت از «کنترل»، بیش از گذشته به دنبال ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با طرف‌های غربی باشد تا از این مسیر، موفق به مدیریت تحولات و اتفاقات در دیگر حوزه‌ها شود.

در میتینگ سیاسی اصلاح‌طلبان درباره غزه چه گذشت؟/ درگیری در جبهه‌ اصلاحات بر سر سرلیستی انتخابات!

روزنامه هم‌میهن نیز درباره تبعات طوفان الاقصی می‌نویسد:

در بسیاری گزارش‌های روزنامه‌نگاران غربی حاضر در محل، اغلب اطلاعات مربوط به اقدامات سربازان حماس از ارتش اسرائیل می‌آید، یعنی یک طرف شرکت‌کننده فعال در این درگیری. شواهد در حال ظهور، حالا نشان می‌دهد که به‌خصوص به‌خاطر ابعاد صدمات زیرساختی، احتمالی بالا وجود دارد که نیروهای نظامی اسرائیلی تعمداً گروگان‌ها را کشتند، به اهداف نادرست شلیک کرده‌اند یا اسرائیلی‌ها را در درگیری‌های مسلحانه با فلسطینی‌ها اشتباه گرفته‌اند. اگر تنها منبع اطلاعات برای یک ادعای جدی، ارتش اسرائیل است، آن‌گاه باید این در نظرگرفته شود که آن‌ها دلیل و انگیزه‌ای دارند که نمونه‌های آتش‌گشودن به روی خودی‌ها را مخفی کنند.

در میتینگ سیاسی اصلاح‌طلبان درباره غزه چه گذشت؟/ درگیری در جبهه‌ اصلاحات بر سر سرلیستی انتخابات!

روزنامه اعتماد در پس جنگ غزه در حال گرفتن انتقام سیاسی از رقبا است! این روزنامه در سرمقاله خود با اشاره به همایش شریان نوشته است:

اگر یک نیروی سیاسی با شخصیت وجود می‌داشت پس از این شکست خفت‌بار کارنامه خود را می‌بست و برای همیشه عطای منافع سیاست به لقای چنین خفتی می‌بخشید در حالی که در اغلب کشورهای جهان به ‌ویژه کشورهای غربی و اسلامی اعتراضات مردمی به جنایات اسراییل انجام شده که بعضا صدها هزار نفری بوده، ولی در اینجا گروه‌های مدعی که نان این مبارزه‌طلبی صوری را می‌خورند، نتوانسته‌اند حتی یک نشست چند صد نفری را برگزار کنند. این فقط شکست نیست، یک اضمحلال کامل است. جالب اینکه در چنین شرایطی همچنان دنبال خالص‌سازی هستند و چهارنعل به خودشان هم رحم نمی‌کنند، چه رسد به دیگران.

در بخشی دیگز از یادداشت عباس عبدی آمده است:

مشکل این نیروهای سیاسی در ایران از آنجا آغاز می‌شود که به‌طور کامل گلخانه‌ای هستند. در هیچ رقابت معناداری حاضر نمی‌شوند، پاسخگویی در حد صفر است و اصولا خود را نیازمند آن نمی‌دانند. هزینه‌ای برای هیچ‌ یک از کارهای‌شان نمی‌دهند، در نتیجه هر کاری برای‌شان سودآور است، حتی اگر یک نشست چند ده‌نفری را در حمایت از فلسطین برگزار کنند. رابطه آنان با واقعیت قطع است، چون نیازی به آن ندارند. دیری نخواهد پایید که تبعات این وضع را خواهند چشید.

در میتینگ سیاسی اصلاح‌طلبان درباره غزه چه گذشت؟/ درگیری در جبهه‌ اصلاحات بر سر سرلیستی انتخابات!

البته این نسخه‌نویسی یک نکته روشن دارد؛ جریانی که در اغشاشات پاییز 1401 نیز، با گروهک های تجزیه طلب و تروریستی هم افق شدند که دیکته موساد (زن، زندگی، آزادی) را پوششی برای جنایت و آشوب می‌نوشت و شعار نه غزه، نه لبنان سر داده نمی‌تواند عیار خوبی برای سنجش سایرین باشد، هر قدر که آن جریان سیاسی نیز فاقد کیفیت لازم برای چنین مانوری باشد! فراموش شدنی نیست اصلاح طلبان در حالی از منافع ملی صحبت می کنند که همین چندسال پیش در همایش هایی از لزوم نرمش قهرمانانه با اسرائیل جهت حل مسائل منطقه ای سخن به میان می آورند پیشنهادی که بعدها با ترور سردار حاج قاسم سلیمانی پاسخ داده شد.

دعوا بر سر سرلیست اصلاح‌طلبان!

برخی اصلاح طلبان در آسیب شناسی جریان اصلاحات ضمن اذعان به ناکارآمدی این جریان در عرصه نظر و عمل از بیگانگی این جریان با بدنه اجتماعی خود ابراز تاسف کرده و تصریح می کنند این جریان نیازمند بازگرداندن رویای انتخابات شفاف؛ سالم و قانونمند با حضور همه اقشار و عقاید است. اخبار رسیده حکایت از آن دارد که جبهه اصلاحات با وجود ادعای نداشتن نامزد در انتخابات دچار بحران بر سر تعیین سرلیستی شده است، اصلاح‌طلبان ستادی و ساختاری در روزهای اخیر بر سر این موضوع که چه کسی سر لیست این جریان در انتخابات باشد دچار چالش هستند، تاجایی که برخی می‌خواهند نیامده زیر لیست بزنند!

روزنامه آرمان امروز به نقل از رسول منتجب‌نیا درباره این ماجرا نوشته است:

بعید می‌دانم که جبهه اصلاحات به این سو برود. ما که اصلا با ائتلاف مخالفیم. اما به هر حال جریان‌هایی در جبهه اصلاحات که اشاره کردید به هر قیمتی وارد انتخابات می‌شوند چون حیات سیاسی خود را در شرکت در انتخابات می‌دانند. جبهه اصلاحات به سوی ائتلاف نمی‌رود ولی حزب کارگزاران که خیلی تعلق خاطری به اصلاحات ندارد ممکن است با آن دو جریان ائتلاف کند ولی ائتلاف جبهه اصلاحات با این دو جریانی که شما اشاره کردید بعید و غیرممکن می‌دانم. موضع جبهه اصلاحات در حال حاضر مشارکت فعال نیست اما جریان اصلاحات که فراتر از جبهه اصلاحات است، منتظر فرصت برای مشارکت سیاسی است و شاید خیلی از آنها نظر ما در حزب جمهوریت را دارند که اگر فضا مناسب و کاندید باصلاحیتی وجود داشته باشد، امکان حمایت از آنها وجود دارد!

در میتینگ سیاسی اصلاح‌طلبان درباره غزه چه گذشت؟/ درگیری در جبهه‌ اصلاحات بر سر سرلیستی انتخابات!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان