ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

دلایل مطهری برای لزوم مشارکت انتخاباتی شهروندان/ سیستان و بلوچستان استان امنیتی نیست

سخنگوی جبهه اصلاحات در اشاره‌ای پر عصبانیت به بیانیه مشارکت‌جویانه چپ‌های نجیب گفته است: هیچ روزنه‌ای وجود ندارد و امضاکنندگان باید پاسخ بدهند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

دلایل مطهری برای لزوم مشارکت انتخاباتی شهروندان

دلایل مطهری برای لزوم مشارکت انتخاباتی شهروندان/ سیستان و بلوچستان استان امنیتی نیست

علی مطهری، چهره نزدیک به جریان اعتدال و از نامزدهای انتخابات پیش رو طی سخنانی در مراسم رونمایی از فهرست انتخاباتی صدای ملت گفته است: ما در هر شرایط خاصی چون امروز نیاز داریم زمینه اصلاح امور را فراهم کنیم که جز آشتی مردم با صندوق نیست.

به گزارش جماران، او تصریح می‌کند: چون اگر نقطه مقابل را نگاه کنیم منجر به براندازی می‌شود، منتها مشارکت پایین باشد و نظام لطمه بخورد و به مرور به سمت سرنگونی حرکت کند نادرست است. علیرغم انتقادات و گله‌هایی که داریم نسبت به انتخابات گذشته که نمی‌توان گفت انتخابات آزاد بود و نقدهایی به رویه‌ها داریم به خصوص در مورد آزادی بیان و آزادی زندانیان باید وارد نهاد حکومت شد و زمینه اصلاح را فراهم کرد.

مطهری گفته است: ما تصمیم گرفتیم فهرست اعلام کنیم؛ برخی حمایت کردند چه گروه اصلاح طلب و اصولکرا و معتدل. لیست ما معتدل عقل گرایی و دوری از شعارزدگی و ایجاد تغییر است.

او در تأکید بر لزوم مشارکت مردم در انتخابات بیان می‌کند:‌ ما به مردم حق می‌دهیم که اعتراض داشته باشند چه به وضعیت معیشت و سختگیری‌ها اعتراض دارند اما راه حل این نیست که قهر کرده و شرکت نکنیم. حداقل باید اقلیت قوی درست کنند و موثر باشند، اگر شرکت نکنند و میدان برای رقیب باز و بدتر می‌شود. همین اهداف و برنامه کاندیدا می‌تواند در تصمیم مردم تاثیرگذار است و مردم بشنوند.[1]

*سخنان آقای مطهری از 2 حیث واجد اهمیت ویژه است.

نخست اینکه او نیز همانند روحانی و کرباسچی و باهنر و... به این عقلانیت اشاره دارد که در پس تحریم انتخابات گزینه "براندازی و خیابان" قرار دارد.

نقطه‌ای شوم که چپ‌های تحریمی طی سالیان گذشته تا امروز که پروژه تحریم را در دستور کار خود داشته‌اند دائما برای انکار آن تقلا می‌کردند تا از کمند برخورد امنیتی بگریزند.‌

مطهری پس از تشریح این دره‌ی مرگبار، وجه مهم دیگری را مورد اشاره قرار می‌دهد و آن لزوم مشارکت افراد معترض به جای رأی ندادن است.

همانطور که اشاره شد؛ رأی ندادن اولا هدف شوم بانیان تحریم انتخابات را دنبال می‌کند و ثانیا داروی هیچ اعتراضی هم نیست.

چه اینکه جوامع دموکرات با یکدیگر قرارداد کرده‌اند که هر اصلاحی را از مسیر صندوق رأی پی بگیرند و جز این مسیر هیچ راه معقول دیگری برای کنشگری سیاسی مستقیم شهروندان وجود ندارد.

دقت شود که در این وادی گزینه "نامزد نداریم پس رأی نمی‌دهیم" نیز یک رفتار عقلانی و درست نیست. زیرا یک فرد دموکرات حتی در این شرایط هم باید به عرصه انتخابات بیاید و ضمن مشارکت به گزینه "نامزد نزدیک" رأی بدهد تا راه برای اصلاحات مد نظرش هموارتر شود.

چه اگر این اتفاق رخ ندهد؛ نه تنها همانطور که مطهری هم اذعان دارد؛ مسیر خیابان به جای مسیر اصلاح هموار می‌شود بلکه فرد تحریم‌کننده شاهد حضور چهره‌های نزدیک به خود هم در نهاد انتخابی نخواهد بود.

پر واضح است که برای یک فرد معترض؛ حضور یک نامزد نزدیک در نهاد انتخابی قطعا و یقینا بهتر از نبود نامزد نزدیک است.

***

سیستان و بلوچستان استان امنیتی نیست

دلایل مطهری برای لزوم مشارکت انتخاباتی شهروندان/ سیستان و بلوچستان استان امنیتی نیست

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان طی سخنانی در همایش طائفه شه‌بخش گفته است: این استان یک استان امنیتی نیست، بلکه این استان سرشار از ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری است.

به گزارش ایرنا، رضا شریفی تصریح می‌کند:‌ ذخایر معدنی ما با ذخایر نفت خوزستان برابری می‌کند، بنابراین تاکید کردیم که پروژه‌های معدنی دارای پیوست اجتماعی باشند. از طرفی هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری مکلف به استفاده از سرمایه انسانی جوامع محلی شدند.

وی با بیان اینکه در کنار معدن، مرز، کشاورزی، سواحل مکران ظرفیت نیروی انسانی بزرگترین ظرفیت سیستان و بلوچستان است، افزود: در کنار حفظ آرامش و انسجام اجتماعی، فرآیند توسعه شکل خواهد گرفت.[2]

*سخنان این مقام استانی درباره سیستان و بلوچستان کاملا صحیح است لکن برای نهادینه‌سازی این باور که سیستان و بلوچستان یک استان امنیتی نیست نیاز به اجرای پیوست‌های مختلف از مرکز استان تا قلب کشور داریم.

پیوست‌هایی که در سرجمع خود بتواند فرایندهای عادی‌سازی ذهنی را هموار کند.

پیوست‌های رسانه‌ای، حضور بیشتر بلاگرها در استان، ایجاد و انعکاس رخدادهای اجتماعی نشاط‌بخش، خارج کردن رخدادهای امنیتی استان از حالت "نگاه ویژه" به حالت معمول و همانند سایر استان‌ها، اعزام گروه‌های جهادی از سیستان و بلوچستان به نقاط محروم کشور و مهمتر از همه به رخ کشیدن همبستگی ملی و انقلابی سیستان و بلوچستان با مردم ایران در این زمینه تأثیرگذار خواهد بود.

قبل از این شاهد بودیم که استاندار جهادی سیستان و بلوچستان نیز در سخنرانی‌های مختلفی تأکید کرد که این استان نه یک منطقه محروم بلکه یک "استان ثروتمند" است.[3]

خوب است همه بدانیم که درون استان سیستان و بلوچستان شادی و نشاط غیر قابل وصفی برای مردم ایران وجود دارد.

***

سخنگوی جبهه اصلاحات با حمله به چپ‌های مشارکت‌خواه:

باید پاسخ بدهند!

دلایل مطهری برای لزوم مشارکت انتخاباتی شهروندان/ سیستان و بلوچستان استان امنیتی نیست

جواد امام، از چپ‌های تحریمی و سخنگوی جبهه اصلاحات در اظهاراتی پیرامون بیانیه 110 امضایی چپ‌های مشارکت‌خواه گفته است: تعدادی از دوستان اصلاح‌طلب که عضو جبهه اصلاحات نیستند، مستقل و مختار هستند. تشخیصی داشتند و تشخیص‌شان هم محترم است. اما دوستانی که عضو جبهه اصلاحات بودند و این بیانیه را امضا کردند علیرغم اینکه این بیانیه با مصوبات جبهه که خودشان هم در شکل‌گیری‌اش مشارکت داشتند، مغایرت دارد احساس می‌کنند که با این تلاش‌ می‌توانند روزنه‌هایی را ایجاد کنند.

به گزارش روزنامه آرمان ملی او می‌افزاید: ما به عنوان جریان اصلاح‌طلب امکان معرفی کاندیدا نداریم و حتی تعدادی از دوستان ما که همین بیانیه 110 نفر را امضا کردند به همین بهانه‌های واهی رد صلاحیت شدند که افراد با سابقه، خوب و خوشنام، با سابقه و با با دانشی هم بودند. حالا این افراد را ردصلاحیت کردند ما باید به کاندیداهای رقیب رأی بدهیم؟ آیا باید دوباره کاندیدای نیابتی انتخاب کنیم و آیا با کاندیدای نیابتی می‌توانیم شاهد تغییری باشیم؟ آیا فردا مردم به ما نخواهند گفت شما که از نظر حاکمیت صلاحیت ندارید، شمایی که فکر و اندیشه‌ات را قبول ندارند، رفتید به رقیب رأی دادید؟!

سخنگوی جبهه اصلاحات می‌افزاید: به نظر می‌رسد دوستانی که این مسیر را انتخاب کردند، باید پاسخ دهند.

وی با تأکید بر اینکه هیچ روزنه‌ای وجود ندارد، گفت: ما هیچ تقابلی با این دوستان نداریم و هیچ واکنشی نشان نخواهیم دادیم. این دوستان اعلام کردند این بیانیه انتخاباتی نیست و قرار نیست لیستی بدهند یا از لیستی حمایت کنند![4]

*اظهارات تند امام مبنی بر اینکه هیچ روزنه‌ای وجود ندارد و چپ‌های مشارکت‌خواه باید پاسخ بدهند؛ تماما نشانه عصبانیت شدید جبهه اصلاحات بعنوان ستاد تحریم انتخابات از رفتار معقول چپ‌های نجیب است.

عصبانیتی که بر مدار سانترالیسم و دیکتاتوری حزبی موجود در اردوگاه اصلاحات؛ ولو یک نظر مخالف را هم برنمی‌تابد و اینگونه به آن می‌تازد.

بایستی خطاب به جواد امام که مدعی لزوم پاسخگویی چپ‌های نجیب در آینده شده، این نکته را گوشزد کرد که پاسخگویی برای عمل عقلانی مشارکت در انتخابات؛ قطعا و یقینا سبب افتخار و خوشنامی خواهد بود.

و البته این چپ‌های تحریمی هستند که در آینده باید به مردم و نسل‌های نو پاسخ بدهند چرا حاضر به عبور از صندوق رأی و انتخاب اسلحه به جای رأی شدند؟!

لازم به ذکر است که بر خلاف ادعای امام مبنی بر انتخاباتی نبودن بیانیه 110 امضایی اما این بیانیه صراحتا و علنا مردم را به مشارکت انتخاباتی دعوت کرده است و بر رأی دادن به نامزدهای نزدیک به اصلاح‌طلبان تأکید دارد.

چپ‌های نجیب در بخش فوق‌الاشاره از بیانیه خود می‌نویسند:

" مبتنی بر دلایل ایران‌دوستانه فوق، از رهبران و تشکل‌ها و نهادهای سیاسی و مدنی میانه‌رو و اصلاحگرا، شخصیت‌های ملی و گروه‌های مرجع و روشنفکران، متنفذان شبکه‌های اجتماعی آنلاین و آفلاین و فعالان مدنی و سیاسی توسعه‌گرا دعوت می‌کنیم در انتخابات 1402 زمینه‌ساز حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانه‌رو (در حوزه‌هایی که نامزد باکیفیتی برای رقابت مانده) شوند و از شهروندان دعوت کنند تا با نگذشتن از «حق رای» شان، در این حوزه‌ها به نامزدهای این ائتلاف رای بدهند."[5]

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1624214

2_ https://irna.ir/xjPRrd

3_ mshrgh.ir/1516015

4_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1099820

5_ mshrgh.ir/1574773

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان