معرفی و بررسی عملکرد تسلیحات ارتش و نیروهای مردمی یمن (۲)؛

آشنایی با موشک بالستیک "ذوالفقار" ارتش یمن / موشک یمنی که پدافند اسرائیل در بندر ایلات را شکست داد +فیلم و تصاویر

در ویدئوی منتشر شده از سوی منابع رسانه ای انصارالله، شلیک دو تیر موشک بالستیک میانبرد ذوالفقار نیز دیده می شود.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ در دهمین سال از انقلاب مردم یمن و نهمین سال آغاز جنگ در این کشور با تجاوز ائتلافی از کشورهای عربی قرار داریم؛ در این مدت میدان نبرد در خاک یمن فراز و نشیب‌های زیادی به خود دید و علی رغم برتری یکطرفه تکنولوژیک، تجهیزاتی و اقتصادی متجاوزین به این کشور، انصارالله و گروه های مردمی یمن با همراهی بخشی از ارتش این کشور که به مردم خود وفادار ماندند موفق به حفظ مناطق راهبردی از جمله صنعا پایتخت یمن شده و در نهایت مزدوران تحت امر عربستان و امارات متحده عربی را وادار به آتش بس و پذیرش صلح با شروط انصارالله کردند.

در سلسله گزارشات زیر قصد داریم به معرفی مهمترین تجهیزات بومی طراحی شده توسط متخصصین یمنی و عملکرد آنها در میدان نبرد بپردازیم.

موشک ذوالفقار؛ راهکاری برای شکست دادن پاتریوت در خاک عربستان

در سالهای ابتدایی تجاوز ائتلاف سعودی به خاک یمن، انصارالله ذخایری محدودی از موشک‌های بالستیک قدیمی اسکاد و هواسونگ6، به ترتیب ساخت شوروی و کره شمالی را در اختیار داشت که در پاسخ به حملات هوایی جنگنده های کشورهای عربی، این موشک ها را به سمت شهرهایی نظیر ریاض و جده شلیک می‌کرد؛ با توجه به تکنولوژی قدیمی و محدودیت تعداد و دقت پایین این موشک‌ها، اثرات قابل توجهی نیز از اصابت موفق آنها به اهداف خود دیده نمی شد.

آشنایی با موشک بالستیک "ذوالفقار" ارتش یمن / موشک یمنی که پدافند اسرائیل در بندر ایلات را شکست داد +فیلم و تصاویر


اما به تدریج مهندسین و طراحان یمنی موفق به اعمال تغییراتی بر موشک های اسکاد قدیمی (تبدیل به برکان) و ساخت یک موشک جدید و کاملا متفاوت شدند که اصابت‌های زیادی به خاک عربستان و امارات داشت که با نام موشک "ذوالفقار" شناخته می شود.

آشنایی با موشک بالستیک "ذوالفقار" ارتش یمن / موشک یمنی که پدافند اسرائیل در بندر ایلات را شکست داد +فیلم و تصاویر


موشک بالستیک میانبرد ذوالفقار، در حقیقت ادامه توسعه برنامه موشک‌های خانواده برکان (برکان2، برکان H2 و برکان3) است اما با طول و قطر بدنه تغییر یافته و در واقع ساخت جدید که در میدان عمل نیز ثابت کرده بردی بیش از دو برابر موشک های برکان خواهد داشت.


لحظه اصابت موشک ذوالفقار به منطقه نفتی ظهران


موشک ذوالفقار نخستین بار در فوریه 2020 میلادی در حمله به بندر ینبع در غرب عربستان و عملیات موسوم به "توازن بازدارندگی سوم" مورد استفاده قرار گرفت؛ از آن زمان تا کنون بارها این موشک موفق شده با عبور از سد سامانه های پدافندی نظیر پاتریوت به اهدافی در ریاض، ینبع، دمام، جده و ... اصابت کند.


لحظه اصابت موشک ذوالفقار به هدفی در شهر طائف


در زمان رونمایی از موشک ذوالفقار منابع غربی مدعی بودند این موشک بردی حدود 1200 کیلومتر خواهد داشت، اما در حملات ماه فوریه 2022 میلادی به ابوظبی این موشک از فاصله ای بیش از 1400 کیلومتر به سمت پایگاه هوایی الظفره (محل حضور نظامیان امریکایی) شلیک شد.

موشک یمنی که پدافند اسرائیل در بندر ایلات را شکست داد

با برقراری آتش بس در جنگ یمن، دیگر شاهد شلیک موشک ذوالفقار به سمت اهدافی در عربستان یا امارات نبودیم اما وقوع جنگی جدید در منطقه خاورمیانه موجب شد تا رکورد مسافت شلیک این موشک نیز دوباره ارتقا پیدا کند.

آشنایی با موشک بالستیک "ذوالفقار" ارتش یمن / موشک یمنی که پدافند اسرائیل در بندر ایلات را شکست داد +فیلم و تصاویر
موشک بالستیک ذوالفقار در حال شلیک به سمت بندر ایلات

با انجام عملیات درخشان طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم دست به حملات هوایی وحشیانه و کشتار مردم بی دفاع نوار غزه کرد؛ در پاسخ به این جنایات و همراهی با رزمندگان فلسطینی در غزه، جنبش انصارالله عملیات موشکی و پهپادی گسترده ای را علیه اهدافی در پایگاه دریایی رژیم صهیونیستی در بندر ایلات اجرا کرد.

در ویدئوی منتشر شده از سوی منابع رسانه ای انصارالله، شلیک دو تیر موشک بالستیک میانبرد ذوالفقار نیز دیده می شود.


شلیک دو تیر موشک ذوالفقار به سمت سرزمین‌های اشغالی


منابع صهیونیستی با سانسور شدید خبری مانع از انتشار تصاویر کاملی از اصابت این موشک ها به خاک سرزمین های اشغالی شدند اما تصاویری نیز توسط منابع محلی منتشر شد که لحظه فرود آمدن جسمی نورانی که مشابه با کلاهک جداشونده موشک بالستیک است را در بندر ایلات ضبط کرده بودند.


لحظه اصابت سر جنگی موشک ذوالفقار به بندر ایلات


صرف نظر از جزئیات برخورد موشک ها به اهداف خود، توان یکی از اعضای مقاومت برای هدف قرار دادن تاسیسات راهبردی دشمن صهیونیستی از فاصله ای بیش از 1700 کیلومتر از جنوب اسرائیل تا خاک یمن، موجب شده تا ارتش رژیم صهیونیستی بخش بزرگی از توان هوایی و پدافندی خود را برای مقابله با حملات از مسیر جنوبی اختصاص دهد؛ امری که در شرایط یک نبرد تمام عیار و چند جبهه‌ای میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی می تواند موجب کاهش شدید تمرکز سامانه های پدافندی اسرائیل نظیر گنبد آهنین، پاتریوت، پیکان و فلاخن داود شده و بخش بزرگی از نیروی هوایی این رژیم را نیز به جای بمباران اهداف زمینی مشغول جست و جو برای یافتن موشک و پهپادهای مقاومت کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان