وزیر کار گفت: چه کسی گفته اصل سهجانبهگرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ این اصل تحت هیچ شرایطی حذف نمیشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ صولت مرتضوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اصلاح حقوق کارگران، اظهار کرد: چه کسی گفته سهجانبهگرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ تحت هیچ شرایطی سهجانبهگرایی حذف نمیشود. موضوعی را نمایندگان کارگران مطرح میکردند که اساساً در طول دوران، جانب کارفرمایان از سوی شورای عالی کار گرفته میشود و ما گفتیم به خاطر اینکه چنین شبههای پیش نیاید، خیلی بهتر است که کار را به مجلس بسپاریم که نمایندگان آحاد مردم آنجا حضور دارند و تعداد قابلتوجهی از نمایندگان نیز کارگر هستند و راحتتر میتوانند نیازها را بررسی کنند.
وی افزود: در جلسه قبل گفتم که در روز کارگر برخی نمایندگان کارگران از رئیسجمهوری درخواست کردند وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند. رئیسجمهوری به من اشارهای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده 41 قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.
وزیر کار تاکید کرد: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمیشود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان کشوری طبق قانون افزایش یافت، ادامه داد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم براساس مصوبه شورای عالی کار، ابلاغ و احکام اصلاح شدند و از این ماه به مرور پرداخت خواهند شد.
مرتضوی با اشاره به اقدامات وزارت کار برای ایجاد اشتغال، گفت: سال قبل حدود 300 هزار کارجو در سامانه مربوطه ثبتنام کردند که تعداد قابلتوجهی از آنان با همین سامانه جذب بازار کار شدند. کارخانهها و کارفرمایان هم در آن سامانه ثبتنام کردند که متأسفانه متناسب با نیاز آنان نتوانستیم کارگران را هدایت کنیم و کارگران نخواستند که در آن مشاغل حضور پیدا کنند. امسال هدفگذاری افزایش یافته است و روی 400 هزار نفر هدفگذاری کردیم که امیدواریم بتوانیم آن را محقق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست دولت این است که طرح کالابرگ تداوم پیدا کند، یادآور شد: لازم است ارزیابی مقدماتی از عملکرد سهماهه داشته باشیم و گردش کاری را تنظیم کنیم و حتماً در مراجع تصمیمگیری بررسی شود. آنچه من اطلاع دارم این است که سیاست دولت به طور اجمالی تداوم این طرح است.
مرتضوی همچنین دهکبندیهای یارانه را قابلاصلاح دانست و اظهار کرد: سامانه «پایگاه رفاه ایرانیان» شاخصهایی برای دهکبندیها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد و بالعکس. این سامانه همواره قابل بروزرسانی است. هر شش ماه یکبار بازآفرینی میشود و دهکبندیها اصلاح میشود. اگر کسی به دهکبندی اعتراض دارد میتواند از طریق سامانههای متعدد این اقدام را انجام دهد تا نتایج بررسی به وی اعلام شود.