حجتالاسلام والمسلمین مهدی حقی، دبیر پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره کتاب سال حوزه، اظهار کرد: این جشنواره امسال نیز چون سالهای قبل با تورق آثار حوزویان در سال 91 به دنبال کشف و معرفی استعدادهای علمی درحوزه است.
وی افزود: انگیزه اصلی از برگزاری این همایش علمی، شناسایی آخرین آثار و تولیدات علمی حوزویان کشور در عرصههای مختلف و ارایه آنها در بازار علمی کشور و همچنین شناسایی چهرههای جدید و برجسته در نظام تولید علم حوزوی کشور است.
دبیر همایش کتاب سال حوزه یادآورشد: آثار طلاب شرکت کننده در این همایش تا پایان خرداد ماه سال جاری جمع آوری شد و از بیش از 760 اثر واصله به جشنواره دویست اثر به مرحله دوم که ارزیابی تخصصی است راه یافتند.
وی گفت: آثار راه یافته به مرحله بعد در گروههای علمی تخصصی و با حضور اساتید هر رشته به شکل علمی بررسی شده و آثار منتخب هر رشته اعلام میشود.
حقی یادآورشد: این آثار امسال در شانزده شاخه علمی بررسی میشود؛ در سالهای گذشته این گروهها پانزده رشته بود که امسال با توجه به جداشدن دو رشته فلسفه و کلام از یکدیگر این رشتهها هر یک به رشتهای تخصصی مبدل شدند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به گروههای علمی همایش عنوان کرد: تفسیر و علوم قرآن، حدیث و رجال، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان، تاریخ و سیره، فقه و اصول، کتب مرجع، ادبیات و هنر، علوم اجتماعی، اقتصاد و مدیریت، فقه و علوم سیاسی، علوم تربیتی و روانشناسی، تصحیح و تحقیق، ترجمه و تکنولوژی آموزشی از جمله موضوعاتی است که آثار در آنها طبقهبندی میشوند.
وی عنوان کرد: پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه سوم بهمن ماه و با حضور شخصیتهای برجسته حوزوی در قم و با معرفی برگزیدگان 16رشته علمی به کار خود پایان خواهد داد و آثار منتخب طبق سنوات گذشته برای نخبگان کشور ارسال خواهد شد.
حقی بیان کرد: کتابهای همایش سال گذشته کتاب سال حوزه برای شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی ارسال خواهد شد که به این منظور لیستی از کتب در اختیار این عزیزان قرار میگیرد و این شخصیتها سه کتاب را انتخاب و به دبیرخانه همایش اعلام میکنند؛ این کتابها به وسیله دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه تهیه و در اختیار شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی قرار خواهد گرفت.