سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
خط و نشان خانواده کروبی برای حکومت
رسانه انصافنیوز به تازگی متن یک گفتوگو از حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی (از محصوران فتنه 88) در مصاحبه با الجزیره را منتشر کرد که حسین کروبی طی آن به نقل روایتی از دیدار خود و مادرش با رئیس قوه قضائیه میپردازد.
او میگوید: من با مادرم رفتم و دو ساعت و نیم با رئیس قوه قضائیه ملاقات کردیم و مفصل صحبت کردیم.
کروبی همچنین از این گفته است که پدرش شرط کرده رفع حبس خانگی با رفع حصر موسوی و همسرش همراه باشد، زیرا هر دو به یک دلیل در حصر خانگی هستند و پایان آن باید برای همه آنها باشد.
بنا به ادعای حسین کروبی، آنها (کروبی و مادرش) به رئیس قوه قضائیه گفتهاند پدرشان نزدیک به 15 سال است که به اعتقاد خانواده کروبی بر خلاف قانون و اخلاق و بدون دادگاه در حصر بوده و حکومت نباید انتظار داشته باشد که پس از حصر خانگی سکوت کند؛ بنابراین حکومت باید برای آن آماده باشد و بتواند نظرات مهدی کروبی را تحمل کند.[1]
*مهدی کروبی گزینهای نامطلوب بود که در سال 88 به اصلاحطلبان تحمیل شد و آنها هم هرگز نتوانستند از زیر بار این هزینه بیرون بیایند.
در اصطلاح سیاسی، کروبی اساسا در لیگ دیگری خارج از مناسبات سیاسی چپ بازی میکند و ثمره کارهای او نیز جز هزینهتراشی برای جریان چپ چیز دیگری نبوده است.
کما اینکه نیک میدانیم حتی میرحسین موسوی هم در سال 88 حاضر نبود ادعاهای عجیب کروبی مثل "تجاوز به زندانیان" را تکرار کند.
همانطور که مشاهده میشود مواضع امروز کروبی و خط و نشان خانواده او در مقابل نظام اسلامی هم تنها در یکی از اثرات خود موجب تحمیل هزینههای بیشتر به اصلاحطلبان خواهد بود.
بماند که مسئله حصر نیز با هیچ جلسه و ملاقاتی حل نخواهد شد و شاه کلید حل این ماجرا چیزی جز "توبه رسمی" فتنهگران محصور نیست.
مخاطبان محترم باید در جریان باشند که از زمان دولت اول روحانی تاکنون تقریبا مقطعی نبوده است که فردی از اصلاحطلبان معمّر به صحنه نیاید و وعده رفع حصر را ندهد!
جالب است که در این زمینه حتی شاهد وقّاتی هم بودهایم و آقایان برای رفع حصر از فتنهگران تعیین وقت تقویمی هم کردند. اما از آنجا که توبهای در کار نبود؛ علیرغم پروپاگاندایی که صورت گرفت اما اتفاق خاصی رخ نداد.
در دولت پزشکیان نیز شاهدیم که عدهای از اصلاحطلبان عنوان میکنند که وفاق ملی (گفتمان دولت پزشکیان) مقدمه رفع حصر است!
گزارهای که اولا ماهیتا غلط است چون وفاق ملی مقدمه کارآمدی است نه رفع حصر؛ و ثانیا این گزاره ممکن هم نیست چون مبدعین آن از لزوم توبه رسمی فتنهگران چیزی نمیگویند.
***
حرفهای طوفانی یک نماینده درباره ایرانخودرو
بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده شهرستانهای غرب خراسان رضوی گفته است: مجلس دوازدهم یک تحقیق و تفحص کامل و نتیجهدار از وضعیت شرکت ایرانخودرو انجام خواهد داد.
به گزارش ایرنا، او میافزاید: فراکسیون مبارزه با فساد برای این تحقیق و تفحص مامور شده و رایزنیهایی شده تا نمایندگانی برای این موضوع انتخاب شوند که پایشان نلرزد زیرا در گذشته شاهد بودیم که همه تحقیق و تفحصها در این حوزه ناکام بود.
محبی با اشاره به قرعه کشیهای ایرانخودرو و پولهای کلانی که از این مسیر وارد حساب این مجموعه شده است، گفت: ایرانخودرو باید سود روزانه این مبالغ را به مردم بازگرداند.
او ادامه داد: شرکت ایرانخودرو باید در خصوص مشکلات مربوط به خودروهای فرسوده، تاکسیها و مشکلات موتورهایی که روی خودروهای "سورن پلاس" گذاشته و مسأله ایجاد کرده است، پاسخگو باشد.
این نماینده مجلس به پیگیریهای انجام شده و مکاتبه با ریاستجمهوری در این خصوص اشاره و بیان کرد: من معتقدم که این نقص مجلسیها بوده است و اگر مجلسهای گذشته به وظیفه خود در تحقیق و تفحص عمل می کردند، امروز این وضعیت را در ایران خودرو شاهد نبودیم.[2]
*یک جمله واضح مهمان این روزهای اقتصاد ایران شده و آن اینکه "هیچکس از صنعت خودرو راضی نیست"!
از قیمت عجیب و غریب خودروهای ایرانی که بگذریم؛ کار به جایی رسیده که حتی رئیس پلیس راهور کشور در سخنانی به صورت رسمی اعلام میکند که از ارتقای ایمنی خودروهای داخلی نومید شده است.[3]
به راستی خودروسازی در ایران و برخی خودروسازها حمایت چه کسانی را دارند که اینچنین حاکمیت را به چالش میکشند و بر مسیر دلخواه خود در تعارض با اقتصاد و مردم حرکت میکنند.
هرچه هست اما مردانی باید که در این وادی طرحی نو دراندازند و به مصاف اژدهای قلعه خودروسازی بروند.
امید است که ماجرای تفحص از خودروسازی در مجلس دوازدهم به فرجام برسد.
***
شجاعت مثالزدنی رئیس اتاق اصناف در مقابل گرانفروشها
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما پیرامون گرانی نان و انتقاد برخی نانوایان از کمبودن نرخهای جدید نان گفته است: نرخهای جدید با شرایط بازار همخوانی دارند و به همراه وزن مصوب نان میبایست رعایت شوند.
او میافزاید: اگر واحد صنفی هم برایش صرفه ندارد؛ بیاید و جوازش را ابطال کند. ما جایگزین را داریم.
*این سخنان آقای رستگار، سخنان شجاعانه یک مدیرِ مسئولیتپذیر و آشنا به فنون اقتصاد و بازار است.
نان یک کالای نمادین، استراتژیک و دارای کشش قیمتی زیاد است و از همین رو نظام اسلامی یارانه وسیعی به آن میدهد تا نان ارزان و مطلوب به دست مردم برسد.
اما گویا سود مطلوب نانوایی برای عدهای کفاف ندارد و باز هم تمایل دارند که خارج از فرایند حاکمیتی اقدام به گرانفروشی کنند.
لذاست که باید شجاعت رئیس اتاق اصناف تهران را ستود و از همه کسانی که مدعی بیصرفه بودن شغل نانوایی یا سایر مشاغل یارانهبگیر هستند، خواست که بلافاصل مجوزهای خود را ابطال کنند و کار را به متقاضیان بسپارند.
جدای از شهامت ستودنی مدیر اتاق اصناف در مقابل گرانفروشها؛ جسارت و تعقل ایشان در دفاع از منطق اقتصادی نظام نیز قابل تحسین است چه اینکه آقای رستگار هم میتوانست در یک مشی پوپولیستی و به اسم اینکه "ما در سمت مردم و بازار هستیم"؛ بلافاصله انگشت مطالبه را به سمت مسئولان، دولت و سیاستگذاران نشانه برود.
مثالی که در برخی اصناف شاهد آن هستیم!
***
1_ https://ensafnews.com/548234
2_ www.irna.ir/xjRGFH
3_ mshrgh.ir/1645704