شاید برای همه ی شما اتفاق افتاده باشد که با خراب شدن یکی از وسایل شخصی تان فکر کرده ای دنیا به آخر رسیده و در نهایت مجبور شده اید آن وسیله ی دوست داشتنی خود را دور بیاندازید. مهم نیست که این مایملک شخصی یک تکه لباس, یک ضبط صوت کوچک یا یکی از وسایل خانه باشد. اما با کمی فکر و خلاقیت، یک فرد باهوش می تواند این وسایل را خیلی ساده و با ابزارهایی که در هر خانه ای پیدا می شود تعمیر کند به طوری که مانند روز اول خود به نظر برسند. در ادامه ی این مطلب قصد داریم شما را با چندین روش هوشمندانه ولی ساده برای تعمیر این وسایل و پاک کردن آن ها از چیزهایی که باعث خراب شدنشان شده اند آشنا کنیم.
1- آدامس و یخ
پاک کردن آدامسی که به لباس های جین شما چسبیده است کاری بسیار ساده بوده و با یک تکه یخ و فشار دادن آن روی آدامس تا زمانی که آدامس سخت شود می توانید به راحتی آدامس را از لباس جدا کنید.
2- زنگ زدگی و نوشابه
برای تمیز کردن وسایل فلزی که زنگ زده اند کافی است آن ها را به مدت 24 ساعت در داخل یک لیوان نوشابه قرار دهید تا مانند روز اول تمیز و درخشان شوند.
3- افشانه و برچسب های روی وسایل
همه می دانیم که برچسب های روی برخی وسایل ممکن است ما را کلافه کنند. با این وجود برداشتن آن ها با استفاده از یک اسپری بسیار آسان است. ابتدا مقداری از اسپری را روی آن بپاشید و سپس با یک اسفنج ظرفشویی آن را بمالید تا برچسب از بین برود. بعد از آن باید حتما سطح مورد نطر را با مواد شوینده بشورید.
4- سرکه و سردوش حمام
اگر دیدید که از سردوش حمام شما دیگر آب نمی آید باید بدانید که رسوبات آب منافذ جریان آب آن را بسته اند. برای رفع این مشکل کافی است که سردوش را به مدت 2 ساعت در داخل محلولی حاوی 9 درصد سرکه قرار دهید تا سوراخ های آن کاملاً باز شوند.
5- گیره سر و سویشرت های نخی
اگر یک رشته از لباس نخی شما باز شده بود با استفاده از یک گیره ی سر ساده آن را به داخل فشار داده و از طرف دیگر خارج کنید.
6- اسپری و جای ماژیک
انواع اسپری های تمیز کننده WD-40 می توانند خط مداد و ماژیک را از روی وسایل پاک کنند. برای این کار مقداری از اسپری را روی موضع پاشیده و با یک پارچه نخی پاک کنید. سپس محل مورد نظر را با کمی آب بشورید.
7- لاستیک و پیچ های هرز شده
با استفاده از یک نوار لاستیکی و یک پیچ گوشتی می توانید پیچی که سر آن هرز شده است را به راحتی باز کنید. برای این کار نوار لاستیکی روی سر پیچ هرز شده قرار دهید و با آرامی با پیچ گوشتی آن را باز کنید.
8- حلقه ی دست کلید و زیپی که باز می شود
برای همه پیش آمده که زیپ لباس های جین معمولا باز می شوند. برای جلوگیری از این موضوع کافی است که یک حلقه دسته کلید را به دستگیره زیپ شلوار وصل کرده و آن را دور دکمه بیندازید. بعد از بستن دکمه شلوار حلقه ی دسته کلید به هیچ عنوان پیدا نخواهد بود.
9- لاستیک های حرارتی و کابل های تکه تکه شده
کابل شارژرها معمولاً بسیار باریک و نازک بوده و بعد از مدتی دچار پارگی می شوند. برای این که منطقه ای که کابل خم می شود را محکم و ثابت کنید با استفاده از یک تکه لاستیک حرارتی روی محل پارگی کابل را بپوشانید و با استفاده از سشوار آن را گرم کنید تا این لایه ی لاستیکی کاملاً به کابل بچسبد.
10- نمک، سرکه و کثیفی های روی استیل های ضد زنگ
متاسفانه استیل های ضدزنگ معمولاً صد در صد ضد زنگ نیستند با این وجود خلاص شدن از دست لکه های تیره ای که روی آن ها قرار دارد بسیار ساده است. برای این کار ابتدا مقداری نمک دانه درشت را روی سطح استیل بمالید و سپس کمی سرکه به آن اضافه کنید. در ادامه با یک اسفنج ظرفشویی با فشار آن را بمالید تا استیل ضد زنگ شما بار دیگر برق بزند.
11- بطری پلاستیکی و سرلامپی که گیر کرده است
می توانید با استفاده از یک بطری پلاستیکی ساده سرلامپی که در داخل سوکت گیر کرده است را باز کنید. کمی سر بطری را با شعله داغ کنید و با فشار داخل سرلامپ فشار داده و بچرخانید. وقتی که بطری سرد و محکم شد با چرخاندن در جهات عکس می توانید سرلامپ را به راحتی باز کنید.
12- تراش و کابل آسیب دیده
برای تعمیر یک کابل، برای مثال کابل هدفون، باید کابل آسیب دیده را لخت کنید و اگر وسایل لازم برای این کار را در اختیار نداشه باشید می توانید با یک مدادتراش ساده و یک گیره ی لباس چوبی نیز این کار را انجام دهید. همانطور که در تصویر آمده می توانید تیغه ی مدادتراش را باز کرده و آن را به گیره ی چوبی وصل کنید و در ادامه سیم را با آن لخت نمایید.