به گزارش
خبرگزارای بین المللی قرآن(ایکنا)، بهتازگی کتابی با عنوان «در پیشگاه قرآن؛ تفسیر سوره روم» در یک جلد از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد. تنقیح و تدوین این کتاب بر عهده فرجالله میرعرب، عضو هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
میرعرب در گفتوگو با
ایکنا درباره روند تدوین این کتاب گفت: تفسیر سوره روم بر اساس سخنرانیهای آیتالله محمدتقی مدرسی شکل گرفته است. در ابتدا متن سخنرانی به مرکز فرهنگ و معارف قرآن ارسال شده بود و در مرحله بعد کار تبدیل آن به کتاب به بنده سپرده شد. بر این اساس، هم از ساختار گفتاری و سخنرانی بودن خارج شد و هم اینکه برخی از روایات و تفسیرهایی که نقل شده بودند ولی مستند نبودند با تحقیق این موارد کامل شدند.
عضو هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن در پاسخ به این سؤال که چه شاخصههایی میتوان درباره وجه مفسریت آیتالله مدرسی بیان کرد، تصریح کرد: درباره شاخصههایی که میتوان برای آیتالله مدرسی بر شمرد باید گفت که ایشان فرد به روزی میباشد و شخصیتی است که سبک خاص خودش را دارد و ایشان در پی کشف اندکی از اسرار قرآن بودهاند. آیت الله مدرسی معتقدند: من هر چه در قرآن تأمل بیشتری میکردم در برابر یک مطلب شگفتانگیزى قرار میگرفتم.
میرعرب درباره مهمترین دلیل توجه آیتالله مدرسی به تفسیر سوره روم گفت: آیتالله مدرسی بهدنبال نشر نکات معرفتی خاصی در جامعه بوده است و در این راستا، آن نکاتی که برای زندگی مردم کارایی دارد، نکاتی که بزرگی و عظمت قرآن را نشان میدهد و تمام آنچه که موجب میشود که مردم به سمت قرآن گرایش پیدا کنند و به اصلاح زندگی خودشان بپردازند از جمله مواردی است که در تفسیر سوره روم به آنها بیشتر توجه شده است.
میرعرب افزود: جاذبه ایجاد کردن برای تفسیر و معارف قرآن به گونهای که خواننده را به سمت قرآن جذب کند در تفسیر آیتالله مدرسی مشهود است.