به گزارش ایسنا، در این مراسم،عزتالله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای عالی فضای مجازی در سخنانی بیان کرد: برگزاری این مسابقه حرفهای و هنرمندانه بود و موضوع مهم این است که در برگزاری آن، فرصتشناسی دقیقی نیز وجود داشت. اگرچه کاریکاتور را بخش قدیمی ظرفیت هنری میدانند اما در آن نوعی تهاجم وجود دارد و چون هنر نیز در آن دخیل است از شیدایی برخوردار خواهد بود.
وی افزود: با آمدن ظرفیت فضای مجازی، کاریکاتور خوراک خوبی برای آن خواهد بود. ما باید برای آن طرح داشته باشیم و علاوه بر تولید و تأمین محتوا، به نحوه انتشار آن نیز توجه کنیم چرا که فضای مجازی؛ فضایی فراگیر است که زبان مشترکی را میان همه اقشار جامعه به وجود آورده است.
ضرغامی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مقام معظم رهبری نیز از ظرفیت فضای مجازی استقبال کردهاند. اکنون که به قول ایشان، آمریکا با روی کار آمدن ترامپ چهره واقعی خودش را نشان داد باید از ظرفیت کاریکاتور و فضای مجازی نهایت استفاده را ببریم چرا که کارها و رفتار ترامپ برای خیلیها خندهآور و مضحک است. در حقیقت ترامپ خود کاریکاتور است.
وی با اشاره به برخی از سوژههایی که میتواند دستمایه کاریکاتوریستها و هنرمندان باشد، گفت: رفتار منافقان و حکام جاهل سعودی نیز از جمله مباحثی است که میتواند سوژه کاریکاتوریستها شود. رفتار این گروهها بیانگر آن است که امروز در دنیا حقوق بشر فروشی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: نصب تعدادی از این آثار در سطح شهر کار بسیار خوبی بود چرا که برای برخیها همواره مرغ همسایه غاز است. ما با این کار توانستیم افکار جهانی را نسبت به آمریکا حساس کنیم.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این مراسم، علیاصغر جعفری رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به اینکه از هفتم تا دوازدهم تیرماه هفته حقوق بشر آمریکایی نام گرفته است، بیان کرد: حوادث متعددی در این بازه زمانی در ایران رخ داده است که از جمله آنها ترور مقام معظم رهبری، شهادت شهید بهشتی و یارانش، بمباران شیمیایی سردشت و در نهایت انهدام هواپیمای مسافربری ایران توسط آمریکا است. از همین رو برای نشان دادن این جنایتها، کارتون و کاریکاتور بهترین ابزار است چرا که زبان هنر از عمق و تأثیر بالایی برخوردار است.
وی افزود: آثار مسابقه کارتون و کاریکاتور ترامپیسم همزمان با ایران در 10 کشور دیگر جهان نیز به نمایش درمیآید و امیدواریم بُعد ضدبشری و چهره واقعی آمریکا به خوبی نمایش داده شود.
در ادامه، مسعود شجاعی طباطبایی مدیر جشنواره کارتون و کاریکاتور ترامپیسم گفت: برای این جشنواره 1614 اثر از 75 کشور دنیا به دست ما رسید. این آثار در مدت یک ماه و نیم جمعآوری شد که سهم ایران 148 اثر، برزیل 59 اثر، کشورهای خاور دور 34 اثر، ترکیه 30 و سایر کشورها نیز به همین نسبت برایمان آثار را ارسال کردند.
وی درباره موضوع آثار توضیح داد: ترامپ و دیوارکشی در مکزیک، نژادپرستی، خشونت علیه زنان و رفتار ترامپ با رسانهها از جمله مفاهیم موجود در این آثار است. در حقیقت ترامپ نماد فاشیسم و نازیسم است. خیلیها بررسی کرده و متوجه شدند که گفتههای او با هیتلر مطابق دارد. از سوی دیگر ترامپ نماد یک نظام سرمایهداری تمامیتخواه است.
شجاعی طباطبایی در پایان یادآور شد: حضور گسترده هنرمندان مطرح جهان در این جشنواره نشان از آن دارد که جهان منطق ایران را در رابطه با آمریکا پذیرفته است. ما باید از سایر نهادها که با ما در این عرصه همکاری داشتهاند تشکر کنیم.
در بخشی دیگر از این مراسم، عیسی علیزاده رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران در سخنان کوتاهی گفت:این سازمان سهم اندکی در برگزاری جشنواره و نمایش عمومی آثار در سطح شهر داشته است و ما برای انجام امور این چنینی کمپین ایجاد میکنیم چرا که از نظر ما سازههای تبلیغی سطح شهر در حقیقت نوعی رسانه هستند.
در پایان،از 20 نفر از برگزیدگان و شایستگان تقدیر مسابقه کارتون و کاریکاتور ترامپیسم با اهدای تندیس این مسابقه تقدیر شد.