ماهان شبکه ایرانیان

هورمون تیروئید چگونه کار می کند؟

تیروئید در قسمت جلوی گردن و درست در زیر برآمدگی حنجره قرار دارد. هر یک از بال های این غده ی پروانه ای شکل به سمت نای های دو طرف گلو کشیده شده اند.

هورمون تیروئید چگونه کار می کند؟

تیروئید در قسمت جلوی گردن و درست در زیر برآمدگی حنجره قرار دارد. هر یک از بال های این غده ی پروانه ای شکل به سمت نای های دو طرف گلو کشیده شده اند.

هورمون تیروئید چگونه کار می کند؟

این غده زیاد بزرگ نیست، اما هورمون های قوی و چندگانه ای تولید می کند.

همه ی این هورمون ها با هم، متابولیسم و عملکرد هورمون های ما را تنظیم می کنند و به طور مستقیم بر روی سیستم و عملکرد بدن از جمله ضربان قلب، سطح کلسترول، وزن، انرژی، انقباض و انبساط ماهیچه ها، بافت پوست و مو، عملکرد روده، باروری، تنظیم قاعدگی، حافظه و خلق و خوی تاثیر می گذارند. سطح متعادل هورمون تیروئید برای گسترش مغز جنین و نوزاد ضروری است.

هورمون تیروئید ضربان قلب را با افزایش تعداد و فشار انقباضات قلب افزایش می دهد. این موضوع همراه با آثار انبساط دهنده ی هورمون تیروئید بر روی عروق خونی، جریان خون به بسیاری از اندام ها را بهبود می بخشد.

هورمون تیروئید برای رشد مناسب تمام سلول های بدن ضروری است. آنها به بدن اجازه می دهند تا نسبت به هورمون های دیگر حساس شده و آنها را کارآمدتر می سازند. در نتیجه عملکرد سیستم تناسلی و فیزیولوژی ما به سطوح کافی هورمون تیروئید بستگی دارد.

برای اینکه هورمون تیروئید شما به درستی کار کند (یعنی به میزان مناسب ترشح شود) شرایط بسیار مناسبی باید برای آنها به وجود آورد.

در اصل، متابولیسم و فعال سازی صحیح هورمون تیروئید نیاز به عملکرد صحیح غده ها و سیستم های دیگر دارد. این سیستم ها شامل غده ی هیپوفیز، کبد، سیستم گوارشی و آدرنال می باشد. غده ی تیروئید، شما برای عملکرد و استفاده ی صحیح به مواد مغذی اساسی نیاز دارد.

اگر این غده به درستی کار کند، با اعمال اثر بر روی تک تک سلول های بدن به شما کمک می کند نهایت سلامتتان را به دست آورید. حال بگذارید به این موضوع بپردازیم که یک تیروئید سالم هر روز چگونه کار می کند و بر روی چه اندام ها یا رفتارهایی تاثیر می گذارد؟

تقویت روحیه

اگر به دنبال تقویت روحیه تان هستید، مراقب تیروئید خود باشید. روان پزشکان می گویند: پیش از ابداع داروهای مهار کننده ی باز جذب سروتونین که امروزه به وفور استفاده می شود، داروهای تیروئید برای درمان افسردگی به کار می رفتند. تاثیر مثبت T3 بر روی افسردگی به دلیل فعالیت خاص آن بر روی مغز است. T3 تولید انتقال دهنده های عصبی خاص همچون سروتونین را افزایش می دهد.

طبق این مطالعات، T3 اگر به صورت تنها یا همراه با داروهای مهار کننده ی باز جذب سروتونین استفاده  شود بسیار موثر است. این ماده برای درمان مقاومت دارویی، افسردگی مکرر و اختلالات دو قطبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

برنافیت به شما 5 ماده غذایی برای رهایی از افسردگی و اضطراب معرفی می کند.

تقویت مغز

اخیرا یک گروه متشکل از 383 زن در مطالعه ای شرکت کردند تا ارتباط عملکرد شناختی را با جایگاه تیروئید کشف کنند. معیارهای ورود به مطالعه شامل گذشت حداقل 2 سال از آخرین قاعدگی و عدم زوال عقل بود. تشخیص عملکردهای شناختی توسط آزمون نشانه های حیاتی سیستم عصبی مرکزی انجام شد.

نتایج این مطالعه که در مجله ی هندی درون ریز شناسی و متابولیسم به چاپ رسید نشان داد که سطوح بالای THS (THS بالا نشانه ی سطح پایین هورمون تیروئید است) موجب کاهش حافظه، زمان واکنش و حافظه ی کلامی می شود.

T44 آزاد به طور مثبتی با رفلکس سریع تر و زمان پاسخ در ارتباط است. حتی یک کاهش متوسط در THS برای افزایش عملکرد شناختی به ویژه در زنان پس از یائسگی حیاتی است.

بهبود هضم

نه تنها هورمون تیروئید موجب بهبود متابولیسم، خلق وخو و بهبود شناخت در شما می شود، بلکه به بهبود هضم غذا نیز کمک می کند. برای بهبود عملکرد تیروئید، T4 باید به شکل T3 فعال در آید که این عمل تا حدودی در لوله ی گوارشی انجام می شود. برای اینکه این تبدیل رخ دهد، لوله ی گوارشی به کلونی باکتری های مفید نیاز دارد.

عدم تعادل باکتری های مضر نسبت به باکتری های مفید موجب کاهش عملکرد تیروئید می شود. این موضوع نشان می دهد چرا بسیاری از بیماران با عدم تعادل هورمون تیروئید دچار مشکلات گوارشی نیز هستند و چرا مشکلات گوارشی گاهی اوقات حتی با وجود پانل های شیمیایی خون یک تیروئید نرمال نیز رخ می دهد.

اگر میخواهید بدانید که کدام مواد مغذی برای سلامت تیروئید مناسب است، این مطلب به شما کمک می کند.

افرادی که مشکلات هورمونی دارند، دچار آلرژی غذایی نیز می باشند و دلیل آن هم تاثیر هورمون های تیروئید بر روی گوارش، زمان انتقال و اسید معده است. علاوه بر حساسیت نسبت به گلوتن که بیشتر افراد از آن آگاهند، غذاهای آلرژی زای دیگری نیز وجود دارند.

دیواره ی لوله ی گوارشی شما از بافت لنف (بافت لنفاوی روده) تشکیل شده است. حساسیت غذایی، پروتئین هضم نشده، روده ی چکه کن، عفونت های باکتریایی، قارچ و انگل موجب فشار به بافت لنفاوی روده می شود. این فشار ممکن است یک پاسخ شدید به همراه آورد که ترشح کورتیزول را از غده های آدرنال افزایش می دهد.

در عوض کورتیزول نیز موجب تغییر در متابولیسم هورمون تیروئید، افزایش rT3 و عدم تعادل می شود. در صورتی که کورتیزول مزمن حاصل از استرس، سیستم ایمنی موجود در لوله ی گوارشی را سرکوب کند، نه تنها موجب ایجاد دیس بیوسیس، انگل، قارچ و روده ی چکه کن می شود، بلکه یک چرخه ی نا منظم را ایجاد می کند که عملکرد تیروئید را منحل می سازد.

بهبود سلامت قلب

افزایش کلسترول خون، بدون شک با تصلب شرایین و خطر بیماری های قلبی- عروقی درارتباط است.

بیماران مبتلا به کم کاری غده ی تیروئید و افرادی که فعالیت هورمون تیروئید آنها پایین تر از حد بهینه است، به ریسک ابتلا به کلسترول بالا تری دچار هستند. اما کلسترول تنها نشانه ی ریسک قلبی عروقی نیست. افراد با سطوح بالای هموسیستئین اسید آمینه در خون، بیشتر به بیماری های تصلب شرایین و بیماری های قلبی عروقی دچار می شوند.

اما چگونه می توان سطح هموسیستئین را کاهش داد؟ باید از غذاها و مکمل های سرشار از ویتامین B: فولیک اسید، B6 و B12 استفاده کرد. برای بهبود عملکرد تیروئید، جلوگیری از افزایش سطح هموسیستئین، و کاهش خطر بیماری های قلبی باید از مکمل استفاده کرد.

بهبود وزن بدن

وقتی تولید هورمون تیروئید کاهش می یابد، میزان متابولیسم بدن نیز کاهش می یابد.

در نتیجه کاهش وزن با مشکل مواجه می شود. اگر افراد چاق از غذاهای کم کالری استفاده می کنند، به طور منظم ورزش می کنند، اما همچنان نمی توانند وزن خود را کاهش دهند، دلیل احتمالی آن میزان پایین متابولیسم بدن است که توسط سطح پایین T3 تشکیل شده است.

حتی کاهش 10 درصدی میزان متابولیسم نیز کاهش وزن را با مشکل مواجه می سازد. داده های کلینیکی حاضر نشان می دهد که اغلب افرادی که به سختی وزن خود را کاهش می دهند، میزان متابولیسم آنها 15 تا 40 درصد کمتر است.

به خاطر داشته باشید که توانایی T3 برای کاهش وزن سریع به اتخاذ یک رژیم غذایی کم کالری نیاز ندارد. در واقع، پاسخ طبیعی به یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، تغییر در میزان متابولیسم بدن است. به همین دلیل است که مصرف یک غذای سنگین برای یک بار در هفته و بهینه سازی T3 موتور چربی سوزی شما را به راه می اندازد.

طرز عملکرد T3 بدین صورت است- T3 با تحریک متابولیسم سلول ها در بدن، انرژی شما را افزایش می دهد. این افزایش انرژی نه تنها به شما احساسی همچون ورزش کردن می دهد، بلکه عملکرد شما را نیز بهبود می بخشد. بهترین خبر این است که این احساس به هیچ وجه شبیه به محرک کافئین نیست. T3 میزان متابولیسم شما را بدون هیچ عارضه ی جانبی افزایش می دهد.

بهبود متابولیسم انسولین

طبق مطالعاتی که در سال 2015 در مجله ی مانیتور علوم پزشکی چاپ شد، هر چه سطح هورمون تیروئید شما بهتر باشد (و THS شما کمتر باشد)، متابولیسم انسولین شما نیز بهبود می یابد که این موضوع منجر به کمتر غذا خوردن و کاهش چربی های شکمی می شود.

از آنجا که انسولین تنها هورمونیست که به بدن می گوید انرژی را به عنوان چربی ذخیره کند و یکی از هورمون های تحریک کننده ی اشتها محسوب می شود، بنابراین انسولین بیش از حد به هیچ وجه به کار نمی آید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان