به گزارش ایرنا، در چارچوب تفاهم نامه همکاری که امروز (جمعه) با حضور مقام های ارمنستانی، اعضای هیات همراه وزیر علوم و سیدکاظم سجادی سفیر ایران امضا شد، دو وزارت خانه توافق کردند، همکاری ها میان نهادهای علمی، دانشگاهی و موسسه های پژوهشی را تقویت کنند و راههای روابط بین جوامع علمی دو کشور را توسعه دهند.
در این تفاهم نامه پنج ساله و قابل تمدید در زمینه اجرای طرح های مشترک پژوهشی، برگزاری همایش های علمی، اعطای متقابل بورس، تبادل استادان و اعضای هیات علمی و تجربیات در حوزه های پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفته است.
وزارت خانه های علوم ایران و ارمنستان همچنین توافق کردند، کمیته مشترک علوم، تحقیقات و فناوری را حداکثر تا سه ماه آینده تشکیل دهند که ماموریت نظارت بر ارتباطات، تدوین مقررات و برنامه های اجرایی توافق ها را بر عهده خواهد داشت.
براساس برنامه اعلام شده، وزیر علوم همچنین در جریان سفر سه روزه به ارمنستان با آشوت مانوکیان وزیر زیرساخت های انرژی و منابع طبیعی این کشور دیدار و در باره راههای تقویت و توسعه همکاری های علمی، پژوهشی، فنآوری و دانشگاهی مذاکره می کند.
همچنین فرهادی و هیات همراه از چند دانشگاه پزشکی و غیر پزشکی و نیز مراکز تحقیقاتی و درمانی ارمنستان بازدید و پیرامون همکاری با مراکز و موسسات همتای ایرانی مذاکره می کنند.
روسای دانشگاههای ارومیه ، محقق اردبیلی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز فرهادی را در این سفر همراهی می کنند.
فرهادی در صدر هیاتی از وزارت خانه های علوم و بهداشت و درمان پس از پایان مذاکرات دو روزه با مقام های گرجستانی در تفلیس، شامگاه پنجشنبه با استقبال سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران و داویت ساهاکیان معاون وزیر علوم و آموزش جمهوری ارمنستان وارد ایروان شد.
پس از سفر دی ماه سال گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به ایروان و مذاکره با سرژ سرکیسیان رئیس جمهوری ارمنستان، مذاکرات اعضای هیات عالی همراه با همتایان و سپس رفت و آمد متقابل هیات های مختلف، برنامه ها و زمینه های فراوانی برای توسعه همکاری های دو کشور فراهم شده است.
ارمنستان با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا