به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان وضعیت امنیتی افغانستان را بحرانی دانست و گفت: یکی از دلایل، خروج زودهنگام نیروهای امنیتی به دلیل نبود یک استراتژی جامع طولانی مدت برای این کشور بود.
وی خاطرنشان کرد: نهادهای دولتی باید پاسخگوی نیازمندیهای مردم باشند، حکومتداری خوب و حاکمیت قانون به اندازه کافی توسط جامعه بینالمللی مورد حمایت قرار نگرفت تا اعتماد مردم جلب شود در حالی که حمایت عامه از نهادهای دولتی گروههای مخالف را منزوی میکند.
سمر با بیان اینکه مداخله بعد از حملات 1، 1 سپتامبر در مجموع مبتنی بر اصول حقوق بشری و کرامت انسانی نبود، گفت: عدم تامین عدالت و تبعیضها براساس قومیت، مذهب، جنسیت و زبان در این سالها ادامه یافت، وقتی تبعیض ادامه یابد، منازعه ادامه مییابد و ممکن است شکل قضیه تغییر کند، اما از زخم همواره خون جاری است.
سمر در گفتگو با دویچه وله بیان کرد: گسترش خشونتها عناصر منطقهای و بینالمللی ریشه در فضای افغانستان دارد، بازیگران منطقهای و بینالمللی از آسیبپذیری مردم افغانستان سوء استفاده میکنند و مردم احساس نمیکنند که اگر در برابر مخالفان مسلح قرار بگیرند، توسط دولت محافظت خواهند شد.
سمر عنوان کرد: به این باورم که یکی از مشکلات نبود یک ارزیابی عمیق سالهای گذشته آمریکاییها در افغانستان است ارادهای برای تعمیر اشتباهها و ضعفهای گذشته وجود ندارد، مشکل دوم آنها این است که با مردم تماس ندارند.
وی خاطرنشان کرد: جنگ را نمیتوان با بمب برد، جنگ را میتوان با جلب حمایت عمومی از طریق تقویت حسابدهی و عدالت برد.
/