ماهان شبکه ایرانیان

دشمن های آلزایمر

آلزایمر و زوال عقل از جمله مشکلاتی هستند که در سنین بالاتر به سراغ افراد می‌آیند؛ اما داشتن یک تغذیه سالم و مناسب می‌تواند ابتلا به این مشکلات را به تعویق انداخته و یا از میان ببرد.

دشمن های آلزایمر

آلزایمر

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده حدود 20% از افراد بالای 65 سال در سال 2030 به بیماری آلزایمر و یا زوال عقل مبتلا خواهند بود و اولین نشانه‌های این بیماری‌ها عبارتنداز: افسردگی، سردرگمی و فراموشی.  زوال عقل بیماری نیست ولی شرایطی کلی است که درحقیقت یعنی از دست رفتن برخی کاربردهای مغز. مدل‌های مختلف زوال عقل وجود دارد که بیماری آلزایمر رایج‌ترین مدل آن است و بیش از 35میلیون نفر درسرتاسر دنیا را درگیر خود کرده است. زوال عقل یک مشکل تدریجی است و زمانی که سلول‌های مغز آسیب می‌بینند، در حقیقت به منزله شروع این مشکل است. وقتی سلولهای مغز نمی‌توانند با یکدیگر به خوبی ارتباط برقرار کنند، بدن انسان به خوبی واکنش نشان نخواهد داد. داشتن رژیم تغذیه‌ای مناسب، برای حفظ سلامت و قدرت بدن لازم و مهم است. در فردی که از آلزایمر یا زوال عقل رنج می‌برد، تغذیه نامناسب می‌تواند نشانه‌های رفتاری بیماری را افزایش دهد. در این گزارش قصد داریم تا 7 ماده غذایی که می‌توانند به صورت طبیعی به مبارزه با آلزایمر و زوال عقل بپردازند را به شما معرفی کنیم:

1- زردچوبه:

تحقیقات انجام شده حکایت از آن دارد که کورکومین موجود در زردچوبه باعث می‌شود که آفت‌های مغز از بین بروند. آفت‌های داخل مغز باعث تنزل سلول‌های مغز شده و منتهی به بروز بیماری آلزایمر می‌شوند

2- روغن زیتون فوق بکر:

این روغن زیتون بکر که اسیدیته آن کمتر از 0٫8 درصد است، دارای ماده‌ای به نام اولئوکانتال oleocanthal  است که به افزایش تولید پروتئین‌های مهم کمک کرده و د رعین حال به ترشح آنزیمهایی که برای تجزیه کردن پلاک‌های آمیلوئید (که با بیماری آلزایمر مرتبط هستند) مفید هستند، کمک می‌کند.
میوه های خانواده بری

3- میوه‌های خانواده بری و گیلاس و آلبالو:

از جمله میوه‌های خانواده بری می‌توان به توت فرنگی، بلک بری، تمشک و انگور فرنگی اشاره کرد. این میوه‌ها و البته گیلاس و آلبالو دارای آنتوسیانین هستند که مغز را از آسیب‌هایی که توسط رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شوند محافظت می‌کند. در عین حال این میوه‌ها خواص ضد التهابی بالایی دارند و همچنین دارای آنتی‌اکسیدان و میزان بالایی ویتامین C و E هستند.

4- اسفناج:

اسفناج ماده آنتی‌اکسیدانی به نام لوتئین دارد که به بدن در مبارزه با زوال شناختی کمک زیادی می‌کند. طبق تحقیقات به عمل آمده در استرالیا که در بین بیش از 200 زن انجام شده بود، خوردن غذاهای غنی از ویتامین B6 و فولات (که اسفناج هردو این مواد را دارد)،می تواند به افزایش حافظه کوتاه‌مدت و توانایی‌های روانی کمک زیادی نماید.
کلم بروکلی

5- بروکلی:

کلم بروکلی دارای دو ماده مغذی است که می‌تواند به بهبود عملکرد مغز کمک زیادی کند. ویتامین K که به تقویت توانایی‌هایی شناختی کمک می‌کند و کولین که برای تقویت حافظه موثر است. در کلم بروکلی حجم قابل قبولی هم اسید فولیک دیده می‌شود که می‌تواند در دفاع از بدن در مقابل آلزایمر مفید و تاثیرگذار باشد.

6- گردو:

گردو مملو از موادی است که به سلامت قلب کمک زیادی می‌کند و د رعین حال ضدالتهاب است. گردو به علاوه منبع خوبی برای تامین اسید ALA (اسید لینولنیک آلفا) نیز هست که به جریان مناسب خون کمک می‌کند و باعث رسیدن اکسیژن کافی به مغز می‌گردد.
ماهی سالمون

7- ماهی سالمون:

مصرف ماهی سالمون به ویژه سالمون وحشی نیز کمک زیادی به سلامت مغز می‌کند. طبق نتایج تحقیقات منتشره، کسانی که در طول هفته دست کم 3 بار از ماهی‌های روغن دار تغذیه می‌کنند، 50% از کمتر از سایر افراد در خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال مغز قرار می‌گیرند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان