ماهان شبکه ایرانیان

پوماو آدیداس؛ داستان دو برادری که از هم نفرت داشتند

آدولف و رادولف داسلر، دو برادر بودند که   دو برند ورزشی معروف بین المللی را بنیان گذاشتند ولی داستان زندگی این دو برادر که منجر به ایجاد دو کمپانی بزرگ ورزشی دنیا شد، در نوع خود بی نظیر و شنیدنی است

تاریخچه برندآدولف و رادولف داسلر، دو برادر بودند که   دو برند ورزشی معروف بین المللی را بنیان گذاشتند ولی داستان زندگی این دو برادر که منجر به ایجاد دو کمپانی بزرگ ورزشی دنیا شد، در نوع خود بی نظیر و شنیدنی است. این درحالی است که همه براین باور هستند که عشق و علاقه میان دو برادر، امری جدایی ناپذیر است ؛ اما این موضوع حداقل برای این دو برادر صدق نکرد. آدولف و رادولف داسلر  با هم وارد نبردی بی پایان شدند که ناشی از رقابت ایجاد شده میان این دو نفر و در حقیقت دو برند پوما و آدیداس بود.

باربارا اسمیت، روزنامه نگار هلندی در کناب“Sneaker Wars” به ریشه یابی اختلافات میان این دو برادر که بانی دو برند برتر تجهیزات ورزشی برتر دنیا هستند پرداخته. همه چیز از سال 1926 شروع شد. وقتی که آدولف و رادولف تولیدی کفشی به نام “Gerbüder Dassler Schuhfabrik” آغاز کردند. کفش‌های تولیدی این کارخانه، برند خاصی نداشت ولی کیفیت محصولات تولیدی ‌آن‌ها به نحوی بود که ‌آن‌ها به شهرت زیادی دست یافتند و  توجه جوزف وایتزر، سرمربی تیم دوی آلمان را جلب کرد

تاریخچه برندآن روزها این دو برادر ارتباط خیلی خوبی داشتند. آدولف که لقب آدی را یدک می‌کشید، هنرمندی درون گرا بود و رادولف در روابط بین الملل خبره بود. کیفیت کفش‌های ‌آن‌ها آن‌قدر خوب بود که این دو برادر محصولات‌شان را برای فروش به دهکده المپیک بازیهای المپیک سال 1936 برلین بردند. تجارت ‌آن‌ها به شدت گل کرده بود و ورود به دنیای ورزش برای ‌آن‌ها مسیری بود تا به اهداف بلندبالای‌شان دست بیابند.

جنگ جهانی دوم، باعث تقابل ایدئولوژی این دوبرابر با یکدیگر بود. درآن زمان کارخانه داسلر تبدیل به تعمیرگاه قطعات تانک و پرتاب موشک شد. درابتدا هردوی ‌آن‌ها به ارتش آلمان پیوستند.اما بعد از حمله هوایی متحدین 1943 اوضاع میان دو برادر شکرآب شد. در آن زمان آدولف و همسرش به پناهگاهی رفتند ولی رادولف و خانواده در شهر ماندند و طعنه‌ها وکنایه‌های رد و بدل شده میان دو خانواده، اوضاع را برهم ریخت. دراین میان نامه‌هایی میان دو برادر بر سر تعیین تکلیف کارخانه رد و بدل شد. با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، نبرد میان دو برادر پایان نیافت. آدولف توانست کنترل کارخانه را در دست بگیرد و رادولف با خانواده اش به منطقه دیگری نقل مکان کرد و درآن‌جا تولیدی جدیدی را احداث کرد و همان‌جا بود که با شکایت نامه ای از سوی برادرش روبرو شد.

نیمی‌از کارگران و فروشندگان کارخانه حامی‌رادولف بودند و نیمی‌دیگر از جمله طراحان درکنار آدولف ماندند و این‌گونه شد که دو برند مطرح دنیای ورزش در آن سالها بنیان گذاشته شدند: پوما در سال 1948 زیر نظر رادولف شروع به کار کرد و آدولف در سال 1949 آدیداس را بنیان گذاشت.

برنداولین نبرد میان دو برادر در جام جهانی 1954 سوئیس به نفع آدولف به پایان رسید. در آن زمان رادولف توسط سپ هبرگر، سرمربی تیم ملی آلمان دست کم گرفته شد وکمپانی آدیداس برای تامین لباس‌های تیم ملی آلمان برگزیده شد. این کمپانی کفش‌هایی را برای بازیکنان تیم ملی آلمان طراحی کرد که با استفاده از ‌آن‌ها، بازیکنان در زمین بارانی سر نمی‌خوردند. در بازی آلمان مقابل مجاستان توفانی رخ داد و با وجود این توفان، آلمان‌ها توانستند 2-3 حریف را شکست دهند. رقابت میان این دو برادر به فرزندان ‌آن‌ها هم منتقل شد. هورست، پسر بزرگ آدولف و میراثدار کمپانی آدیداس، تلاش‌های زیادی برای زمین زدن برند پوما انجام داد و فروش اختصاصی کفش‌ها در دهکده المپیک سال 1968 مکزیک را به دست گرفت.

از سوی دیگر آرمین، فرزند رادولف هم زمانی که پله، یکی از برترین ستاره‌های تاریخ دنیای فوتبال، در جام جهانی 1970 مکزیک کفش‌های کمپانی او را به پا کرد، شهرت زیادی برای خودش دست و پا کرد.

در روز 6 سپتامبر سال 1976 رادولف درگذشت اما دشمنی موجود میان دو خانواده به حدی بود که آدیداس این پیغام را منتشر کرد:« به خاطر مسائل انسانی، خانواده آدولف داسلر، درخصوص مرگ رادولف داسلر اظهارنظری نخواهد کرد» و چهار سال بعد، آدولف درگذشت و او در دورترین مکان ممکن نسبت به برادرش به خاک سپرده شد. در سال 1990 کمپانی آدیداس مالکیت شرکت فرانسوی برنارد تاپی را برعهده گرفت و دو سال بعد اعلام ورشکستگی کرد. اندکی بعد. PPR یک شرکت فرانسوی، پوما را خریداری کرد و این دو برند معتبر با تغییر نسل روبرو شدند.

برندنکته جالب توجه این‌جاست که درحال حاضر تنها عضو خانواده داسلر که در این دوبرند مشغول کار است، فرانک داسلر نوه بانی پوماست که این روزها برای آدیداس کار می‌کند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان