۱۰روش برای کاهش فشار روانی

در زندگی امروزه نمی توان فشارهای روحی و روانی حاصل از وقایع روزمره زندگی را به طور کل حذف و کنار گذاشت

10روش برای کاهش فشار روانی
در زندگی امروزه نمی توان فشارهای روحی و روانی حاصل از وقایع روزمره زندگی را به طور کل حذف و کنار گذاشت. بهتر است راه های مواجهه و مقابله با آنها را آموخت تا شدت نیافته و به افسردگی و درماندگی تبدیل نشوند. در زیر به ده راهکار ساده جهت کاهش فشارهای روحی و روانی اشاره شده است:

1- با صرف غذا آرامش بیابید:
 

متخصصان ام.ای.تی طی پژوهش هایی به این نتیجه رسیده اند که مصرف کربوهیدارت باعث افزایش سروتونین در مغز انسان شده و تاثیر مثبتی بر خلق و خوی فرد گذاشته و در نتیجه تاثیر آرام بخشی بر کل بدن به جا می گذارد و عوارض حاصل از فشار روانی همچون خشم، تنش، زودرنجی و ناتوانی در تمرکز را کاهش می دهد. از آنجایی که تاثیر کربوهیدارت ها بر بهبود حالت انسان نیاز به زمان دارد و فقط 2 تا 3 ساعت دوام می آورد، بهتر است روزهای پرتنش در چند وعده، غذای کم حجم و حاوی کربوهیدارت ها مصرف شود. ولی در عین حال میزان کل کالری مورد نیاز را در وضع مناسبی ثابت نگهداریم.

2- از خود سه سوال بپرسید:
 

هنگام عصبانیت و ناراحتی این سه سوال را از خود بپرسید:
- آیا این موضوع مهم است؟
- آیا واکنش من در مقابل مساله بجا و مناسب است؟
- آیا این جریان تغییرپذیر است؟
هرکسی می تواند با بهره وری از این روش و پرسیدن این سوال ها از خودش، خود را آرام و محرک های تنش زا را از میان بردارد. چنین راهکاری در هر جایی کاربرد دارد و تنها به محیط کار محدود نمی شود.

3- با دویدن، از بار مشکلات تان بکاهید:
 

ورزش های هوازی بهترین طریقه از میان بردن فشارهای روانی روزانه است. حتی انجام فعالیت متعادل نظیر 30 دقیقه پیاده روی در روز، به بهبود وضع جسمی و روحی شخص می انجامد.

4- دیدگاه های خودتان را بررسی کنید:
 

میشل تیلور، روان شناس، در رفع فشارهای روانی می گوید در یک روز کاری شلوغ رانندگی می کرد. ناگهان متوجه شد که چراغ روغن اتومبیلش چشمک می زند. او آن روز بیماران زیادی را ویزیت کرده بود و ضمنا ناچار بود کودک سه ساله اش را بعد از برگشت از سر کار از جایی بردارد. تیلور در این مورد می گوید:« خودم نیز احساس فشار روانی زیادی می کردم که یک مرتبه بر آن شدم همان روش را به کار بندم که به بیمارانم توصیه می کنم. پس از خودم پرسیدم آیا مشکل روغن ماشین مساله مرگ و زندگی است؟ نه! تعویض روغن را به راحتی می توان به هفته بعد موکول کرد و چندان هم ضرورت ندارد.» وی از بیماران خود می پرسد:«اگر امروز به شستشو و اتو نپردازید، دنیا به آخر می رسد؟» در ضمن خاطر نشان می سازد که اختصاص نیم ساعت از روز برای انجام کار لذت بخش باعث می شود نیروی تازه ای بگیرید، مخصوصا در روزهای تعطیل. کارهای روزمره را کنار بگذارید و سری به دوستان و خویشاوندان تان بزنید.

5- نفس های عمیق بکشید:
 

کشیدن نفس عمیق به نحوی که ریه ها کاملا پر شود و عمل رساندن اکسیژن حیاتی به مغز سریع تر صورت گیرد. به این منظور از راه بینی آهسته و عمیق نفس بکشید و حس کنید که این هوا را بیرون دهید. ضمن انجام این کار بگذارید هرچه هوا هست بیرون بیاید تا شکم تان تخت شده و آه بکشید. باید تصور کنید هوایی که تنفس می کنید احساس آرامش و آسایش را برای بدن تان به ارمغان می آورد و هنگام بازدید باید به این فکر باشید که چگونه فشار عصبی برطرف می شود.

6- خنده کنان تنش زدایی کنید:
 

خنده ای که از ته دل باشد، ماهیچه ها را شل کرده، فشار خون را کاهش می دهد، هورمون های تنش زا را متوقف ساخته و دستگاه ایمنی را هم تقویت می نماید.

7- چای سبز فشار روحی را کاهش می دهد:
 

قهوه، ادویه و کاکائو که سرشار از مواد کافئینی هستند، محرک هایی می باشند که دستگاه عصبی را تحریک کرده و می تواند شما را نسبت به فشار روانی مستعدتر سازند. بنابراین پزشکان مصرف مواد کافئین دار را منع می کنند. موقعی که به ماده محرک خفیفی نیازمندیم، خوردن چای سبز بسیار مفید است و دارای ماده کافئین مانندی به اسم تئوفیلیم است. همچنین ماده ای دارد که بر اساس برخی مطالعات ممکن است میزان کلسترول خون را کاهش دهد و اثرات ضد سرطانی هم داشته باشد.

8- به فکر بیکاری و استراحت خود هم باشید:
 

یکی از عوامل عمده تشویش، داشتن برنامه سنگین و فشرده کاری است. برای مقابله با این عامل به وجود آورنده فشار روانی، می توانید برنامه ای برای خود بچینید که از آن ایمن بمانید. هر روز به مدت نیم ساعت دست از کار بکشید. شما قادر به مهار همه چیز نیستید ولیکن می توانید برنامه کاری تان را به نحوی تنظیم کنید که زمان فراغت و استراحتی هم برای تان باقی بماند.

9- عبادت کنید:
 

افراد وقت بسیار زیادی را صرف ناراحتی از رخدادهای تلخ و ناگوار گذشته یا نگرانی از آینده می کنند. رمز کاهش فشار روانی این است که یاد بگیریم از نظر احساسی و عاطفی چگونه در زمان حال زندگی کنیم.

10- تمرینات آرام بخشی (ریلکسیشین) انجام دهید:
 

این تمرینات می تواند در کل عضلات یا در برخی از آنها صورت گیرد. افرادی که ساعات زیادی از روز را پشت میز می گذرانند، این تمرینات آرام بخشی برای آنها مفید به نظر می رسد. روزی 15 الی 20 دقیقه را صرف انجام تمرینات سفت و شل نمودن عضلات بدن خود کنید. این عمل را بهتر است از قسمت های پایین بدن یعنی از نوک انگشتان پا شروع کرده و کم کم بالا بیایید تا به قسمت های سر و گردن برسید.
منبع: نشریه راه موفقیت شماره 19
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان