آرتروز در کمین خانم های خانه دار

  توصیه‌های دکتر فرهاد غریب‌دوست*   روماتولوژیست‌ها انجام نادرست کارهای خانه وفشار ناحیه گردن و زانو و ستون فقرات را از مهم‌ترین دلایل شیوع آرتروز در بین خانم‌های خانه‌دار می‌دانند

آرتروز در کمین خانم های خانه دار

 

توصیه‌های دکتر فرهاد غریب‌دوست*
 

روماتولوژیست‌ها انجام نادرست کارهای خانه وفشار ناحیه گردن و زانو و ستون فقرات را از مهم‌ترین دلایل شیوع آرتروز در بین خانم‌های خانه‌دار می‌دانند. با دکتر فرهاد غریب‌دوست، فوق‌تخصص روماتولوژی و رییس مرکز روماتیسم ایران، در همین رابطه گفتگویی انجام داده‌ایم که می‌خوانید.

آقای دکتر! در کشور ما خانم‌های خانه‌دار چه‌قدر در معرض آرتروز قرار دارند؟
 

برخلاف سایر نقاط جهان که آرتروز انگشتان در آنها شایع است، در ایران آرتروز زانو بیشتر دیده می‌شود و آن هم در زنان خانه‌داری که مدت زیادی سرپا می‌ایستند و نیز افرادی که فشار زیادی به زانوهایشان وارد می‌کنند. بسیاری از خانم‌ها هنگام انجام کارهای منزل مانند نصب پرده، شستن سقف و کف ز‌مین و... گردن خود را برای مدت طولانی بالا یا پایین نگه می‌دارند و در معرض ابتلا به آرتروز گردن قرار می‌گیرند.

بهترین حالت قرار گرفتن گردن برای انجام این نوع کارها چه حالتی است؟
 

کلا ضعیف شدن ماهیچه‌های نگه‌دارنده گردن، فشار روی مهره‌ها، فرسایش غضروف‌ها و آسیب دیدن مفصل‌ها باعث عدم تحرک طولانی مدت و فشار روی ماهیچه به‌صورت مداوم و نیز آسیب دیدن آن ماهیچه و در نهایت دردهای عضلانی ‌می‌شود. بهترین توصیه این است که خانم‌ها هرچند ثانیه یک بار گردن خود را نرمش دهند و آرام به سمت طرفین بچرخانند و طول مدت کار را کوتاه کنند. مثلا بعد از 5 تا 8 دقیقه نگه داشتن گردن به سمت بالا یا پایین دست از کار بکشند و کمی‌ قدم بزنند و پس از انجام نرمشی سبک به کار برگردند اما بالا نگه داشتن و پایین نگه داشتن گردن برای مدت طولانی خطر ابتلا به آرتروز گردن را افزایش می‌دهد.

ورزش می‌تواند جلوی این مشکلات را بگیرد؟
 

به هر حال ورزش بهترین و کم‌هزینه‌ترین روش پیشگیری و درمان آرتروز است و به خانم‌های خانه‌دار توصیه ‌می‌شود که با انجام حرکات منظم ورزشی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده یا سیر پیش‌رونده آن را کاهش دهند. در حقیقت ورزش با افزایش قدرت، ثبات و تعادل همراه با بهبود تغذیه مفاصل در پیشگیری و درمان ابتلا به آرتروز نقش به سزایی ایفا می‌کند. البته در کنار ورزش، مصرف مکمل‌های آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌های C، E و نیز مواد غذایی مانند سویا و زنجبیل نیز در بهبود علایم آرتروز نقش موثری دارند.

حرف آخر؟
 

آرتروز در همه کشورها و با هرگونه آب و هوایی وجود دارد و فقط در نقاط آفتابی و غیرمرطوب شاید کمتر و در نواحی مرطوب و بدون آفتاب کمی‌ بیشتر دیده ‌می‌شود. در کشور ما خانم‌های مناطق شمالی به دلیل کار در شالیزارها و خم کردن طولانی‌مدت گردن و ایستادن‌ها و خم شدن‌های طولانی‌مدت بیشتر از سایر خانم‌ها به آرتروز مبتلا می‌شوند. در مورد آفتاب نیز باید گفت که تاثیر زیادی در پیدایش آرتروز دارد زیرا منبع اصلی ویتا‌مین D در چربی‌های پوست بدن قرار دارد که با تابش آفتاب تغییر شکل‌یافته و تبدیل به ویتا‌مین D ‌می‌شود و همچنین ویتا‌مین D است که موجب جذب کلسیم و تثبیت آن در استخوان‌ها ‌می‌شود. برای اینکه چربی‌های پوست به وسیله نور آفتاب تبدیل به ویتا‌مین D بشوند، باید نور آفتاب روی پوست بدن بتابد و برای اینکه ویتا‌مین D ساخته شود، باید روی پوست، چربی وجود داشته باشد.

 

پی نوشت ها :
 

*روماتولوژیست

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر