رنگ زدن خانه و مسمومیت با سرب

سرب در نقاشی و رنگ ساختمان‏های قدیمی‏وجود دارد. بنابراین هنگام نوسازی و نقاشی خانه باید مراقب بود افراد خانواده در معرض غبار سرب ناشی از حذف رنگ‏های قدیمی قرار نگیرند

رنگ زدن خانه و مسمومیت با سرب
سرب در نقاشی و رنگ ساختمان‏های قدیمی‏وجود دارد. بنابراین هنگام نوسازی و نقاشی خانه باید مراقب بود افراد خانواده در معرض غبار سرب ناشی از حذف رنگ‏های قدیمی قرار نگیرند.
سرب به مقدار کم تا مدتی می‏تواند بدون ایجاد عارضه‏ای در بدن باقی بماند، ولی با بالا رفتن تدریجی غلظت آن در نسوج بدن نشانه‏های اولیه مسمومیت به شکل احساس ضعف و خستگی، درد شکم و اسهال، تحریک پذیری و عصبانیت، ‏اختلال در یادگیری، سر درد و اضطراب و بدخوابی و کم خونی ظاهر می‏شود. ‏هر چه رنگ دیوار قدیمی‏تر باشد، احتمال وجود سرب در رنگ آن بیشتر است. ‏رنگ‏های کهنه و قدیمی‏ساختمان‏ها می‏تواند حاوی مقادیر زیادی سرب باشد. ‏اندازه‏گیری میزان سرب خون کودکان نشان می‏دهد هنگام تجدید رنگ‏آمیزی منازل، میزان سرب خون کودکان افزایش می‏یابد. ‏ذرات رنگ‏های قدیمی و پایه سرب که هنگام سمباده‏کاری در هوای منزل پراکنده می‏شود عامل جذب سرب در بدن کودکان و افزایش سرب خون آنهاست.

رنگ زدن خانه و مسمومیت با سرب

سرب در نسوج بدن جذب پروتئین‏ها می‏شود و بیشترین اثر سمی‏خود را بر مغز و اعصاب وارد می‏کند. ‏استنشاق غبار سرب هنگام سمباده زدن رنگ دیوار، به دهان بردن دست‏ها یا سایر اشیایی که به غبار سرب آغشته شده‏اند و بلعیدن خرده‏های رنگ راه‏های ورود سرب به بدن است. توصیه می‏شود برای محافظت خانواده در برابر خطرات سرب، منزل مسکونی خود را از جهت وجود سرب و خطرات آن بررسی کنید. ‏خراب شدن وآسیب دیدن رنگ‏های حاوی سرب را جدی بگیرید. ‏مراقب باشید کودکان دست خود را به رنگ در و دیوار‏ها و رنگ‏های ورقه شده که اغلب حاوی سرب هستند، آلوده نکنند. ‏سطوحی که رنگ پوسته شده و قدیمی‏دارند را نوسازی و تعمیر کنید. ‏از شعله با حرارت بالا و کاغذ سمباده روی سطوحی که رنگ شده‏اند و ممکن است حاوی سرب بالا باشند استفاده نکنید، ‏این کار سبب پخش شدن مقداری گرد و غبار سرب در هوا می‏شود. افراد خانواده به ویژه کودکان و زنان باردار را تا زمانی که کار به پایان برسد و منطقه تمیز شود از خانه دور کنید. ‏اگر انتقال افراد خانواده ممکن نیست، به‌طور کامل ناحیه کار را بسته نگه دارید و از تهویه مناسب استفاده کنید.

رنگ زدن خانه و مسمومیت با سرب

وقتی خانه را رنگ می‌زنید
 

از رنگ دیوارهای خانه‏تان خسته شده‏اید؟ دلتان می‏خواهد در و دیوار رنگ جدیدی داشته باشد؟ شاید با خودتان بگویید: «خب اینکه کاری ندارد. رنگ و قلمو را می‏برداریم و یک تغییر دکوراسیون حسابی انجام می‏دهیم.» اما کارشناسان توصیه می‌کنند که این کار را با دقت و توجه بیشتری انجام دهید و مراقب سلامت خود، افراد خانواده و همسایه‌هایتان باشید.
بیشتر رنگ‌ها حاوی حلال‌هایی هستند که موجب نرمی ‌و روانی رنگ شده و هنگام خشک شدن رنگ تبخیر می‌شود. این مواد می‌تواند به سلامت آسیب برساند. تماس کوتاه‌مدت با این مواد می‌تواند علایمی‌ مانند تحریک و قرمزی پوست، خستگی و تهوع، سردرد و سرگیجه ایجاد کند. تماس طولانی‌مدت می‌تواند مشکلات بهداشتی بیشتری مانند آسیب سیستم اعصاب مرکزی، کبد و کلیه ایجاد کند. کودکان، زنان باردار، افرادی با مشکلات تنفسی و ریوی و افرادی که به دلیل نوع شغل‌شان بیشتر با این مواد تماس دارند، بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
هنگام انتخاب و خرید رنگ، بهتر است رنگ‌هایی را که در آب حل می‌شوند، انتخاب کنید. رنگ‏هایی که در آب حل می‌شوند برای پاک کردن به حلال‌های شیمیایی که به پوست و سیستم تنفسی آسیب می‌رسانند، نیاز ندارند. هنگام خرید رنگ با پرسش از فروشنده و مطالعه اطلاعات روی برچسب محصول، رنگ سالم‌تری را انتخاب کنید. برخی رنگ‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی خطرناک هستند. نگهداری از باقی‌مانده رنگ کار آسانی نیست. از همان ابتدا به اندازه‌ای که می‌خواهید، خرید کنید و در صورت لزوم قوطی‌های کوچک رنگ را انتخاب کنید.

پیش از رنگ کردن
 

اطلاعات و راهنمای برچسب را به دقت بخوانید. اگر در خانه‏های آپارتمانی زندگی می‌کنید، همسایه‌ها را از این کار مطلع کنید و به مدیر ساختمان اطلاع دهید. اگر این کار را با برنامه‌ریزی انجام دهید، بهتر است. ممکن است دیگران هم تصمیم بگیرند هم‌زمان با شما این کار را انجام دهند.

هنگام رنگ کردن
 

از اسپری کردن رنگ پرهیز کنید. هنگام اسپری کردن رنگ، ذرات رنگ به اطراف پخش می‌شود. در و پنجره‌ها را باز بگذارید و از تهویه مناسب استفاده کنید. سیستم‌های خنک‌کننده برای این کار کافی نیستند و هوای آلوده داخل خانه را خارج نمی‌کنند. همیشه هنگام رنگ و نقاشی تهویه مناسب داشته باشید. اگر نمی‌توانید تهویه مناسب ایجاد کنید از ماسک استفاده کنید.
برای پیشگیری از آسیب‌های پوستی مراقب باشید رنگ و حلال‌ها به‌طور مستقیم با پوست دستتان تماس نداشته باشند. از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و عینک و ماسک استفاده کنید. ماسک مناسب تهیه کنید و توجه داشته باشید که ماسک‌های گرد و غبار، حلال‌ها را عبور می‌دهند. در فواصل مشخصی به خودتان استراحت کوتاهی بدهید و چند دقیقه در هوای آزاد تنفس کنید. کودکان و خانم‌های باردار را از محل دور نگه دارید. برای پیشگیری از اینکه بخارات و آلودگی‌ها وارد خانه همسایه‌ها نشود، مدیر ساختمان را مطلع کنید و از تهویه بیشتر و بهتری استفاده کنید. اگر از رنگ‌های روغنی استفاده می‌کنید، بیشتر دقت کنید. این رنگ‌ها مخاطرات بهداشتی بیشتری دارند و خطر حریق و آتش‌سوزی‌شان هم بیشتر است. مراقب منابع آتش و شعله باشید و کهنه‌ها و پارچه‌های آغشته به رنگ و حلال را در ظروف فلزی دربسته بگذارید. هنگام رنگ زدن خانه سیگار نکشید. سیگار علاوه بر بیشتر کردن خطر حریق موجب تشدید علایم مسمومیت با مواد شیمیایی و حلال‌های رنگ هم می‌شود. در قوطی‌های رنگی را که از آنها استفاده نمی‌کنید، بسته نگه دارید و آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

پس از رنگ‌کردن
 

پس از اتمام کار، مواد باقی مانده را بردارید و لکه‌های رنگ را پاک کنید. رنگ را از دیواره قوطی پاک کنید. در قوطی را بگذارید و با ضربه چکش آن را محکم ببندید و جایی دور از گرما و سرما ذخیره کنید. برخی رنگ‌ها حاوی حلال‌ها و مواد قابل اشتعال و انفجار هستند که می‌توانند سمی‌ هم باشد. برای ذخیره کردن و نگهداری طولانی‌مدت رنگ طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی عمل کنید. بهتر است در صورت امکان اضافه رنگ را به فردی که لازم دارد، بدهید.دو تا سه روز پس از تمام شدن رنگ خانه، در و پنجره‌ها را باز بگذارید و تهویه مناسب داشته باشید تا رنگ زودتر خشک شود. بهتر است پنج تا شش روز پس از رنگ کردن هم خانه را خالی بگذارید. حلال‌ها و ذرات رنگ و مواد سمی ‌و محرک تا چند روز در فضا باقی می‌ماند و استنشاق این مواد سبب سردرد و حالت تهوع می‌شود.

پی‌نوشت‌ها:
 

* کارشناس ساختمان‌های سلامت‌محور

منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان