ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای غذایی بی اشتهایی عصبی

از جمله اختلالات مربوط به غذا خوردن بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی می باشد که غالبا در نوجوانان و زنان رخ می دهد

راهنمای غذایی بی اشتهایی عصبی
از جمله اختلالات مربوط به غذا خوردن بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی می باشد که غالبا در نوجوانان و زنان رخ می دهد. دلیل ایجاد این دو اختلال، وسواس فکری بیمار نسبت به افزایش وزن است.

برنامه غذایی در بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی:
 

اولین هدف در برنامه غذایی بیماران این است که آنها را ترغیب کنیم تا مقدار غذای دریافتی خود را افزایش دهند و وزنشان را به یک حد مورد نظر برسانند. مقدار غذای مصرفی فرد باید توسط پرستار نظارت شود و به ازای هر اقدام موفقیت آمیز که فرد به میل خود انجام دهد، بهتر است به او امتیاز داده شود.
در شروع برنامه غذایی چون مواد غذایی حاوی مقدار کافی از ویتامین ها و املاح نمی باشد، مصرف مکمل ویتامین و املاح توصیه می شود که به طور معمول در این بیماران کمبود ویتامین B6 و B12 بیش از سایر ویتامین هاست.
برای بیمارانی که کاهش وزن شدید دارند، رژیم غذایی می تواند از حدود 800 کیلوکالری(400-300 کیلوکالری بیشتر از مقدار مصرف بیمار) شروع شود و به تدریج افزایش یابد و در نهایت به حدود 3000 کیلو کالری برسد.
تشویق بیمار برای افزایش وزن به صورت تدریجی 1-0/5 کیلوگرم در هفته، به منظور رسیدن به وزن سلامت پیشنهاد می شود. برای جلوگیری از احتباس آب و مایعات و ادم، رژیم کم سدیم پیشنهاد می گردد. از مصرف کافئین به دلیل اثر دیورتیک و تحریکی خودداری شود. مواد غذایی در دفعات زیاد وحجم کم مصرف شوند. در موارد خیلی شدید به تغذیه از طریق لوله یا تغذیه وریدی نیاز می باشد. در موارد بی اشتهایی شدید داروهای اشتها نظیر سیپروهپتادین می توانند مفید باشند. بیمار بایدحدود 1/5-1 ساعت بعد از مصرف غذا استراحت کند تا دچار تهوع واستفراغ نشود. برای صرف غذا حدود 1 ساعت وقت گذاشته شود. برای صرف غذا بیمار باید تحت نظر باشد تا غذا را دور نریزد. آموزش بیمار برای حفظ وزن سالم و مناسب، بدون استفاده از روش های غیر طبیعی و تقویت مهارت های لازم برای مقابله با استرس در بیمار صورت پذیرد.
در صورت مصرف مهار کننده های مونوآمینواکسیداز که به عنوان داروی ضد افسردگی تجویز می شود، احتیاج به محدودیت تیرامین در مواد غذایی است.
مواد غذایی که دارای تیرامین می باشند، از پنیر کهنه، ماهی دودی، جگر، موز، باقلا، عصاره گوشت، مخمر، ترشی کلم، سس سویا، بادام زمینی، ماست خامه، تمشک و شکلات .
معمولا بهترین روش برای درمان افراد دچار بی اشتهایی عصبی توسط یک تیم تخصصی انجام می گیرد. که اعضای آن شامل رژیم شناس و روانشناس دارای تجربه در زمینه بی اشتهایی می باشد. در صورت لزوم، ممکن است بیمار در بیمارستان بستری شود تا تحت نظارت و درمان پزشکی قرار بگیرد.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان