ماهان شبکه ایرانیان

محققان دانشگاه ادینبرو:

پایان معمای نظریه اینشتین نزدیک است

محققان دانشگاه ادینبرو اسکاتلند مدعی شده‌اند که به زودی گره یکی از نظریات آلبرت اینشتین باز خواهد شد.

پایان معمای نظریه اینشتین نزدیک است

به گزارش ایسنا به نقل از زی‌نیوز، ستاره شناسان در حال بررسی ایده‌ای هستند که شاید بتواند معمای طولانی مدت در مورد عامل هدایت انبساط شتابدار جهان را حل کند.

آنها مدت‌ها به دنبال تعیین چگونگی هدایت شدن انبساط شتابدار جهان بودند. محاسبات جدید محققان می‌تواند به توضیح این امر که آیا انرژی تاریک یا یک نظریه اصلاح‌شده گرانشی مسئول این انبساط هستند، کمک کنند.

نظریه اینشتین که نیروی گرانش را به عنوان عامل تحریف فضا و زمان توصیف کرده، شامل یک عنصر ریاضیاتی موسوم به ثابت کیهانی است. این دانشمند ابتدا ثابت کیهانی را برای توضیح یک جهان ایستا معرفی کرده بود، اما پس از کشف اینکه جهان در حال گسترش است، عامل های ریاضی خود را کنار گذاشت.

اما تحقیقات انجام شده طی دو دهه اخیر نشان داد که این گسترش به شکل شتابدار انجام می‌شود. این امر نشان می‌دهد ثابت اینشتین ممکن است هنوز در محاسبه انرژی تاریک به عنوان عامل انبساط شتابدار جهان نقش ایفا کند. بدون انرژی تاریک، انبساط جهان نشانگر شکست نظریه گرانش اینشتین در فواصل دور کیهان بود.

محققان دانشگاه ادینبرو دریافتند که این معما را می‌توان با تعیین سرعت گرانش در کیهان از طریق بررسی امواج گرانشی حل کرد.

محاسبات آن‌ها نشان داد که اگر امواج گرانشی به سرعت نور حرکت کنند و انرژی تاریکی هم نباشد که ثابت کیهانی را پشتیبانی کند، به رد نظریه گرانش جایگزین منجر می‌شود. اما اگر سرعت آن‌ها با هم متفاوت باشد، پس باید نظریه اینشتین را بازنویسی کرد.

چنین آزمایشی ممکن است توسط رصدخانه امواج گرانشی تداخل‌سنج لیزری (لیگو) در آمریکا انجام شود که دو آشکارساز آن با فاصله 3200 کیلومتر فاصه از هم در سال 2015 برای نخستین بار امواج گرانشی را بطور مستقیم مشاهده کردند. آزمایشات برنامه‌ریزی شده برای امسال این تاسیسات می‌تواند معمای ثابت کیهانی 100 ساله اینشتین را حل کند.

این تحقیق در مجله Physics Letters B منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان