به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی در بازدید شهردار تهران و جمعی از مدیران شهری از روند مرمت خانه اتحادیه و راهاندازی موزه مشاهیر گفت: مرمت این بنا خود از ویژگیهای بسیاری برخوردار است اما تاثیراتی که این مرمت بر محله و منطقه میگذارد نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: مدتهاست که از این منطقه که قلب تهران نیز بوده زندگی رخت بر بسته چراکه زندگی در تهران روزگاری در این منطقه بوده و ناصرالدین شاه نیز در نظر داشت این منطقه را به یک مرکز فرهنگی جدید تبدیل کند امروز نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: در آن زمان که ناصرالدین شاه چنین قصدی داشت یکی از اطرافیان او تاکید کرد که تهران بیش از این مرکز، به فضای سبز نیاز دارد. لذا اینجا میتواند یک نمونه از باغ لالهزار باشد.
وی تاکید کرد: درخصوص مرمت خانه اتحادیه نیز شورای اسلامی شهر تهران مصوبه ای ویژه برای حفظ این خانه داشت و تامین اعتبار لازم نیز محقق شد و نهایتاً با همکاری سایر دستگاهها این مهم امروز انجام شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه خانه اتحادیه محل تلاقی نهادهای مردمی و مدیریت شهری برای یک همکاری جهت مرمت است، افزود: امروز محدوده لالهزار به یکی از مقصدهای گردشگری شهر تهران تبدیل شده در حالی که در گذشته کسی به ویژگیهای این محدوده توجه نمیکرد. در حقیقت امروز صرفاً خانه اتحادیه آباد نشده است بلکه اینجا به مقدمه بازگشت زندگی این محله تبدیل شده و قطعاً ایجاد یک اشتغال پیوسته را نیز به همراه خواهد داشت.
مسجدجامعی با اشاره به تملکها و مرمتهای دیگری که در منطقه 12 انجام شده است، افزود: این اقدامات جزیرههای مستقلی هستند که در پیوستگی آنها هویت تهران نمودار میشود. زمانی پیشنهاد داده بودم که سردر باغ ملی در این منطقه به نقارهخانه تبدیل شود. امروز سردر باغ ملی مجموعهای شده است که مردم میتوانند از آن استفاده کنند.
وی از نهادهایی که در مرمتهای بافتهای تاریخی اهتمام داشتهاند، قدردانی کرد و افزود: خانه اتحادیه میتواند محرک توسعه در منطقه باشد. قطعا در یک پیوستگی اقداماتی که درخصوص مرمتها انجام شده میتواند هویت تهران را به این شهر بازگرداند.
وی در پایان صحبتهای خود ابراز امیدواری کرد دانشگاه تربیت معلم بتواند ظرف سال آینده جشن 100 سالگی اش را برگزار کند چراکه این دانشگاه 15 سال قبل از دانشگاه تهران تاسیس شده است.