ماهان شبکه ایرانیان

سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان:

اولویت ساخت کتابخانه های خوزستان با مناطق محروم است

اهواز ـ سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: اولویت ساخت کتابخانه های عمومی در این استان با مناطق محروم است و در این مدت چند روستا و منطقه محروم صاحب کتابخانه شده اند.

اولویت ساخت کتابخانه های خوزستان با مناطق محروم است

به گزارش خبرنگار مهر، منصور کوهی رستمی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری خود در نمایشگاه هفته دولت استان خوزستان اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید، متناسب با سیاست های دولت مبنی بر گسترش زنجیره کتابخانه ها تلاش هایی برای افزایش ضریب کتابخوانی صورت گرفت. یکی از مهمترین برنامه هایی که در دولت یازدهم و به واسطه پیگیری های استاندار و فرماندار صورت گرفت؛ بحث گسترش زنجیره کتابخانه های عمومی به ویژه در مناطق محروم و روستایی بود.

کوهی رستمی بیان کرد: یک کتابخانه در یکی از روستاهای غیزانیه بزرگ با مساحت280 متر و اعتبار500 میلیون تومان راه اندازی و در اختیار مردم قرار گرفت. بیش از 25 هزار نفر در محدوده کتابخانه زندگی می کنند که کمک شایانی به ارتقای شاخص های فرهنگی، اجتماعی و علمی مردم خواهد کرد.

وی عنوان کرد: از سال 93 کلنگ زنی چندین کتابخانه را شروع کردیم که عمدتا در مناطق محروم هستند. دو کتابخانه در شهر اهواز در مناطق محروم ملاشیه و منبع آب در حال ساخت داریم که هر کدام زیربنای 750 متری با ساختمان هایی مجهز هستند.60 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تلاش می کنیم که تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسند.

سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان ادامه داد: روز گذشته در رامهرمز کلنگ ساخت کتابخانه روستای مربچه را به زمین زدیم که در فضای 220 متر با اعتباری بالغ بر 450 میلیون تومان ساخته می شود.

کوهی رستمی یادآور شد: یکی از کارهایی که در دولت تدبیر و امید رخ می دهد سرعت بخشیدن به روند ساخت و سازها است و قطعا این کتابخانه را تا سال آینده در هفته دولت به بهره برداری می رسانیم؛ در حال حاضر310 میلیون تومان اعتبار تخصیص پیدا کرده و پیمانکار هم مشخص و تا هفته آینده شروع به کار می کند.

وی اظهار کرد: بر اساس اعتبارات سال جاری، پنج پروژه جدید را برای امسال کلنگ زنی می کنیم؛ یکی از سیاست های ما این است که اولا این 12 پروژه در حال ساخت را به بهره برداری برسانیم و همچنین پروژه های جدید را شروع کنیم.

سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان بیان کرد: اعداد و ارقامی که در مورد سرانه مطالعه مطرح می شود؛ هیچ کدام مبنای علمی ندارد؛ آمار در واقع مبنای علمی دقیقی ندارد چون بر اساس خوداظهاری است.

کوهی رستمی عنوان کرد: به طور کلی برای فضای کتاب و کتابخوانی شاخص های مختلفی از جمله فضا ـ زیربنا، تعداد کتاب (سرانه کتاب)، تعداد اعضا و به ازای هرچند نفر یک کتابخانه داریم، وجود دارد.

سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان تصریح کرد: در استان خوزستان دو میلیون و 500 هزار جلد کتاب در کتابخانه های خوزستان وجود دارد که به ازای هر100 خوزستانی 52 جلد کتاب داریم که فاصله زیادی با ایران در افق 1404 دارد.

کوهی رستمی ادامه داد: بر اساس اهداف این افق هر 100 نفر باید 400 جلد کتاب داشته باشیم که اکنون اختلاف350 جلدی با این افق داریم.

وی خبر داد: در حال حاضر 137 هزار و 693 نفر عضو 213 کتابخانه عمومی خوزستان عضو و از این خدمات بهره مند می شوند؛ 2.4 دهم جمعیت خوزستان هم اکنون عضو هستند که در شاخص سال 1404 باید به 35 درصد ارتقا پیدا کند.

سرپرست کتابخانه های عمومی خوزستان بیان کرد: مجموعه مساحت و زیربنای 213 کتابخانه خوزستان 92 هزار و 68 مترمربع و به ازای هر100 خوزستانی دو مترمربع فضای کتابخانه ای داریم که در افق 1404 باید آن را به هشت مترمربع ارتقا دهیم.

کوهی رستمی با اشاره به اینکه به ازای هر100 هزار خوزستانی 4.5 کتابخانه داریم، ادامه داد: بیشترین مطالعه مردم غالبا رمان و داستان و رده تاریخی در رتبه بعدی قرار دارد.

وی بیان کرد: حضور در فضای مجازی یکی دیگر از برنامه ها برای جذب مردم است؛ یکی از اقدامات خوبی که در دولت تدبیر و امید رخ داده در اعتبارات سال گذشته یک بودجه خوب برای راه اندازی و ساخت کتابخانه دیجیتال خوزستان درنظر گرفتند.

کوهی رستمی بیان کرد: اهمیت کتابخانه دیجیتال این است که هنوز در کشور چنین کتابخانه ای به معنای واقعی کلمه نداریم و شاید اولین کتابخانه دیجیتال کشور را در خوزستان راه اندازی کنیم.

وی در پایان در ارتباط با چالش های پیش روی کابخانه های عمومی خوزستان گفت: وابسته بودن به نیم درصد شهرداری ها یکی از چالش های پیش روی ماست که باید شهرداری ها نسبت به پرداخت آن مکلف شوند. همچنین چالش بعدی هم این است که فضای آموزشی ما کتاب محور نیست و حافظه مدار هست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان