حجت الاسلام و المسلمین جعفری در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان مشکل زباله را یکی از چالشهای اساسی استان مازندران عنوان کرد و گفت: درراستای حل این مشکل دادستان آمل مهلت 2 ماههای را به مدیران شهری داده است.
این مقام قضایی با بیان اینکه بحث زباله فقط مربوط به یک شهر از استان مازندران نیست اضافه کرد: پیگیریهای مختلف در این رابطه صورت گرفته است، اما به خاطر مشکلات موجود موفقیتهای چندانی حاصل نشده است. مسئولان و دولت باید همت کنند تا با تخصیص بودجه و منابع لازم این مشکل را برطرف کنند.
جعفری با انتقاد از اینکه بودجه لازم دراین رابطه اختصاص داده نشده است، گفت: در سالهای گذشته برای واحدهای زباله سوز بودجهای اختصاص داده شد، اما این بودجه کافی نیست و اقدامات به کندی انجام میشود. این موضوع تهدیدی جدی علیه بهداشت عمومی است و بدلیل عدم جانمایی درست و فراهم نبودن امکانات مردم با مساله زباله دست به گربیان هستند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران تصریح کرد: با توجه به جمعیت ثابت و شناور استان مازندران این امر همت مسئولان کشوری را میطلبد که درراستای رفع مشکل اقدام کنند. باید برای محل دپو و دفن زبالهها چارهای اندیشیده شود.
وی با اشاره به مشکلات زباله در شهرستان ساری نیز افزود: در راستای دفاع از حق عامه پیگیریهای لازم انجام شده است، اما منابع و بودجه لازم برای زباله سوز و واحد کمپوست از سوی دولت تخصیص داده نشده است.
جعفری اضافه کرد: در شهرستان ساری شهرداری زبالهها را به مسافت 120 کیلومتر حمل میکند که مسافت طولانی وهزینههای بسیار زیادی دارد و همچنین موجب نارضایتی مردم شده است.
دادستان ساری با بیان اینکه در یکی ازشهرکهای صنعتی مکانی برای تاسیس واحد کمپوست و زباله سوز اختصاص داده شده است ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری این واحد به بهره برداری برسد.
وی همچنین گفت: دستگاه قضایی در راستای احقاق حقوق عامه برای اینکه بهداشت عمومی اهمیت فوق العادهای دارد و تهدید جدی محسوب میشود دراین رابطه ورود کرده است.
به گزارش میزان، رئیس کل دادگستری استان مازندران چندی قبل با اشاره به این مطلب که مشکل زباله آمل باید با همت، چاره اندیشی و حرکت برنامه ریزی شده مدیران همین شهرستان حل شود، گفت: اگر در آمل برای حل این مشکل تلاش نشود قطعاً در سطح کلان نیز اتفاق مثبتی در این خصوص رخ نخواهد داد.
رئیس شورای قضایی استان مازندران تصریح کرد: مدیرانی که توانایی حل مشکل در این خصوص را ندارند قبل از رفع مشکل زباله، وضعیت خودشان را روشن نموده و با صراحت به عدم توانایی خود اذعان داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی فرد با تاکید بر لزوم ارائه برنامه اجرایی و تعیین زمان، موضع دستگاه قضایی استان در ورود به بحث زباله مازندران و مقابله با تخلفات در این خصوص را بسیار محکم و قاطع عنوان کرد و گفت: تمام شهرستانهای استان به فکر باشند و قبل از ورود دادگستری در راستای رفع مشکل زباله شهر خود اقدام کنند.
رئیس کل دادگستری استان مازندران بر لزوم رفع مشکل زباله در آمل و شهرهای مجاور این شهرستان تاکید کرد و با بیان اینکه «مدیران محترم باید قدرت خود را در حل مشکل زباله آمل نشان دهند»، افزود: در حال حاضر دفن زباله در منطقه عمارت جاده هراز متوقف شده و این روند توقف تا ارائه برنامه زمان بندی و تضمین اجرایی توسط فرماندار و مدیران اجرایی شهرستان ادامه خواهد داشت.
این مقام قضایی همچنین نقش فرماندار آمل را به عنوان عالیترین مقام اجرایی شهرستان در خصوص حل این مشکل تاثیرگذار دانست و افزود: تمام مدیران اجرایی آمل باید همت داشته باشند تا این فاجعه انسانی و مشکل اجتماعی در شهرستان به طور کامل رفع شود، چراکه حل مشکل زباله حق مردم آمل است.
لازم به ذکر است دفن زباله در منطقه عمارت جاده هراز از اواخر هفته گذشته به دلیل مشکلات زیست محیطی با دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آمل متوقف شده است.
/