خبرگزاری مهر – گروه استانها؛ آرمان نصراللهی: داوری فوتبال در کردستان هر چند مدت یک بار و با ظهور یک پدیده در سطح کشور مطرح می شود ولی متاسفانه این درخشش ادامه دار نیست و با توجه به عدم پشتوانه سازی، حضور موفق عرصه های ملی و بین المللی دوام چندانی ندارد و به همین دلیل مردم باید دلخوش به حوادث و اتفاقات باشند تا داوران این استان خود را مطرح کنند.
طی چهار دهه اخیر هر چند سال یک بار یکی از داوران یا کمک داوران کردستانی با درخشش خود را در سطح ملی و حتی بین المللی هم مطرح کرده اند ولی متاسفانه بنا به دلایل مختلف این درخشش ها ادامه دار نبوده است.
بعد از حضور یکی دو ساله ایرج ساعدی برای قضاوت در رقابت های لیگ برتر، طی پنج شش سال اخیر آرمان اسعدی به عنوان کمک داور خود را در بالاترین سطح داوری فوتبال کشور مطرح کرده و خوشبختانه از سال گذشته نیز وارد لیست داوران بین المللی قرار گرفته است.
موفقیت های چند سال اخیر آرمان اسعدی تنها دلخوشی فوتبال کردستان به ویژه جامعه داوری بود، هر چند که در این میان حضور موفق چندین داور و کمک داور کردستانی هم در رقابت های لیگ های پائین تر به ویژه لیگ دسته اول را نباید از نظر دور داشت ولی کردستان دلخوش به پرچم های درست و اصولی آرمان اسعدی بود و وی نیز به بهترین شیوه از اعتبار فوتبال کردستان دفاع کرد.
کمیته داوران هیات فوتبال کردستان نزدیک به یک سال است با تغییر و تحول مواجه شده و صابر قریشی علیرغم سن جوانی که دارد، مسئولیت این کمیته را عهده دار شده و در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر خبر از روزهای خوب برای داوری کردستان داد و اعلام کرد که استان دارای استعداد زیادی است و در صورتی که برنامه ریزی و حمایت وجود داشته باشد، کردستان قابلیت تبدیل به قطب داوری کشور را دارد.
کردستان استعدادهای زیادی در داوری فوتبال دارد
وی با اشاره به ظرفیت ها و استعدادهای جوانان کردستانی در عرصه داوری گفت: کمیته داوران هیات فوتبال کردستان مباحث خود را در حوزه های آموزش، ارتقاء و حمایت از جامعه داوری متمرکز کرده و در راستای نیل به این اهداف هم برنامه ریزی های متنوعی را انجام داده است.
رئیس کمیته داوران هیات فوتبال استان کردستان افزود: برگزاری دوره های آموزشی بر اساس یک برنامه ریزی قبلی با هدف جذب و شناسایی استعدادهای جوانان و همچنین ارتقاء سطح فنی داوران فعلی برای حضور در مراتب بالاتر طی یک سال اخیر به عنوان محور برنامه های کمیته داوران هیات فوتبال کردستان در دستور کار قرار داشته است.
وی گفت: هر چند که باید از اقدامات مسئولان سابق کمیته داوران هیات فوتبال کردستان تقدیر شود ولی باید به این نکته هم توجه داشت زمانی که من مسئولیت کمیته را عهده دار شدم متاسفانه هیچ گونه برنامه و چشم اندازی در خصوص وضعیت فعلی و آینده داوری فوتبال کردستان مطرح نبود.
قریشی با اشاره به برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی به عنوان یکی از اولویت های اصلی هیات فوتبال کردستان، عنوان کرد: درمدت زمان کمتر از یک سال چندین دوره و کارگاه آموزشی برگزار شده و همزمان با این مهم تعامل و همکاری نزدیکی هم با کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایجاد شده است تا زمینه برای حضور داوران کردستانی در رقابت های مختلف فراهم شود.
درخشش داوران کردستانی در سطح ملی ادامه دارد
وی با اشاره به شمار داوران فعال در هیات فوتبال استان کردستان، یادآور شد: در حال حاضر 60 نفر داور در دو بخش آقایان و بانوان با هیات فوتبال کردستان همکاری دارند و ما در تلاش هستیم تا با برگزاری دوره های استعدادیابی این میزان را تا پایان سال جاری افزایش دهیم و البته مهمتر اینکه افزایش شمار داوران باید در تمامی شهرستانهای کردستان صورت گیرد.
وی با اشاره به وضعیت و جایگاه فعلی داوران کردستانی در عرصه های ملی و بین المللی، ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون آرمان اسعدی به عنوان کمک داور نه تنها بازی های حساس لیگ برتر را پرچم می زند بله در مسابقات بین المللی نیز حضور داشته و بدون شک این موفقیت همچنان ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیته داوران هیات فوتبال کردستان اظهار داشت: همزمان با این مهم امسال برای اولین بار یک کوبل داوری در لیگ برتر کشور داریم که خوشبختانه شاهو اصلانی در هفته دوم موفق به قضاوت به عنوان داور اول شد و همزمان با این مهم رقابت های حساس و مهم دسته اول را نیز سوت می زند.
وی افزود: در کنار این موفقیت ها هم اکنون دو کوبل داوری در لیگ دسته اول، دو کوبل در لیگ دسته دو و هفت کوبل نیز در لیگ های زیرگروه و همچنین رده های سنی داریم و این مهم نشان می دهد که داوری فوتبال در کردستان در مسیر درست و رو به رشدی قرار گرفته است.
مشکلات مالی مانع اجرایی شدن تمامی فعالیت های کمیته داوران است
وی با اشاره به وضعیت داوری فوتبال بانوان، عنوان کرد: در حالی که سالهای قبل معمولا یک یا دو نفر از بانوان داور به رقابت های کشور معرفی می شدند که خوشبختانه امسال 13 نفر برای قضاوت در رقابت های فوتبال در سطح کشور معرفی شده اند.
وی گفت: در مجموع امسال میزان حضور داوران و کمک داوران کردستانی در دو بخش آقایان و بانوان برای قضاوت رقابت های کشوری با افزایش زیادی مواجه بوده است و انتظار می رود که در سایه قضاوت های خوب این عزیزان بار دیگر و طی سالهای آینده سهمیه کردستان چند برابر شود تا انشاالله ما بتوانیم طی چند سال آینده چندین کوبل داوری در رقابت های لیگ برتر داشته باشیم.
وی به ساماندهی مسائل مربوط به نظارت بازی های لیگ استانی اشاره کرد و افزود: با هدف ارتقاء سطح داوری ها امسال در حوزه ناظرین داوری نیز برنامه ریزی خوبی صورت گرفته است و تلاش می شود که این برنامه نیز باعث ارتقاء سطح فعالیت داوران استان شود.
قریشی به محدودیت های مالی بر سر فعالیت های هیات فوتبال کردستان به ویژه کمیته داوران اشاره کرد و گفت: متاسفانه وضعیت مالی حاکم بر هیات فوتبال کردستان در اکثر مواقع باعث شده است تا برنامه های کمیته داوران نیز با مشکلاتی مواجه شده است و ما نتوانستیم برنامه های خود را به صورت کامل اجرایی کنیم.
رئیس کمیته داوران هیات فوتبال استان کردستان گفت: علیرغم مشکلات مالی سر راه هیات فوتبال کردستان ما سعی کرده ایم که حق الزجمه داوران را به موقع پرداخت کنیم هر چند که باید اعلام کنم که این حق الزحمه حداقلی است و من امیدواریم که با رفع مشکلات مایل هیات فوتبال و جذب حامی، بتوانیم میزان پرداختی به جامعه داوری فوتبال در استان کردستان را افزایش دهیم.
وی از رضا رحمانی رئیس هیات فوتبال کردستان به دلیل تغییر نگاه به حوزه داوری تقدیر کرد و افزود: خوشخبتانه هم اکنون رئیس هیات مسئولیت کار را به خود کمیته و دپارتمان داوری واگذار کرده است و این واگذاری امور باعث می شود تا برنامه های کاری ما به شکل منسجمی دنبال شود و البته در کنار این موضوع ما باید جوابگوی عملکرد و فعالیت های خود نیز باشیم.