شناسه : ۵۰۴۷۳۴ - پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۵۴
یونسکو نخستین مرکز میراث فرهنگی ناملموس ایران را در قشم راه اندازی کند
تاریخ خبر: ۱۳۹۴/۰۷/۲۰- قشم ۸۲۱۱; ایرنا ۸۲۱۱; معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از نمایندگان یونسکو در تهران درخواست کرد که نخستین مرکز میراث فرهنگی ناملموس ایران را در جزیره قشم راه اندازی کند
تاریخ خبر: 1394/07/20- قشم – ایرنا – معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از نمایندگان یونسکو در تهران درخواست کرد که نخستین مرکز میراث فرهنگی ناملموس ایران را در جزیره قشم راه اندازی کند.
یونسکو نخستین مرکز میراث فرهنگی ناملموس ایران را در قشم راه اندازی کند
مسعود کرباسچی روز یکشنبه در نخستین همایش تخصصی بین المللی میراث فرهنگی ناملموس آسیای غرب و مرکزی در قشم افزود: سازمان منطقه آزاد قشم آمادگی دارد هزینه ها و نیروی انسانی مورد نیاز برای ایجاد این مرکز را در قشم فراهم و از این طریق از میراث ارزشمند ناملموس جزیره حمایت کند.
وی اظهار کرد: به منظور معرفی ‘نقش حنا’ به عنوان یکی از آثار ارزشمند فرهنگی، به زودی نخستین جشنواره نقش حنا با حضور کشورهای مختلف حاشیه خلیج فارس در قشم برگزار می شود.
کرباسچی از ایجاد خانه عود در قشم خبر داد و افزود: با توجه به استعدادهای فراوان مردم قشم در زمینه موسیقی، به خصوص عودسازی و نوازندگی عود، اقدامات لازم به منظور ایجاد این خانه در قشم فراهم شده است و به زودی خانه عود در این جزیره فعالیت خود را آغاز می کند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: بی شک راه اندازی خانه عود، به پاسداشت این هنر ارزشمند موسیقایی در منطقه و کشور کمک شایانی می کند.
کرباسچی همچنین از گنجاندن درس های میراث ناملموس در دروس دانشگاهی دانشگاه هنر و معاری قشم خبر داد.
به گزارش ایرنا، 20 مقاله از کشورهای ارمنستان، تاجیکستان، افغانستان، قطر، کویت، لبنان، بلغارستان، ترکیه و آلبانی و 15 مقاله از جمهوری اسلامی ایران آثار خود را برای شرکت در این همایش ارسال کرده اند.
نخستین همایش تخصصی بین المللی میراث فرهنگی ناملموس آسیای غرب و مرکزی به مدت سه روز از نوزدهم تا بیست و یکم مهرماه در مرکز بین المللی رشد قشم و با حضور نمایندگانی از سازمان یونسکو و 9 کشور خارجی در حال برگزاری است.
داشتن جزیره سالم با محوریت روستاهایی پاکیزه و بر اساس شاخص های بهداشتی، آموزشی و بررسی ادبیات شفاهی، آئین ها، هنرها و دانش های بومی مردم 67 روستای جزیره قشم از اهداف اصلی برگزاری این همایش اعلام شده است.
ایجاد بسترهای توسعه گردشگری روستایی شامل کاشانه های میهمان، سفره خانه های سنتی و مراکز تفریحی با هدف رسیدن به جزیره سالم منطبق با استاندارهای بین المللی از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
جزیره قشم با یک هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت شامل 135 کیلومتر طول و عرض متوسط 14 کیلومتر در جنوب کشور و در کنار آبهای نیلگون خلیج فارس واقع شده و به تنهایی از 22 کشور جهان بزرگتر است.
این جزیره با داشتن ظرفیت های مهم در حوزه نفت و گاز و همچنین سایت های مهم گردشگری از جمله نخستین ژئوپارک بین المللی خاورمیانه از امتیاز ویژه در حوزه گردشگری برخوردار است و همه ساله چندین میلیون مسافر داخلی و خارجی از طریق راه های زمینی، هوایی و دریایی با هدف استفاده از ظرفیت های گردشگری این منطقه به جزیره قشم سفر می کنند.