ماهان شبکه ایرانیان

در برنامه "سرزمین ما" مطرح شد؛

منشا گرد و غبار اخیر خوزستان داخلی است/برای حفاظت از درختان قانون مصوب وجود دارد

بحث ریزگردها و گرد و غبار در استان خوزستان موضوعی است که در برنامه این هفته سرزمین ما به آن پرداخته شد.

منشا گرد و غبار اخیر خوزستان داخلی است/برای حفاظت از درختان قانون مصوب وجود دارد
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی برنامه "سرزمین ما" در بخش اول برنامه با توجه به وضعیت هوای خوزستان و شرایط نامناسب زندگی مردم محمد علی طهماسبی، رئیس گروه مطالعات بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور طی تماسی تلفنی به روی آنتن برنامه آمد و در خصوص بحث علل فرسایش خاک در استان خوزستان توضیح داد: فرسایش خاک علل داخلی و خارجی دارد و در برخی از مواقع علل تخیلی و خارجی با یکدیگر آمیخته هستند.

 وی درباره این که علل خارجی بیشتر تاثیر گذار هستند یا علل داخلی توضیح داد طی 10 سال گذشته آمار درستی در این خصوص وجود ندارد اما به نظر می‌رسد علل خارجی بیشتر بر وضعیت گرد و غبار ها در خوزستان تاثیرگذار باشد.

طهماسبی با بیان اینکه دو مورد اخیر بروز گرد و غبار در خوزستان مرتبط با رخدادهای داخلی بوده است، بیان کرد: البته با توجه به شرایط کشورهای همجوار که منشا گرد و غبار هستند از جمله سوریه و عراق مدیران تصمیم گرفتند تا بر منابع داخلی تمرکز کنند زیرا امکان تمرکز بر منابع خارجی وجود نداشت.

رئیس گروه مطالعات بیابان سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دو منشا گرد و خاک در خوزستان در سال 93 و البته مثال داخلی بوده است اضافه کرد: در خوزستان فرسایش خاک به دو دلیل اتفاق می افتد، نخستین مورد مربوط می‌شود به یک سابقه تاریخی که بر اساس آن بادی که از شمال غرب خوزستان به سمت دشت آزادگان وارد می‌شود عامل است که منطقه امیدیه را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث بروز گرد و غبار در این مناطق می شود البته در گذشته های دور آسیب‌ها به اندازه امروز نبوده است اما سازمان جنگلها هم در آن دوران به روش‌های قدیمی تلاش می‌کرد تا این گرد و غبار را بر طرف کند.

طهماسبی یکی دیگر از علل گرد و غبار در خوزستان را ناشی از جریانات باد جنوبی خوزستان دانست و گفت: در گذشته سیلاب های محلی از بالا وارد دشت های هور  می‌شده و زمین را مرطوب می‌کرده است و بادهای زمستانی گرد و غبار ایجاد نمی‌کردند.

وی بیان اینکه امروزه بارش کم باران و همچنین فعالیت‌های عمرانی از جمله‌ ساخت جاده و لوله کشی گاز باعث شده که جاده ها از بین برود و همچنین پوشش گیاهی نابود و زمین ها مرطوب نباشد و این عاملی برای بروز گرد و غبار است.

به گفته وی پخش آب در اراضی هور باعث می‌شود تا کانون های گرد و غبار از بین برود و البته برای از بین بردن کانون گرد و غبار کاشتن گیاهان بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

بخش بعدی برنامه به موضوع دپوی زباله در شهرک گلهای بابلسر در استان مازندران اختصاص داشت، بهروز رنجبر، شهردار بابلسر در تماس تلفنی با برنامه در خصوص آخرین وضعیت مدیریت زباله در این شهر توضیح داد: از سال های دور و قبل از اینکه در این مکان ساختمان مسکونی ساخته شود این محل را برای دپوی زباله در نطر گرفته بودند که البته طی سال های اخیر قرار شد تا این مکان به خارج از شهر منتقل شود.

وی ادامه داد: زمینی خارج از شهر برای دپوی زباله خریداری شده و شهرداری بابلسر در حال عقد قرارداد با  شرکت های داخلی مدیریت پسماند است.

شهردار بابلسر با بیان اینکه این موضوع امری خوشبینانه است که با خارج کردن محل دپو زباله از شهر مشکلات ما حل می شود، گفت: برای استان مازندران چند محل به صورت پایلوت برای دفن زباله انتخاب شده است.البته باید در این زمینه به دنبال تکنولوژی های مدرن باشیم.

برای حفاظت از درختان قانون مصوب وجود دارد

موضوع قطع درختان در باغ خیابان فرشته موضوع دیگری بود که محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با تماس تلفنی درباره آن توضیح داد.

وی با بیان اینکه قانون حفظ و گسترش فضای سبز مصوب سال 59 است، اضافه کرد: برابر این قانون با قطع عامدانه درختان برخورد می‌شود و کسی که مرتکب این امر شده است باغش به نفع مردم توسط شهرداری ضبط می شود.

حقانی در پایان گفت: البته سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران طی نامه ای از شهرداری منطقه یک خواسته است تا صدور رای دادگاه مجوز ساخت صادر نکند که چنین نشده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی