خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای با اشاره به تلاش سران کاتالونیا برای جدایی از اسپانیا گفت که امیدواریم که این احساسات جداییطلبانه به آشفتگی در اروپا منتهی نشود.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه درباره تحقیقات آمریکا در خصوص تبانی احتمالی تیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و مقامات روسیه در انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا گفت که عدم افشای مطلبی درباره تحقیقات در خصوص مداخله روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به وضوح نشان میدهد که هیچ شواهدی در این خصوص وجود ندارد.
لاوروف در این خصوص توضیح داد: «تقریباً یکسال از آغاز تحقیقات آمریکا درباره ارتباطات ترامپ با روسیه و مداخله روسیه در مبارزات انتخاباتی میگذرد....جامعه آمریکا به طور کلی به ویژه در امور خارجی بر اساس نشت اطلاعات بنا شده است.....این به مفهوم این است که آنها چنین حقایقی (درباره ارتباط روسیه و دولت ترامپ) ندارند».
وزیر خارجه روسیه ادامه داد که حملات ضدروسی در واقع بازتابی از جدال سیاسی داخلی در آمریکا است و تأکید کرد که به اعتقاد وی دامن زدن به احساسات ضدروسی در آمریکا با هدف تضعیف مواضع دولت ترامپ صورت میگیرد.
لاوروف در مصاحبه با سایت باشگاه مباحثه «والدای» بعنوان بخشی از چهاردهمین نشست سالانه این باشگاه در شهر «سوچی» واقع در جنوب روسیه گفت: «فکر میکنم که آنها به تضعیف مواضع دولت ترامپ تکیه کردهاند. ترامپ علیرغم تمامی زیادهرویها، شعارها و نیات خود را برای بهبود روابط با روسیه و همکاری با روسیه که در مبارزات انتخاباتی اعلام کرده بود، کنار نگذاشته است».
رسانههای آمریکا و برخی مقامات این کشور همچون «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق و نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجهوری 2016 آمریکا به طور مداوم، مسکو را به مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرده اند و بازرسان کنگره آمریکا نیز تحقیقاتی در خصوص این مسئله آغاز کردند.
روسیه با اینحال، ادعای کمک به ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را رد کرده است و تأکید دارد که در امور داخلی کشورهای دیگر مداخله نمی کند.
لاوروف در بخشهایی از مصاحبه خود به احساسات جدایی طلبی در اروپا اشاره کرد و گفت:«امیدوارم که این تمایلات جداییطلبانه، به آشفتگی در اروپا منتهی نشود. ما به یک اتحادیه اروپا باثبات علاقمندیم و شاید راهحل، ادغام گرایشات به سوی اتحاد بیشتر با احساساتی است که هماکنون در شماری از کشورها مشاهده میشود تا به سوی حاکمیت بزرگتر بازگردند».
وی همچنین تصمیم اخیر مجمع عمومی سازمان ملل برای اصلاح شورای امنیت را محکوم کرد و گفت: «اصلاح شورای امنیت فرایندی است که تنها بر اساس اجماع قابل اجرا است...این یک کار ساده نیست. فکر میکنم رسیدن به توافق ظرف یکی دوسال امکانپذیر نیست اما این فرایند در جریان است و منافع تمامی کشورها در نظر گرفته میشود».