١١٧ سال پیش، برابر با چهاردهم دی ١٢٧٧ خورشیدی، روزنامه «صور اسرافیل» از جراید معروف، مهم و مؤثر صدر مشروطیت توسط جهانگیرخان شیرازی، قاسمخان تبریزی و با همکاری میرزا علی اکبرخان قزوینی (دهخدا) منتشر شد.
این نشریه به صورت هفتگی چاپ و تکثیر شده و جذابترین بخش آن از دید مردم ستون فکاهیاش بود که با عنوان «چرند و پرند» به قلم علی اکبرخان قزوینی (دهخدا) و با امضای «دخو» نوشته میشد.
دهخدا مطالب انتقادی و سیاسی را با قلم طنز طی مقالات خود منتشر میکرد. این سبک نگارش در ادبیات فارسی آن دوران بیسابقه بود و مکتب نوینی را در عالم روزنامهنگاری ایران و نثر معاصر پدید آورد.
صور اسرافیل اولین روزنامهای بود که در ایران به طور رسمی در کوچه و بازار به دست روزنامهفروشها و بیشتر توسط کودکان به فروش میرفت. در اولین سرمقاله آن، مراد و هدف روزنامه اینطور اعلام شده بود: «تکمیل معنی مشروطیت، حمایت مجلس شورای ملی و معاونت روستاییان و ضعفا و فقرا و مظلومین».
مرامنامه روزنامه نیز از زبان نویسندگان آن چنین بود: «از تهدید و هلاکت بیم و خوفی نداریم و به زندگی بدون حریت و مساوات و شرف وقعی نمیگذاریم... تملق از کسی نمیگوییم و به رشوه گول نمیخوریم و اغراض نفسانی به کار نمیبریم، بد را بد و خوب را خوب مینویسیم...»