ماهان شبکه ایرانیان

بلومبرگ:

جنگ سیاسی و اقتصادی عربستان و آمریکا علیه ایران شکست خورده است/تهران نفوذ زیادی در منطقه دارد

وب‌سایت بلومبرگ در گزارشی استدلال می‌کند که چرا پشتیبانی آمریکا از سیاست‎های تهاجمی عربستان علیه ایران و پی‌گیری جنگ اقتصادی علیه تهران به منظور مقابله با نفوذ و قدرت ایران در منطقه نتیجه عکس در پی خواهد داشت و موجب افزایش نفوذ بیشتر ایران در منطقه می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، وب‌سایت بلومبرگ در گزارشی با اشاره به تحولات اخیر در سیاست داخلی و خارجی عربستان سعودی به سرکردگی محمد بن سلمان و پشتیبانی کامل رئیس‌جمهور آمریکا از این تحولات نوشت: سیاست‎های ضدایرانی عربستان در منطقه و همچنین تلاش آمریکا برای منزوی‌کردن ایران موجب گستردگی نفوذ و قدرت هر چه بیشتر ایران در منطقه می‌شود.

پیامدهای جنگ سیاسی و اقتصادی عربستان و آمریکا علیه ایران چه خواهد بود؟


بلومبرگ با اشاره به پشتیبانی مقامات آمریکا از این ادعای عربستانی‌ها که _ موشک شلیک‌ شده اخیر نیروهای یمنی به سمت فرودگاه «ملک خالد» ریاض، موشک ایرانی بوده و این اقدام تهران نوعی اعلام جنگ علیه عربستان محسوب می‌شود_ تأکید کرد: تمایل دولت ترامپ به منزوی‌ کردن و اعمال فشار به ایران یادآور راهبردهای کهنه سیاست خارجی آمریکاست که هم‌اکنون در واقعیت‌های به‌شدت متغییر منطقه خاورمیانه قابل‌اعتنا نیست.


نویسنده درادامه تصریح می‌کند: مهمترین پیامد احتمالی تلاش برای انزوای ایران و اتخاذ رویکرد تهاجمی علیه این کشور موجب افزایش قدرت ایران در خاورمیانه خواهد شد، همانگونه که حمله دولت بوش به عراق در سال 2003، افزایش قدرت ایران در منطقه را در پی داشت.

محمد بن سلمان


وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران قدرت‌مندترین بازیگر در خاورمیانه و کلیدی‌ترین نیروی سیاسی در سوریه، لبنان، عراق و گسترده نفوذ تهران از یمن تا افغانستان است هشدار می‌‎دهد: تلاش برای مقابله با قدرت ایران در منطقه به معنای رویارویی نیروهای ایرانی در کشورهای مذکور است که در همبستگی کامل با یگان‎های مردمی محلی این کشورها قرار دارند یا مانند دولت‎های سوریه و عراق به دعوت دولت‎های میزبان وارد این کشورها شده‌اند.

 

به نوشته بلومبرگ باید یادآوری کرد که ایران نه‌تنها کشوری منزوی در منطقه و جهان نیست، بلکه هم‌اکنون شریک قدرتمند روسیه در تحولات سوریه و همچنین بیشترین همکاری را با دولت ترکیه در مسائل مرتبط با همه‌پرسی جدایی منطقه کردستان عراق و تقویت دولت مرکزی عراق دارد. ایران و ترکیه در تنش سیاسی بین کشورهای حوزه خلیج‌فارس و محاصره اقتصادی دوحه از سوی ریاض و ابوظبی، از قطر پشتیبانی کردند. تنش و دعوای سیاسی کشورهای عربی ، فرصتهایی را در اختیار ایران قرار داد تا خود را به عنوان یک قدرت باثبات در خاورمیانه به دیگر قدرتهای اصلی مانند چین و هند نشان دهد

پیامدهای جنگ سیاسی و اقتصادی عربستان و آمریکا علیه ایران چه خواهد بود؟


بلومبرگ در خصوص جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران برای مقابله با نفوذ تهران در منطقه می‌نویسد: تحریم‎های آمریکا علیه ایران هیچ تأثیری بر نفوذ ایران در منطقه نخواهد داشت. دولت سوریه وابستگی زیادی به ایران دارد و از طرفی دولت عراق نیز ایران را شریکی مطمئن در مبارزه به گروه‌های تروریستی در این کشور و همچنین مسئله جدایی منطقه کردستان می‌داند. تحریم‎های بیشتر هیچ تأثیر بنیادینی در تغییر توانایی ایران در نفوذ خود به منطقه خاورمیانه نخواهد داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان