ماهان شبکه ایرانیان

۷ نکته ایمنی که باید در آشپزخانه رعایت کنید

رعایت برخی نکات ایمنی در آشپزخانه بدیهی هستند و همه ما به طور غریزی آن‌ها را رعایت می‌کنیم. اما  نکات ریز دیگری هم وجود دارند که رعایت کردنشان محیط آشپزخانه را برای شما و فرزندانتان ایمن‌تر می‌کنند و از بروز حوادث ناخوشایند جلوگیری می‌کنند. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا در رابطه با این موضوع بیشتر بخوانید.

رعایت برخی نکات ایمنی در آشپزخانه بدیهی هستند و همه ما به طور غریزی آن‌ها را رعایت می‌کنیم. اما  نکات ریز دیگری هم وجود دارند که رعایت کردنشان محیط آشپزخانه را برای شما و فرزندانتان ایمن‌تر می‌کنند و از بروز حوادث ناخوشایند جلوگیری می‌کنند. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا در رابطه با این موضوع بیشتر بخوانید.

نکات ایمنی آشپزخانهCredit: CNN

1- ابتدا دست‌های خود را بشویید

شاید شما هم ایمنی در آشپزخانه را فقط به جلوگیری از بریدن و سوختن دست محدود کنید اما مسمومیت غذایی هم موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنید. بهترین راه برای اطمینان از سالم بودن غذای خود و فرزندانتان این است که ابتدا همه افرادی که قصد آشپزی دارند، دست‌هایشان را به خوبی با آب گرم و صابون بشویند و خشک کنند.

 

2- محیط و خودتان را مرتب کنید

تمیز و مرتب بودن محیط باعث بالا رفتن ایمنی آشپرخانه می‌شود. اگر آستین لباس‌هایتان بلند و شل است حتما آن‌ها را بالا بزنید زیرا ممکن است در صورت قرار گرفتن در نزدیکی شعله‌ی گاز، آتش بگیرند. همچنین موهایتان را نیز پشت سرتان جمع کنید تا داخل غذا نریزند. سعی کنید هنگام آشپزی یا کار در آشپزخانه دمپایی یا کفش بپوشید زیرا در صورت شکسته شدن ظروف ممکن است پاهایتان آسیب ببینند. هیچگونه دستمال، حوله و دستگیره پارچه‌ای را در اطراف گاز قرار ندهید زیرا در تماس با شعله‌های گاز ممکن است آتش بگیرند. 

 

3- سطوحی که داغ می‌شوند را ایمن کنید

روی دستگیره‌ی قابلمه و کتری و سطوحی که داغ می‌شوند را به خوبی با پارچه بپوشانید یا از دستگیره‌های مخصوص استفاده کنید. 

 

4- هرگز آب و روغن را باهم ترکیب نکنید

زمانی که روغن داغ است، ریختن آب به آن باعث پاشیده شدن روغن شده و حتی گاهی اوقات منجر به آتش سوزی می‌شود. بنابراین قبل از سرخ کردن مواد غذایی، آب آن‌ها را کاملا بگیرید. در بعضی از برنامه‌های آشپزی برای اطمینان از داغ شدن روغن داخل آن چند قطره آب می‌ریزند اما شما هیچگاه این کار را در منزل امتحان نکنید. 

نکات ایمنی آشپزخانهCredit: Home Depot

 

5- کپسول آتش نشانی را فراموش نکنید

برای آشپرخانه خود یک کپسول آتش نشانی  کوچک تهیه کنید و طرز استفاده از آن را به همه اعضای خانواده یاد دهید. اگر تصادفا قسمتی از آشپزخانه آتش گرفت و مقدار آن کم بود می‌توانید از جوش شیرین یا آرد برای خاموش کردن آتش استفاده کنید و به یاد داشته باشید که آب تنها راه خاموش کردن آتش نیست و حتی می‌تواند باعث بیشتر شدن آن نیز بشود. اگر داخل فر یا مایکروویو آتش گرفت دری آن را ببندید زیرا کمبود اکسیژن می‌توانید باعث خاموش شدن آتش شود. 

 

6- قوانین استفاده از چاقو را رعایت کنید

شاید به نظرتان عجیب برسد اما چاقوهای تیز کم‌ خطرتر هستند زیرا فشار کمتری برای برش دادن احتیاج دارند و احتمال بریدن دست کمتر است بنابراین سعی کنید از چاقوهای کند استفاده نکنید. بعد از استفاده از چاقو آن را در محل امنی قرار دهید و به گونه‌ای بگذارید که دسته‌ی آن به طرف شما باشد. هیچ موقع آن‌ها را نزدیک لبه کابینت قرار ندهید زیرا ممکن است روی پاهایتان بیفتند. همچنین قرار دادن آن‌ها داخل سینک پر از آب، کار خطرناکی است زیرا ممکن است یادتان برود و دستتان را هنگام وارد کردن به سینک ببرید. اگر می‌خواهید با فرزندانتان آشپزی کنید طرز استفاده از چاقو و نکات ایمنی را به خوبی به آن‌ها یاد بدهید. 

 

7- پایان کار

قبل از ترک آشپزخانه تمامی ظروف را جمع کنید، چاقوها و دیگر اشیا را داخل کابینت قرار دهید، کف آشپزخانه را تمیز کنید و از همه مهم‌تر، گاز و فر را خاموش کنید. برای اینکه این کار را به بهترین نحو انجام دهید می‌توانید یک لیست تهیه کنید و قبل از خارج شدن از آشپزخانه، تمام موارد آن را بررسی کنید. 

نکات ایمنی آشپزخانهCredit: Select Kitchen and Bath

 

از جمله دیگر مواردی که باید در آشپزخانه رعایت کنید:

  • درب کابینت‌ها را ببندید تا هنگام حرکت، با آن‌ها برخورد نکنید.
  • اگر مایعی کف آشپزخانه ریخت آن را به سرعت خشک کنید تا پایتان لیز نخورد.
  • غذای پخته شده را در ظرف‌های کثیف و روی تخته برشی که روی آن مواد غذایی خام را برش داده‌اید نریزید.
  • سیم برق وسایل را به هیچ وجه در اطراف گاز و شیر آب قرار ندهید. و با دست‌های خیس به سراغ وسایل الکتریکی نروید. 
  • اشیا تیز مانند چاقو، پوست کن و... را با احتیاط تمیز کنید و قبل از اطمینان از خاموش بودن مخلوط‌کن به تیغه‌های آن دست نزنید. 
  • اگر دستتان به کابینت‌های بالایی نمی‌رسد از صندلی یا چهار پایه‌ی سالم استفاده کنید. 
  • دسته‌ی ماهیتابه و قابلمه را به سمت پشت گاز قرار دهید تا بچه‌ها به آن‌ها دسترسی نداشته باشند. 
  • قبل از سر زدن به غذا یا باز کردن درب ماکروویو احتیاط کنید زیرا ممکن است بخار آن باعث سوختگی شود.
  • یک جعبه کمک‌های اولیه شامل گاز استریل، قیچی، چسب زخم و... را در آشپزخانه داشته باشید. 

منبع: بنیتا

 

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان