سیراب ماندن هم در حالت عادی و هم به هنگام بیماری امری مهم است؛ اما نوشیدن بیش از حد مایعات میتواند خطرناک باشد.
زمانی که شخصی دچار عفونت یا یک بیماری عفونی میشود ممکن است ابتدا به سراغ نوشیدن مقدار زیادی آب یا چای داغ برود؛ اما پزشکی در بیمارستان کینگز لندن به نتیجه عجیبی رسیده است. طبق گفته وی، مصرف بیشازحد مایعات به هنگام بیماری منجر به مسمومیت میشود و میتواند بسیار خطرناک باشد.
یک زن 59 ساله که دچار عفونت دستگاه ادراری شده بود، به دلیل لرزههای بدنی، استفراغ و مشکلات گفتاری در بیمارستان بستری شد. آزمایشها نشان داد که وی دچار بیماری هیپوناترمی شده است. در این بیماری به علت مصرف بیشازحد مایعات، سطح سدیم خون به شدت کاهش مییابد.
زمانی که پزشکان متوجه این بیماری شدند، بیمار اظهار داشت که آن روز برای درمان بیماری خود چند لیتر آب مصرف کرده است. وی گفت که در عفونت قبلیاش به او توصیه کردهاند که مقدار زیادی آب مصرف کند.
پس از اینکه پزشکان مصرف مایعات بیمار را در 24 ساعت آینده پایین آوردند، حال او رو به بهبودی یافت؛ اما او خوششانس بود؛ زیرا بیماری هیپوناترمی یا مسمومیت با آب یک بیماری خطرناک است و افرادی که سطح سدیم خون آنها زیر 125 میلی مول بر لیتر باشد، به احتمال 30 درصد جان خود را از دست میدهند.
این بیماری معمولاً برای ورزشکاران استقامتی مانند دو ماراتون یا مردان آهنین که زیاد عرق میکنند و مجبورند آب زیادی بنوشند، بیشتر اتفاق میافتد.
اما این اولین بار نیست که پزشکان مشاورههای قدیمی در مورد مصرف زیاد آب را مورد انتقاد قرار میدهند. پزشکان این بیمار اظهار داشتند قبلاً زنی که دچار آنفولانزای معده بوده، از هیپوناترمی جان خود را از دست داده است.
باید توجه داشته باشید که این بیماری بسیار نادر است و افراد معمولی که ورزش سنگین نمیکنند، افراد سالم و افرادی که عملکرد کلیه آنها طبیعی است، نباید نگران این بیماری باشند.
همچنین باید بدانید سیراب ماندن و نوشیدن مایعات به هنگام بیماری امری مهم است و به هنگام بیماری باید بیشتر از حالت عادی مایعات بنوشید؛ زیرا که بدن زودتر از حالت عادی آب از دست میدهد.
نوشیدن 8 لیوان 230 میلیلیتری آب در روز یک استاندارد خوب برای افراد بیمار و سالم است و افزایش این مقدار برای افرادی که با بیماری مبارزه میکنند، ایده بدی نیست.
شما باید به هنگام بیماری به بدنتان چیزی که میخواهد را بدهید؛ بنابراین سعی کنید مصرف مایعات را در حدی نگهدارید که جایگزین مایعات ازدسترفته شود؛ اما زیادهروی نکنید و چند گالن آب ننوشید.