ماهان شبکه ایرانیان

بازخوانی میزان از تمهیدات ترامپ برای برخورد با اعتراضات و آشوب

تجهیز پلیس به سلاح‌های سنگین/ با اقدامات مرگبار پلیس آمریکا بیشتر آشنا شوید

مقامات آمریکایی از آشوب و اغتشاش عده معدودی در ایران که در روز‌های اخیر خسارت فراوانی به اموال عمومی مردم زده‌اند، پشتیبانی و برخورد قانونی نیرو‌های انتظامی ایران با آن‌ها را محکوم می‌کنند، اما به‌راستی برخورد دولت آمریکا نه با آشوبگران و اغتشاش‌گران بلکه با معترضان چگونه است؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، همراه با برخی ناآرامی ها در روزهای اخیر در ایران، مقامات دولت کنونی و پیشین آمریکا، یکی‌ پس از دیگری به همراه نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی به سرعت پشتیبانی خود را از عده‌ای معدود خرابکار و برهم‌زننده آرامش عمومی اعلام و آنها را به اعمال خشونت هرچه بیشتر تحریک می‌کنند.

از همان نخستین ساعات شروع اعتراض‌ها در برخی شهرستان‎ها علیه وضعیت اقتصادی موجود، مقامات کشورمان اعتراض‎های مردم را به‌ حق دانسته‌‎ و وعده دادند که هرچه سریعتر مطالبات آنها را پی‌گیری خواهند کرد و همزمان اما بنا به وظیفه حاکمیتی خود که قانون اساسی کشور به عنوان میثاق مردم بر دوش آنها گذاشته تأکید کردند علی رغم خودداری و بردباری ماموران نیروی انتظامی از عدم برخورد با معترضین، اجازه نخواهند داد تا اغتشاش‌گران به صفوف معترضان اقتصادی نفوذ کنند و به اموال عمومی ضربه بزنند و بی‌شک با اخلال‌گران نظم عمومی برخورد شدید خواهند کرد.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟

 تحلیل ماهیت اعتراض‌های کنونی و موضع‌گیری برخی از دشمنان سرشناس مردم ایران در قبال آن نیاز به بررسی جداگانه و دقت بسیار دارد، به‌خصوص  اینکه اعتراض‎های اقتصادی از روز دوم به شکلی عجیب و مشکوکی به‌سرعت به سمت شعارهای تند و خرابکاری و تخریب اموال عمومی از سوی عده‌ای معدود رفته، به‌گونه‌ای که خیلی زود معترضان اقتصادی صف خود را از آنها جدا کردند و مردم خواستار برخورد قاطعانه با خرابکاران شدند.

در توییت ها و بیانیه هایی که آمریکایی ها و همپالگی های آن ها منتشر می کنند، همواره به دفاع از آشوب گران پرداخته و از ایران می خواهند تا با تخریب کنندگان اموال عمومی و کسانی که امنیت اجتماعی کشور را بر هم زده اند مدارا کند و به اصطلاح خودشان حقوق معترضین را رعایت کند.

اما اگر نگاهی به اعتراضاتی که در خود کشور آمریکا که اکثر آن‌ها اعتراضات نسبت به نژادپرستی و خشونت های پلیس آمریکاست انداخته شود، متوجه می شویم که آمریکا چگونه با شهروندان معترض خود برخورد می کند که نمونه های زیادی از آن در سال های اخیر مشاهده می شود.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟

پلیس آمریکا فقط 9 روز آدم نکشته!

پایگاه روزنامه ایندیپندنت در تاریخ 16 ژوئن 2015 در گزارشی تکان‌دهنده ضمن بیان اینکه خشونت پلیس آمریکا علیه مردم این کشور و کشته‌شدن بی دلیل افراد توسط پلیس تبدیل به امری عادی شده اعلام کرد که با وجود گذشت نزدیک به 170 روز از سال جدید میلادی، پلیس این کشور فقط در 9 روز آدم نکشته است. 

شنبه دهم ژانویه، سه شنبه 20 ژانویه، یکشنبه اول فوریه، چهارشنبه 18 فوریه، شنبه 28 مارس، جمعه اول می، شنبه 9 می، دوشنبه 18 می و شنبه 24 می سال 2015 روزهایی در سال 2015 بودند که در آنها پلیس آمریکا فردی را نکشته است.

ایندیپندنت در ادامه می‌افزاید: نبود آمار دقیق کشته‌شدگان در آمریکا سبب شده تا فعالان اجتماعی خود دست به کار شوند و با راه اندازی سایتهایی به جمع آوری اطلاعات قربانیانی بپردازند که به ضرب گلوله پلیس کشته شدند. این آمارها نشان می دهد که بطور میانگین (آمار ثبت شده به همراه گزارش های محلی) سالیانه 928 نفر توسط پلیس آمریکا به قتل می رسند، این در حالیست که تعداد غیرنظامیان آمریکایی کشته‌شده در عملیات تروریستی در تمام نقاط جهان در یک سال تنها 16 نفر است که نشان می دهد خطر پلیس آمریکا برای مردم این کشور بیش از خطر تمام گروهک‎های تروریستی مانند داعش و القاعده و غیره است.

آمریکا با شهروندان معترض خود چگونه رفتار می‌کند؟ / وعده ترامپ برای تجهیز پلیس به سلاح های سنگین

 

در ادامه گزارش کوتاهی از رفتار پلیس آمریکا تنها طی یک سال گذشته در برخورد با اعتراض‎های مسالمت‌آمیز نسبت به آشوب‎های روزهای اخیر در ایران آمده تا ادعای مقامات آمریکایی در نحوه برخورد با اعتراض‎های مردمی سنجیده شود.

اعتراض کالین کپرنیک و کشتار پس از آن

در 14 آگوست سال 2016 حرکتی در جنبش مبارزه با تبعیض و کشتار آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار انجام گرفت که سروصدایی زیادی در جامعه آمریکا به پا کرد و بسیاری عقیده داشتند می‌تواند سرمنشاء بسیاری از تغییرات در جامعه به نفع اقلیت‌ها و رفع بسیاری از تبعیض‌ها در این کشور شود؛ حرکتی نمادین، اما پرقدرت و مؤثر.

«کالین کپرنیک»، بازیکن برجسته فوتبال آمریکایی، در اعتراض به تبعیض نژادی هنگام نواخته شدن سرود ملی آمریکا به جای آن که از جایش برخیزد، روی نیمکت نشست.

این بازیکن تیم فورتی‌نایترز سانفرانسیسکو، در آغاز یک بازی دوستانه و هنگامی که سرود ملی آمریکا نواخته شده، مانند سایر بازیکنان نایستاده و به نشانه اعتراض روی نیمکت و سپس روی زمین نشسته و در توضیح این اقدام خود گفت: من نمی‌توانم بایستم و به پرچم کشوری احترام بگذارم که به سیاهان و رنگین‌پوستان ظلم می‌کند.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟


اما آنگونه که رسانه‌های آمریکایی از جمله وب‌سایت «هافینگتون‌پست» گزارش می‌‎دهد یک سال پس از این ماجرا نه‌ تنها کشتار رنگین‌پوستان در آمریکا کاهش نیافته بلکه با همان شیب صعودی گذشته به حرکت خود ادمه می‌دهد.


اعتراض این بازیکن برجسته فوتبال آمریکایی به خشونت پلیس علیه آمریکایی - آفریقایی‌تباران بود. او از حامیان جنبش «زندگی سیاهان اهمیت دارد» است که از چند سال پیش در اعتراض به کشته‌شدن مردان و پسران سیاه‌پوست با شلیک ماموران پلیس شکل گرفت.

آمریکا با شهروندان معترض خود چگونه رفتار می‌کند؟ / وعده ترامپ برای تجهیز پلیس به سلاح های سنگین


«هافینگتون‌پست» در گزارشی که روز 25 آگوست 2017 منتشر کرده با بررسی داده‌های موجود از کشتار آفریقایی‌تبار‌ها در روزنامه‌هایی مانند واشنگتن‌پست و گاردین می‌نویسد: پس از حرکت «کالین کپرنیک»، نیرو‌های پلیس و دیگر مأموران دولتی دست‌کم 223 نفرازافراد آمریکایی‌آفریقایی‌تبار را به ضرب گلوله کشته‌اند.


بنا به این گزارش این آمار حتی می‌تواند بیشتر از 223 باشد چرا که هویت 160 مورد که توسط پلیس آمریکا طی یک سال گذشته از 14 آگوست 2016 تا 14 آگوست 2017 کشته شده‌اند، شناسایی نشده‌است و افزون بر این طی این مدت بیش از 978 نفر از مردم آمریکا با ضرب گلوله پلیس جان خود را از دست داده‌اند.

آمریکا با شهروندان معترض خود چگونه رفتار می‌کند؟ / وعده ترامپ برای تجهیز پلیس به سلاح های سنگین

به نوشته هافینگتون‌پست، نکته جالب توجه در این کشتار‌ها این است که همه این افراد یا در تجمع‌ها و اعتراض‌های مسالمت‌آمیز کشته شده‌اند، یا پلیس تصور کرده که قصد خراب‌کاری یا درگیری دارند یا اینکه مظنون به حمل سلاح سرد بوده‌اند که نیرو‌های پلیس پیش از اقدام آن‌ها را هدف گلوله قرار داده‌است.

1100 نفر قربانی گلوله پلیس آمریکا


پایگاه «نیوزویک» نیز در 29 دسامبر 2017 در گزارشی به خشونت پلیس آمریکا علیه مردم این کشور در طول سال جاری پرداخته و ضمن بیان این مطلب که بیش از 1100 نفر در طول سال 2017 از سوی پلیس هدف قرر گرفته‌اند می‌نویسد که سیاهپوستان آمریکا بیشترین هدف این خشونت‌ها هستند.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟


«دی‌ری مکسون»، فعال حقوق اجتماعی که در تنظیم گزارش درباره خشونت پلیس آمریکا نیز نقش داشته می‌گوید: تجزیه و تحلیل‌های ما نشان می‌دهد که این قتل‌های پلیس قابل پیشگیری بوده‌اند.

ترامپ و برخورد با معترضان

مرکز پایش ستاد حقوق بشر در گزارش سالانه خود در خصوص موضعیت حقوق بشر در آمریکا در سال 2017 نسبت به سخنان تحریک آمیز ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در جمع افسران پلیس این کشور انتقاد و ابراز نگرانی کرد.


دونالد ترامپ در دوران انتخابات تبلیغات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد که در برخورد با ناآرامی‌های داخلی نیرو‌های پلیس را به سلاح‌های سنگین مجهز خواهد کرد و پس از ورود به کاخ سفید بار‌ها نیرو‌های انتظامی این کشور را به استفاده از زور برای سرکوب معترضان داخلی تحریک کرده‌ است.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟


اگرچه مسئول دفتر مطبوعاتی ترامپ اعلام کرد: مقصود وی از این صحبت ها، ترغیب پلیس به استفاده بیش از حد از زور نبوده است، با این حال، بسیاری از فعالان و مدافعان حقوق بشر و حتی افسران پلیس، این سخنان ترامپ را نگران کننده و چراغ سبزی به نیرو‌های پلیس جهت استفاده بیش از حد از زور عنوان کرده اند.

مرکز پایش ستاد حقوق بشر همچنین با اشاره به اینکه اخیرا نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا اقدام به پس گرفتن لایحه محدودیت پلیس در استفاده غیر ضروری از تجهیزات مرگبار در زمان مواجهه با مردم کرده‌اند، افزود: همین عدم رسیدگی به اقدامات مرگبار پلیس باعث شده که از ابتدای سال 2017 تاکنون، 581 شهروند بواسطه اقدامات خشن پلیس جان خود را از دست بدهند.

پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آشوب‌گران در ایران به کدام بهانه؟


پس از پیروزی دونالد ترامپ میزان خشونت و سرکوب تظاهرات مردم توسط پلیس آمریکا به حدی افزایش یافته که موجب نگرانی بسیاری از نهاد‌ها و فعالان حقوق‌بشری این کشور شده‌ است.

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در گزارشی به اقدامات خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه معترضان دونالد ترامپ پرداخته و می‌نویسد که پلیس در کنترل تظاهرات علیه ترامپ به خشونت متوسل شده و در پاره‌ای از موارد قانون را زیر پا گذاشته است.

رویترز به نقل از هیئت بازرسی این حادثه افزود: پلیس واشنگتن در روز تحلیف ترامپ بدون هشدار دادن به معترضان و بدون اینکه به معترضان دستور پراکنده شدن بدهد، علیه آنان از گاز فلفل و نیز نارنجک‌های بی‌حس‌کننده استفاده کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان