ماهان شبکه ایرانیان

گزارشی از جشنواره آموزشی - تحصیلی جایزه ملی ایثار

جشنواره آموزشی - تحصیلی جایزه ملی ایثار با هدف پاسداشت و تجلیل برترین‌های علمی‌، آموزشی و در راستای تقویت و ایجاد انگیزه و فراهم آوردن زمینه‌های پرورش و رشد استعدادهای علمی دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر ممتاز، خلاق و نوآور، توسعه و تعمیق روحیه علم آموزی، تداوم ایفای نقش ایثارگران در عرصه دانش و فناوری و ارج نهادن به ممتازان شاهد و ا ...

گزارشی از جشنواره آموزشی - تحصیلی جایزه ملی ایثار

به گزارش ایسنا، در این مراسم، سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:ایثارگران از 40 سال پیش تاکنون دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کرده‌اند و در این میان دانش‌آموزان،دانشجویان، طلاب و همچنین معلمان نقش ویژه‌ای داشتند که در تاریخ ثبت شده است و بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در راستای انجام وظیفه در مقابل این همه تلاش و مجاهدت تمام امکانات خود را به کار گرفته است تا ضمن تقویت بنیه علمی آن‌ها،یادگاران شهدا و ایثارگران را در راستای اداره کشور و انقلاب یاری رساند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 7240 نفر از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در حال تلاش علمی هستند تا کشور را در راستای تقویت علمی و پژوهشی به سرمنزل مقصود هدایت کنند. همچنین بیش از 2000 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها را نخبگان علمی جامعه شاهد و ایثارگر تشکیل می‌دهند و 500 نفر دیگر نیز در حال جذب و ورود به عرصه‌های هیأت علمی هستند.

انصاری درباره برگزیدگان این جشنواره نیز گفت:‌ از بین 60 هزار ممتاز علمی و پژوهشی 70 نفر انتخاب شدند و امروز34 نفر از آنان جایزه ملی ایثار را دریافت کردند.

در این جشنواره همچنین حجت‌الاسلام موذنی معاون فرهنگی-اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گزارشی از روند برگزاری جشنواره را ارائه کرد.

در بخش دیگر این جشنواره، دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ویژگی‌های بارز شهدای دانش‌آموز در دوران دفاع مقدس گفت: خودسازی یکی از این ویژگی‌ها بود. آن‌ها در فرآیند آموزش به خودسازی می‌پرداختند و تقید و ایمان و وفاداری به امام (ره) و کشور را سرلوحه خود قرار داده بودند. در مدارس فعالیت‌هایی انجام می‌دادند که نشان می‌داد برای زندگی خود برنامه‌های ویژه‌ای دارند.

وی ویژگی اخلاقی و اجتماعی منحصر به فرد را از دیگر ویژگی‌های شهدای دانش‌آموز عنوان کرد و گفت: آن‌ها در کمک رسانی به دیگران از هیچ نوع کمکی دریغ نداشتند. در زمان عملیات‌ها و در جبهه نیز به ویژه در قبل از عملیات زاهدان خدایی بودند که در پرتو همان خودسازی و تقوا، شجاعت‌های بسیاری به خرج دادند و خداوند نیز آن‌ها را انتخاب کرد و امروزه فرزندان شهدا نیز  با حضور در عرصه‌های علمی دین خود را به پدرانشان ادا می‌کنند.

دانش آشتیانی ادامه داد: تداوم پیشرفت‌های انقلاب در سایه ایمان، اخلاق و وفاداری به عهد و پیمان امکان‌پذیر است و تا زمانی که این خصوصیات را داشته باشیم اهداف انقلاب تضمین خواهد شد و اگر این ویژگی‌ها کمرنگ شوند جامعه ما از راه و مسیری که امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم کرده‌اند خارج خواهد شد.

وی همچنین اظهار کرد: تربیت موضوعی نیست که تنها در داخل خانه محقق شود بلکه در جامعه هم اتفاق می‌افتد و فراز و نشیب‌های آن براساس در رفتار جامعه و مسئولان جامعه خود را نشان می‌دهد. در واقع کسانی که مورد تربیت واقع می‌شوند الگو می‌گیرند و هر چقدر در این الگودهی موفق باشیم جامعه سالم‌تری هم خواهیم داشت. جامعه‌ ما باید براساس صداقت، پرهیز از منافع شخصی و اهمیت دادن به منافع نظام و انقلاب به راه خود ادامه بدهد. اگر هر حرکتی در این راستا منجر به این شود که دانش‌آموزان ما الگوهای نادرستی دریافت کنند نباید انتظار داشته باشیم که نسل آینده با اخلاق باشند. متأسفانه در برخی موارد برنامه‌هایی را در رسانه‌ها و همچنین رادیو و تلویزیون مشاهده می‌کنیم که خیلی مطلوب نیستند. نگرانی ما از این جهت است که جوانان از این برنامه‌ها الگو می‌گیرند.

دانش آشتیانی همچنین با اشاره به انتخابات سال 96 گفت: همه ما باید با حضور در انتخابات وظیفه خود را در قبال انقلاب اسلامی انجام بدهیم زیرا یکی از راه‌های ادامه اهداف انقلاب همین حضور در انتخابات است و دانش‌آموزان نیز مسلما مسئولیت اجتماعی خود را در این راه انجام خواهند داد. بنابراین توصیه ما این است که در انتخابات اخلاق را رعایت کنیم و البته نقد نیز لازم است و کسی مخالف نقد نیست.

در ادامه این مراسم دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کشور ما مسیر رشد و تعالی خود و همچنین بقای خود را براساس رشد علمی می‌بیند و دلیل پافشاری مقام معظم رهبری در زمینه علم نیز همین است. ملتی قدرتمند است که توان علمی بیشتری داشته باشد. اگر به معنای واقعی می‌خواهیم راه شهدا را ادامه بدهیم باید به طور بی‌وقفه به تلاش علمی خود بیفزاییم زیرا با همین پیشرفت علم است که می‌توانیم کشور و ملت‌مان را در جهان سرافراز کنیم.

وی خطاب به فرزندان شاهد و ایثارگر گفت: همان طور که پدران شما راهشان را به درستی انتخاب کردند شما نیز با جهاد علمی راه آن‌ها را ادامه می‌دهید و این بهترین کار در راستای خدمت به انقلاب محسوب می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی گفت:‌اگر جامعه بیش از اندازه سیاسی شود به توسعه و رشد علمی کشور آسیب خواهد زد. بنابراین باید همواره در همه کارها حد وسط را انتخاب کنیم.

وی همچنین اظهار کرد: در وزارت بهداشت نیز از زمان تأکید امام خمینی (ره) از سال 65 تاکنون در مورد مسائل آموزشی و تحصیلی فرزندان شاهد و ایثارگر اقدامات مورد نظر و قانونی انجام شده است و امیدواریم بتوانیم با تقویت نخبگان به اداره کشور توسط آن‌ها کمک کنیم.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: موضوع سلامت نیز در کنار امنیت جزو اولویت‌های ما محسوب می‌شود. از سوی دیگر بیشترین نیاز جامعه ما به دانش و اخلاق است و هر چقدر در این زمینه پیشرفت داشته باشیم در سالم‌ماندن محیط جامعه و ارائه خدمات تأثیرات مطلوبی را شاهد خواهیم بود.

دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم گفت:‌ در حال حاضر 218 هزار نفر از فرزندان شاهد و ایثارگر در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و جذب آن‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی در اولویت ما قرار دارد و تا 20 اسفند هم برای جذب این عزیزان فرصت هست که می‌توانند ثبت‌نام کنند و اگر موفق نشدند رزومه خود را به دفتر بنده ارسال کنند تا کارهای آن‌ها را پیگیری کنیم. البته کار استخدام 30 درصد ثبت‌نام‌کنندگان سال گذشته هم اکنون در حال انجام است.

به گفته میرزاده در حال حاضر 2529 نفر از همکاران دانشگاه آزاد جزو جامعه شاهد و ایثارگر هستند و 547 نفر نیز از این جامعه جزو هیأت علمی این دانشگاه محسوب می‌شوند.

وی اظهار کرد: تمام دانشجویان شاهد و ایثارگر از تسهیلات دانشگاه استفاده می‌کنند. به عنوان مثال از جامعه هدف الف ما 118 هزار نفر اصلا شهریه نمی‌پردازند.

میرزاده همچنین اعلام کرد: تاکنون 54 یادمان شهید در دانشگاه‌های آزاد کشور ساخته شده و باقی مانده آن‌ها تا پایان سال آینده به اتمام خواهد رسید.

وی همچنین یاد مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی  را گرامی داشت.

صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: ما میزبان 63 هزار دانشجو از جامعه شاهد و ایثارگر هستیم که 51 هزار نفر آن‌ها در رشته کاردانی و کارشناسی، 9700 نفر در مقطع ارشد و 2300 نفر نیز در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان