محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین جلسهی «بررسی چالشهای پیش روی کسبوکارهای اینترنتی» که با حضور وزرای دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با انتقاد از برخی مسدودسازیهای سایتها اعلام کرد که اگر در یک سایت، کاربری تخلفی انجام دهد، قوه قضائیه با کل آن سایت برخورد کرده و آن سایت را کلا مسدود میکند، در حالی که این درست نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مطرح شدن این مشکل در جلسات شورای عالی فضای مجازی گفت: «خوشبختانه قوه قضائیه در این جلسات حضور داشت. بحثهای موجود در این جلسات به این سمت پیش رفت که باید قوانین مربوط به این حوزه تغییر کند. در شورای عالی فضای مجازی نیز بر این نکته تأکید شده که صحیح نیست یک کاربر تخلفی انجام دهد و بهواسطه آن کل یک سایت فیلتر شود».
به گفتهی محمود واعظی، علاوه بر مورد مذکور، در این جلسات دو مصوبه در خصوص در خصوص شبکه ملی اطلاعات و شبکههای اجتماعی در این جلسات مطرح شد که در قالب این مصوبات کسبوکارهای نوپا نیز دیده میشود. بنا به دستور رئیس جمهور، وزرای مرتبط با این موضوع موظف به پیگیری و ساماندهی این بخش هستند. البته مرکز ملی فضای مجازی نیز در حال فعالیت روی این موضوع است و این دغدغه در آن مرکز نیز دنبال میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود که کسبوکارهای نو دانشمحور هستند و کسانی که با این کسبوکارها در وزارتخانهها، سازمانها و قوه قضائیه در ارتباط هستند، تعالیمی مربوط با کسبوکارهای سنتی دیدهاند. پیشرفت استارتاپها در سالهای پیش بهاندازهای بوده است که بخشهای مختلف جامعه فرصت تطبیق پیدا کردن با این شرکتها را نداشتهاند.
واعظی بیان کرد: «اکنون ما تردید نداریم که میتوانیم در حوزه کسبوکارهای اینترنتی مصوبات مختلفی داشته باشیم تا مشکلات این بخش را حل کنیم. البته برای رسیدن به این هدف، باید دیدی جامع داشته باشیم تا مصوبهی تدوینی در دولت جامع بوده و تمام جوانب را مد نظر داشته باشد.»
واعظی تأکید کرد که قطعاً سیاست دولت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای نو است. اکنون اختلاف نظری در این زمینه میان اعضای دولت وجود ندارد. تأکید دیگر ما آن است که حمایت از این کسبوکارها نباید موجب از بین رفتن کسبوکارهای سنتی شود. بر همین اساس دنبال راهکاری معقول هستیم تا هر دو بخش بتوانند فعالیتهای خود را دنبال کنند.