به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از روزنامه اکونومیک تایمز، ویجی ستیا دبیر شورای صادر کنندگان برنج هند گفت: انتظار می رود ایران به زودی برای واردات برنج اعلام آمادگی کند. سال گذشته نیز این کشور در اواخر ماه ژانویه واردات برنج خود را آغاز کرد.
هند سالانه 4 میلیون تن برنج به کشور های مختلف صادر می کند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگ ترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می شوند.
با توجه به داده های اتحادیه صادر کنندگان برنج هند، 20 تا 25 درصد از صادرات کل برنج باسماتی هند به ایران می رود.
واردات برنج باسماتی ایران در حالی آغاز می شود که قیمت این محصول در بازار های جهانی افزایش یافته است. به گفته صادر کنندگان برنج هند، قیمت برنج در بازارهای جهانی در مقایسه با سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
معمولا قیمت و تقاضای برنج باسماتی در ماه ژانویه هر سال افزایش می یابد. در این ماه، ایران پس از پایان دوره ممنوعیت واردات برنج که به منظور حمایت از تولید داخلی برنج در این کشور انجام می شود، بار دیگر مجوز واردات برنج را صادر می کند.
راجان سادرشان مدیر اجرایی شورای صادرکنندگان برنج هند گفت: ایران احتمالا در تاریخ 22 ژانویه (دوم بهمن)مجوز واردات برنج را صادر خواهد کرد. در بازار های بین المللی ، برنج باسماتی به قیمت 900 دلار در هر یک هزار و 150 تن به فروش می رسد که این قیمت 15 تا 20 درصد بیشتر از قیمت برنج در سال گذشته است.
وی افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت برنج، برداشت کم این محصول در هند است که به دلیل افزایش قیمت محصولات خام و اولیه در ایالت هایی مانند پنجاب و هاریانا می باشد.
به گفته صادر کنندگان برنج هند، یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت این محصول در بازار های جهانی افزایش قیمت نفت خام است.
تقاضای سالانه ایران برای برنج باسماتی حدود دو میلیون و 400 هزار تن برآورد می شود که یک میلیون و 400 هزار تن آن در داخل تولید و بقیه از طریق واردات از کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان ،اروگوئه و دیگر کشورها تامین می شود.
به گفته کارشناسان، نیاز ایران به واردات سالانه یک میلیون تن برنج و به طور متوسط هر ماه 100 هزار تن ، بازار پرسودی را برای صادرکنندگان برنج به کشور فراهم کرده است.
براساس گزارش سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی فرآوری شده هند، برنج باسماتی یکی از بزرگترین کالاهای کشاورزی صادراتی هند بوده و ایران نیز یکی از اصلی ترین مصرف کنندگان این محصول به شمار می رود.