برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره از خواندنی ها با مجموعه داستانی از نویسنده عرب غاده السمان، تاریخچه ای از رمان پلیسی به قلم فریدون هویدا، مجموعه داستانی از خولیو کرتاثار و... آشنا شوید.
از دل تو تا دل من (دوازده گام برای زندگی مهربانانه)
- کارن آرمسترانگ
- ترجمه ی مرضیه سلیمانی
- نشر نو
- چاپ اول: 95
این روزها کمتر درباره شفقت و مهربانی میشنویم. ادیان تاکید میکنند که شفقت معیار معنویت حقیقی است اما برخی گمان میکنند که خود دین باعث همه جنگها بوده است. علت اصلی این منازعات اغلب آز و حسد و جاهطلبی است. تروریستها از دین برای توجیه شرارت و قساوت استفاده میکنند.کلیسای کاتولیک سوءاستفاده جنسی کشیشان و در نتیجه مصائب زنان و کودکان را نادیده میگیرد.
برخی رهبران دینی مانند سیاستمداران سکولار رفتار میکنند. در بیان عمومی خود کمتر از مهربانی و شفقت سخن میگویند و مناقشات فرهنگی و اعتقادی یا سیاسی را معیار و میزان دین حقیقی قلمداد میکنند. با این حال کمتر زمانی مانند اکنون به صدای شفقتآمیز دین نیازمند بودهایم. جهان به طرز خطرناکی دوقطبی شده است. نتیجه نامتوازن بودن نگرانکننده قدرت و ثروت، خواری، بیگانگی، رخوت و خشم فزایندهای است که در قساوت تروریسم فوران میکند. ما درگیر جنگهایی هستیم که نه قادریم به آنها پایان بخشیم و نه میتوانیم در آنها پیروز شویم. اما آیا مهر و شفقت از این توانایی برخوردار است که مشکلات به ظاهر حل نشدنی زمانه ما را حل کند؟ آیا این فضلیت حتی در عصر تکنولوژی امکانپذیر است؟
دانوب خاکستری- غاده السمان
- ترجمه ی نرگس قندیل زاده
- نشر ماهی
- چاپ اول: 95
وقتی غاده السمان نویسنده ی سوری در بیست سالگی نخستین مجموعه داستانش را منتشر کرد، شاعر هموطنش، نزار قبانی، او را «شاعر عرصه ی داستان» نامید. این شاعرانگی که گویی شم شاعرانه ی نزار آن را از ناصیه ی نویسده ی جوان خواند، همان تقدیری بود که بر پیشانی آثار او اعم از داستان کوتاه، شعر، سفرنامه و مقاله حک شده بود؛ چنان که امروز هم می توان او را شاعر داستان نویس دانست.
اینک، بخشی از جهان شاعرانه ی غاده در شش داستان این کتاب پیش روی شماست. پنج زن و یک مرد راویانی اند که گاه از یک کشور عربی مشخص و گاهی فقط از یک کشور عربی، آمده اند تا از دلمشغولی هایشان بگویند: هویت، تعلق، وطن، شکست 1967، زنانگی پر انرژی و معصوم و سرکوب شده، مرز واهی واقعیت و خیال، تفاوت دنیا ها و ...
تاریخچه رمان پلیسی- فریدون هویدا
- ترجمه ی مهستی بحرینی
- انتشارات نیلوفر
- چاپ اول: 95
«می توانم بگویم که سرچشمه رمان پلیسی را باید در روزگاران بسیار دور جستجو کرد. با خواندن افسانه های کهن اعراب بدوی می بینیم که آن ها اغلب، شترهای گمشده ی خود را با تعقیب ردپای آن ها پیدا می کنند. در فرهنگ عامه ی سلت ها، سرخ پوستان امریکا و ملت ها ی دیگر نیز نوع ادبی، در نوشته های یهودی، در تاریخ هردوت و در انئید یافت می شود. قصه ی شیر ازوپ را نیز از قلم نیدازیم، آنجا که از روباه پرسید: چرا زودتر برای ادای احترام نیامدی؟ و روباه گفت: عالیجناب، من ردپای جانوران بسیاری که وارد قصر شما شدند، گرفتم اما چون هیچ نشانه ای از خروج آن ها ندیدم ترجیح دادم که در هوای آزاد بمانم.»
آگراندیسمان و چند داستان دیگر- خولیو کرتاثار
- ترجمه ی امید نیک فرجام
- نشر چشمه
- چاپ اول: 95
خولیو کُرتاثار(1984 ـ 1914) یکی از اسطورههای ادبیاتِ امریکای لاتین است. نویسندهای آرژانتینی که در بلژیک به دنیا آمد، سالها در آرژانتین زیست و در فرانسه از دنیا رفت و در مونپارناس در خاک شد. او که با دولتِ آرژانتین مخالف بود تن به کوچِ اجباری به پاریس داد. او نویسندهی رمانهای لیلیبازی و امتحان نهایی است، یکی از بهترین داستانکوتاهنویسان جهانِ ادبیات، مردی موسیقیشناس که علاوهبر ذوق دانشِ ادبی و تاریخیاش منحصربهفرد بود. او نمادِ یک نسل از نویسندگان امریکای لاتین بود و آثار سینمایی مهم بسیاری براساس داستانهایش ساخته شدهاند از جمله آگراندیسمان که آنتونیونی ساختش یا تعطیلاتِ آخر هفته که گُدار اقتباسش کرد.
آگراندیسمان مجموعهای است از بهترین داستانهای کوتاهِ این غولِ آرژانتینی. غولی که یکی از شیفتگانش، گابریل گارسیا مارکز، داستانِ مشهورِ زیباترین غریق دنیا را دربارهی او نوشت... در داستانهای تکاندهندهی این کتاب است که مثلاً مواجه میشوید با دخترکی که تعطیلات تابستانیاش را در خانهای ییلاقی میگذراند که ببری در آن پرسه میزند... مردی در حال خواندن داستانی جنایی خیلی دیر درمییابد که خودش قربانی قاتلِ داستان است و... کُرتاثار بر مرز میان امور روزمره و مرموز و حتا مخوف قدم برمیدارد. در داستانهای او همیشه سایهها و رمزهایی وجود دارند که وقتی انتظار نداری خودشان را بروز میدهند.
بن لادن پدری که تروریست شد- جین ساسون
- ترجمه ی مهریار مهرنیا
- انتشارات دنیای اقتصاد
- چاپ اول: 95
از 11 سپتامبر 2001، روزنامهنگاران و محققان بسیاری تقلا کردهاند که زندگی خصوصی اسامه بن لادن پرده بردارند. تا به امروز اما اعضای خانواده اسامه بن لادن با هیچ نویسنده و ژورنالیستی همدستی و مساعدت نکرده اند. اینک اما، جین ساسون نویسنده با بینش و دسترسی بی سابقه ای به لطف و یاری زن و فرزند بن لادن، ما را به درون دنیای نهان و ناگفتههای اسامه بن لادن می برد.
خانواده بنلادن، در این کتاب حکایتی فوق العاده از مردی را روایت می کنند که مورد نفرت و بیزاری بسیاری است، منتها مادر و فرزند عشق بسیاری نثارش می کنند، همراه با جزئیاتی صاف و ساده، بکر، شگفت و چه بسا خوف برانگیز، از سر و همسری، از مهربانی و خانواده، از ایمان و اعتقاد، از وفا و صفا، از یأس و حرمان، از وجد و سرور، از عزت و قهرمانی، از خفت و خواری، از شکست و پیروزی، و از حیات و دوران مردی که به عنوان شوهر و پدر میشناسند.