شناسه : ۷۹۴۲۱۱ - یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۷
خطر پریکلامپسیا بعد از حاملگی
معمولا خانمها در زمان حاملگی تحت نظر پزشک قرار میگیرند و علایم حیاتی مهم آنها به ویژه فشار خون و قند خون تحت نظر قرار میگیرد
معمولا خانمها در زمان حاملگی تحت نظر پزشک قرار میگیرند و علایم حیاتی مهم آنها به ویژه فشار خون و قند خون تحت نظر قرار میگیرد. اما مهم است بدانید که فشار خون تا مدتی بعد از تولد نوزاد نیز بالا میماند. در زمان حاملگی خانمها تغییرات زیادی را از جنبه ذهنی، بدنی و احساسی تجربه میکنند و یکی از این تغییرات مهم در دستگاه قلبی و عروقی مشاهده میشود. متاسفانه بسیاری از خانمها بعد از پایان دوران حاملگی تحت نظارت قرار نمیگیرند و به همین علت در خطر فشار خون بالای تشخیص داده نشده هستند. مطالعات انجام شده در سازمان قلب و عروق آمریکا نشان میدهد این مشکل بسیار رایج است، و بسیاری از خانمها از آن اطلاع ندارند، همین موضوع میتواند خانمها را در معرض خطرات مختلفی قرار دهد.
تحقیقات نشان میدهد که گاهی تا یک سال بعد از حاملگی نیز فشار خون سیستولیک بالا باقی میماند که به ویژه در هنگام خواب از حد نرمال بالاتر است که فرد را در خطر بالاتر بروز مشکلات قلبی در آینده قرار میدهد.
خطر پریکلامپسیا بعد از حاملگی
پریکلامپسیا یعنی داشتن فشار خون بالا و میزان پروتئین بالا در ادرار در زمان حاملگی. این مشکل در حدود 5 درصد از زنان حامله رخ میدهد. محققین در حال حاضر مطمئن هستند که زنانی که در زمان حاملگی به پریکلامپسیا دچار هستند خطر بالاتری دارد که حتی بعد از حاملگی نیز فشار خون بالا را تجربه کنند. در بسیاری از دفعات فشار خون خانمها زمانی که توسط پزشک کنترل میشود نرمال است ولی این بدان معنی نیست که نوسان شدید فشار خون در آنها در زمانهای دیگر بروز نمیکند. در مطالعه بسیار مهم انجام شده در بین 200 خانم برای یک سال بعد از زمان حاملگی نشان داده که غالبا فشار خون نه در مطب پزشک بلکه در شب هنگام و قبل از خواب بالا میرود. این موضوع در واقع نشان دهنده اهمیت کنترل کردن فشار خون در منزل است، به ویژه برای خانمها حتی یک تا دو سال بعد از تولد نوزادشان.
حاملگی و مشکلات قلبی
به طور کلی حامگی سبب وارد کردن فشار به دستگاه گردش خون میشود. بالا رفتن فشار خون واکنش طبیعی در خانم حامله است چرا که میزان کافی خون باید به جنین نیز برسد در نتیجه خانم حامله مقدار بیشتری خون در هر دقیقه پمپاژ میکند. همینطور خطر حمله قلبی و بیماری قلب و عروقی در خانمهای که بعد از سنّ 40 سالگی باردار میشوند بسیار بیشتر است.
در نهایت مهم است که حتما خانمها در زمان حاملگی و همینطور پس از حاملگی توجه ویژه به کنترل فشار خون خود داشته باشند.