ماهان شبکه ایرانیان

جزئیات مصوبه شورای عالی محیط ‌زیست درخصوص مناطق چهارگانه

کاهش ٧٧‌ هزارهکتاری مناطق حفاظت‌شده

براساس اعلام مسئولان سازمان حفاظت محیط‌‌زیست در پی تشکیل جلسه شورای عالی محیط ‌زیست به ریاست رئیس‌جمهور مصوب شد که درمجموع حدود ۷۷‌ هزار هکتار از ۲۸ منطقه حفاظت‌شده مورد بازبینی واقع‌شده در ۱۲ استان کاهش پیدا کند

کاهش ٧٧‌ هزارهکتاری مناطق حفاظت‌شده

براساس اعلام مسئولان سازمان حفاظت محیط‌‌زیست در پی تشکیل جلسه شورای عالی محیط ‌زیست به ریاست رئیس‌جمهور مصوب شد که درمجموع حدود 77‌ هزار هکتار از 28 منطقه حفاظت‌شده مورد بازبینی واقع‌شده در 12 استان کاهش پیدا کند.این اولین‌بار در تاریخ مناطق حفاظت‌شده کشور است که از مساحت این مناطق با تصمیم دولت کاسته می‌شود.

به گزارش ،روزنامه شرق نوشت: حمید ظهرابی، سرپرست معاونت محیط ‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط ‌زیست، با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیط ‌زیست به ریاست حسن روحانی، رئیس‌جمهور، در روز چهارشنبه دوم اسفندماه و مصوبات این جلسه مبنی بر تجدیدنظر در برخی مناطق حفاظت‌شده، گفت: تصویب 11 منطقه تحت حفاظت فعلی و بازنگری در 28 منطقه از مجموع 282 مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط ‌زیست ازجمله دستور کارهای این جلسه بود.


حمید ظهرابی افزود: تعدادی از مناطق حفاظت‌شده در دولت نهم و دهم بدون تصویب شورای عالی محیط‌زیست در جریان سفرهای استانی یا در جلسه هیئت وزیران (کمیسیون زیربنایی دولت) تصویب شده بودند. با توجه به اینکه تعیین مناطق چهارگانه بدون تصویب در شورای عالی محیط ‌زیست غیرقانونی است، سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع وارد شد.


در راستای رفع ایراد بازرسی کل کشور درباره چگونگی ارتقای سطح برخی مناطق و لزوم تأیید ارتقای این مناطق در شورای عالی حفاظت محیط ‌زیست، مستندات و مدارک مربوط به 11 منطقه دارای اشکال شامل مناطق حفاظت‌شده جوپار، دهج، کوه‌ شیر، کوه ‌آسیاب، سنگ مس، چاه کوچه، بحر آسمان، سعدی و پناهگاه حیات‌وحش دربندراور و پناهگاه حیات‌وحش زریاب در استان کرمان و منطقه حفاظت‌شده آق‌داغ در استان اردبیل تهیه شد و پس از کسب مجوز‌های مربوطه، در جلسه موصوف مطرح و به تصویب رسید.


ظهرابی اعلام کرد مجموع ارتقای سطح مناطق فوق‌الاشاره حدود دو ‌میلیون هکتار است. این مناطق، بخش عمده‌ای از زیستگاه‌های مهم گیاهی و جانوری کشور را دربر می‌گیرند. درخصوص یکی دیگر از دستور کارهای جلسه روز چهارشنبه دوم اسفندماه شورای عالی محیط ‌زیست مبنی بر تجدیدنظر در برخی مناطق حفاظت‌شده، به استناد بند «ظ» ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر بازنگری در محدوده مناطق چهارگانه محیط ‌زیست و همچنین تعریف و تقسیم‌بندی جدید مناطق با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) توسط سازمان حفاظت محیط ‌زیست، همچنین تقاضای مکرر مسئولان محلی و ادارات کل تابعه از سنوات گذشته، از مجموع مناطق پیشنهادی برای بازنگری که عمدتا از نظر توسعه شهری و روستایی پیرامون مناطق و تغییر سیمای طبیعی، ارزش زیستگاهی چندانی نداشته ولی منجر به ایجاد مشکلات اقتصادی-اجتماعی فراوان برای مردم شده بودند، 28 منطقه مورد بازبینی قرار گرفت.

سرپرست معاونت محیط ‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: مناطق سهند و کیامکی در آذربایجان شرقی، میرآباد و مراکان در آذربایجان غربی، موته، قمصر و برزک در اصفهان، هلن، شیدا، تنگ صیاد، قیصری، سبزکوه و شیرستان در چهارمحال‌وبختیاری، شاسکوه و درمیان – سربیشه در خراسان جنوبی، قرخود در خراسان شمالی، پوزک و گاندو در سیستان‌وبلوچستان، ماله گاله، میانجنگل و آبشار مارگون در فارس، کوسالان و شاهو در کردستان، روچون در کرمان، لیسار، لونویل و چوکام در گیلان، هرمد در هرمزگان و کالمند در یزد، 28 منطقه مورد بازبینی واقع‌شده در 12 استان به مساحت حدود 77‌ هزار هکتار است.

در فرایند بازنگری برای تعدادی از مناطق ازجمله منطقه حفاظت‌شده قرخود در استان خراسان شمالی، منطقه حفاظت‌شده لیسار و پناهگاه حیات‌وحش چوکام در استان گیلان، مجموعا حدود پنج ‌هزار هکتار افزایش سطح وجود داشت. مستندات مربوط به ارتقای سطح 30 منطقه جدید نیز تهیه شده و در حال رایزنی برای اخذ مجوز از دستگاه‌های مرتبط برای ارتقای سطح این مناطق هستیم، بررسی ارتقای سطح این مناطق جدید ازجمله دستور کارهای جلسه آتی شورای عالی محیط ‌زیست است. در خبری دیگر همچنین اعلام شد سرپرست معاونت محیط ‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفته است: به منظور جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی از سرمایه‌های طبیعی کشور و برخورد کارآمد با متخلفان و مجرمان و با استناد به ماده ٦٨ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب دی‌ماه ١٣٨٠ مجلس شورای اسلامی، پس از گذشت حدود ٢١ سال، جرائم نقدی موضوع مواد ١٠ تا ١٣ قانون شکار و صید اصلاح و بازنگری شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط ‌زیست (پام)، حمید ظهرابی با اشاره به جلسه کمیسیون فرعی کمیسیون اقتصادی دولت در ٢٨ بهمن‌ گفت: در این جلسه پس از ارائه توضیحات و بررسی ادله سازمان حفاظت محیط ‌زیست درخصوص ضرورت‌های بازنگری و اصلاح مجازات‌های نقدی قانون شکار و صید، پیشنهادات ارائه‌شده از سوی سازمان برای اصلاح جرائم نقدی موضوع مواد ١٠ تا ١٣ قانون شکار و صید به‌طور‌کامل به تصویب رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان