به گزارش رجانیوز به نقل از تسنیم، مراسم دومین سالگرد مرحوم فرج الله سلحشور و رونمایی از کتاب «مبانی سینمای اسلامی» بعد از ظهر امروز سه شنبه 8 اسفندماه در خبرگزاری فارس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسین قرایی که اجرای این مراسم را برعهده داشت با خواندن چند بیت درباره ابعاد شخصی مرحوم فرج الله سلحشور چند کلامی سخن گفت.
پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس در ابتدای این مراسم گفت: یکی از مباحثی که در فضای رسانه ای با آن مواجه هستیم غفلت از مبانی رسانه است. خیلی ها هنوز رسانه را ابزاری برای سرگرمی می دانند و درد آوردتر این که افرادی این سخنان را میان می آورند که دغدغه این انقلاب را دارند.
وی ادامه داد: ما نه تنها نگاه سرگرمی گونه را مانند مخدری برای رسانه می دانیم، معتقدیم که رسانه باید راهگشای مردم باشد. رسانه باید دانشگاه باشد، دانشگاهی که این تعالیم را مانند یک معلم آموزش دهد. مرحوم سلحشور چنین روحیه آموزگار گونه ای داشت. درسی که مرحوم سلحشور به ما می دهد همین است.
سپس ویدیویی از مرحوم فرج الله سلحشور به نمایش درآمد.
جمال شورجه در این مراسم اظهار کرد: وقتی همراه با فرج الله سلحشور نزد مقام معظم رهبری رفتیم، مرحوم سلحشور بغض کرد و این دغدغه را داشت که نکند عمرش به ساخت سریال حضرت موسی(ع) نرسد. چند وقتی است که ما مدیران سازمان صداوسیما در حال مذاکره هستیم و در حال انجام کارهای شروع به ساخت سریال حضرت موسی(ع) هستیم.
وی ادامه داد: من اولین بار مرحوم سلحشور را در دهه 60 دیدم و از همان سالها بود که رفاقت ما آغاز شد. در آن روزها او جوانی بود که همه کاری انجام می داد از خدمات برای ساخت یک فیلم تا کارگردانی. امیدوارم که خداوند به ما نیز مانند مرحوم سلحشور توفیق خدمت بدهد.
در ادامه این مراسم حسن عباسی پشت تریبون آمد و گفت: امروز بعد از 39 سال بسیاری به فکر این هستند که آیا هنر دینی می شود یا نه. ملت ایران در طی این سالها همواره نشان داده است که می شود هنری دینی داشت. افرادی مانند فرج الله سلحشور ثابت کردند که می شود هنر را هم در خدمت دین درآورد.
وی ادامه داد: بررسی آثار سینمایی هالیوود نشان می دهد که آنها برنامه ای آغاز کرده اند تا انبیای الهی را تخریب کنند. هالیوود امروز نه تنها انبیای الهی بلکه به تخریب ملائکه نیز می پردازند. متاسفانه در سینمای ما نیز بسیاری از فیلمهای که درباره انبیای اللهی هستند نیز نیمه کار رها شده اند مانند فیلم سینمایی«ملک سلیمان».
عباسی بیان کرد: اگر قرار است که دین در جامعه گسترش پیدا کند باید بیان شود که دین به چه میزان می تواند باعث گسترش یک جامعه شود. امثال آقای سلحشور مسیر درستی را برای نشان دادن زندگی انبیا انتخاب کرده اند. امروزه هنر سینما را هنر رویا می دانند. فطرت اصلی انسان را «فواد» می نامند. آن چیزی که قرآن از انبیا نشان می دهد فواد وجود انبیاست.
وی افزود: متاسفانه امروز هنرمندان کشور ما در خارج از کشور هرچه از دهانشان در می آید درباره جمهوری اسلامی و مردم ایران به رسانه های خارجی می گویند و هیچکس هم به آنها اعتراضی نمی کند. این فیلمسازان همان فیلمسازان و هنرمندانی هستند که سیاه ترین فیلمها را درباره ایران و ایرانی می سازند. اما فرج الله سلحشور کسی است که «مردان آنجلس»اش را پاپ می نشیدند و می بیند. هیچ وقت فیلمسازانی که ایران را سیاه نشان می دهند، فیلم و سریالی مانند «ملک سلیمان» و «یوسف پیامبر» نمی سازند. چقدر باید کتاب راجع به این موضوع که دین از سیاست جدا نیست بنویسید، چقدر باید در دانشگاه ها این تعالیم را آموزش بدهید، اما فیلم «ملک سلیمان» در 90 دقیقه این مفهوم را القا می کند. در عصری که تمام ابزار غرب به کار گرفته است که انبیا را بزند، تصور کنید که بگذارند امثال مرحوم سلحشور بدون صدمه دیدن فیلم بسازد. امثال سلحشور شهید سینمای دینی هستند. امیدوارم که سینماگران جوان ما بتوانند جای امثال مرحوم فرج الله سلحشور را پرکنند. فوت فرج الله سلحشور شهادت گونه بود، ما در این مکان با مرحوم فرج الله سلحشور تجدید میثاق می کنیم.
در پایان این مراسم از کتاب مبانی سینمای اسلامی نوشته فرج الله سلحشور رونمایی به عمل آمد.