به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه موزه لوور در ایران با حضور رئیس موزه لوور فرانسه، رئیس موزه ملی ایران، مدیرکل امور موزههای کشور برگزار شد.
در این برنامه ژان لوک مارتینز رئیس موزه لوور فرانسه گفت: ابراز خوشحالی میکنم دوباره به ایران آمدم. موزه ملی ایران سمبل ارتباطات بین ایران و فرانسه است و به دست آندره گدار معمار فرانسوی ساخته شده است. در قرن نوزدهم پیمانهایی بین ایران و فرانسه منعقد شد که نتیجه آن کاوشهای باستان شناسی بود به طور مشخص ایران در سال 1984 این امکان را به فرانسه داد که کاوشهای باستان شناسی انجام دهد. این همکاریها منجر شد در سال 2004 و 2010 شاهد کاوشهای باستانشناسی باشیم. این نمایشگاه نیز حاصل سفر آقای روحانی به پاریس در سال 2016 است.
رئیس موزه لوور گفت: ما در این نمایشگاه تنوع آثار لوور را به نمایشگاه گذاشتیم، در این نمایشگا آمیزهای از باستان شناسی و هنر معاصر را میبینیم که از ویژگیهای خاص آن است. در موزه لوور آثاری از مصر باستان، روم و بین النهرین دیده می شود. همچنین نمایشگاهی نیز از آثار موزه ملی و کاخ گلستان در ماه مارچ در یکی از شعب موزه لوور در شهر لانس فرانسه برپا می شود. امیدوارم این نمایشگاه به موفقیتی که انتظار آن می رود برسد.
وی همچنین تصریح کرد: باستانشناسان خارجی زیادی در فرانسه فعالیت کردهاند درباره ایران هم باید بگویم اقدامات قانونی از طرف فرانسه درباره کاوشهای باستان شناسی در سالهای گذشته انجام شده است. در اواخر قرن 19 باستانشناسان فرانسوی تمام عمر و زندگی خود را در اینجا گذاشتهاند و آثاری را هم بهعنوان تشکر به فرانسه آورده شده است. موزه لوور در فرانسه بخش مهمی را به معرفی ایران باستان اختصاص داده است.
مارتینز گفت: آثاری که در شعبه موزه لوور در ابوظبی به نمایش گذاشته شده نیز از بازارهای هنری خریداری شده است.
وی درباره نمایشگاههای موزه لوور در خارج از کشور فرانسه نیز گفت: در این باره دو منطق داریم یکی درباره اتباع کشورهایی است که از موزه لوور بازدید می کنند مانند آمریکاییها و چینیها، ما نمایشگاههایی در آمریکا و چین برگزار کردهایم و بهزودی نیز در توکیو نمایشگاهی خواهیم داشت. معیار دوم ما همکاریهای علمی بین موزههاست ما برنامههایی را در مصر، الجزایر یا یونان داریم در بخش مجموعه اروپای مدرن هم فعال هستیم مثل هلند و انگلستان و برای برپایی نمایشگاه همکاری میکنیم.
وی گفت: موزه لوور دارای بیش از دو هزار کارمند و پرسنل است روزانه بین 25 تا 45 هزار بازدیدکننده دارد. بودجه سالیانه آن نیز بیش از 200 میلیون یورو در سال است که 50 درصد آن را دولت به صورت مستقیم تامین میکند اما بخش دیگری از آن از طریق فروش بلیت تامین میشود همچنین در بخش نگهداری آثار نیز 200 تا 250 نفر کار میکنند.