درمان سنتی عفونت و چسبندگی چشم نوزادان
با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان چسبندگی چشم کودک آشنا شوید.


عفونت و چسبندگی چشم نوزادان
یکی از بیماری هایی که ممکن است نوزادان مخصوصا در بدو تولد بدان دچار شوند بیماری عفونت چشم نوزاد است. عفونت چشم نوزاد که به آن قی چشم نوزاد یا قی چشم بچه یا به اصطلاح بعضی ها ، چرک چشم هم گفته می شود ممکن است در طول هفته های اولیه پس از تولد کودک چندین مرتبه رخ بدهد. قی چشم ممکن است در یک چشم یا هر دو چشم نوزاد وجود داشته باشد.

علائم عفونت چشم نوزادان کدامند؟
عفونت چشم نوزادان هم همانند سایر بیماری ها یک سری علائمی دارد. مهمترین علامت عفونت چشم نوزاد ، جمع شدن مایع زرد رنگ یا عفونت در چشم و نیز باز نشدن و چسبندگی پلک ها می باشد. انگار یک مایع چسبنده ای در قسمت مژه چشم نوزاد وجود دارد. بستگی به میزان عفونت ، مقدار این مایع ممکن است کم یا زیاد باشد.
چسبندگی پلاکها و جمع شدن ترشح زرد رنگ در گوشه چشم که مانع باز شدن چشم نوزاد میشود از علائم عفونت چشمی در نوزادان است. این عفونت به سرعت به درمان جواب میدهد؛ در عدهای از نوزادان عفونت چشمی تکرار و علیرغم استفاده از قطره و مراجعه به پزشک در فاصله کوتاه مدت عفونت تکرار میشود.
در چشم مجرایی به نام مجرای اشکی وجود دارد که اشک را وارد بینی میکند، تنگ بودن این مجرا از مهمترین عوامل مستعد عفونت در چشم نوزادان به شمار میرود؛ بر همین اساس در نوزادانی که دچار این مشکل باشند، علت اصلی عفونت چشم را تنبلی مجرای اشک میدانند. برای درمان عفونت چشمی در صورتی که مجرای اشکی تنگ شده قطرهای را که پزشک تجویز کرده به چشم نوزاد ریخته و از گوشه چشم به سمت بینی ماساژ دهند تا تنگی مجرا اشکی باز شود.
در صورتی که با قطره و ماساژ، مجرای اشک نوزاد باز نشود، نوزاد را باید نزد چشم پزشک برده تا به وسیله میله مجرای اشک طفل را باز کند.این متخصص اطفال، جمع شدن ترشح زرد رنگ که در گوشه چشم جمع میشود و مانع از باز شدن چشم نوزاد می شود و چسبندگی پلکها را از علایم عفونت چشمی در نوزادان دانست.
در بعضی از خانوادهها خصوصاً بعضی از استانها رسم است که داخل چشم نوزاد را سرمه بکشند؛ از آنجایی که در سرمهها مواد شیمیایی و سمی دیده شده این کار آنها موجب عفونت در چشم نوزاد میشود.
درمان خانگی و سنتی عفونت چشم نوزادان
در اکثر مواقع می توانید عفونت چشم نوزاد را به راحتی در خانه با روش سنتی و طبیعی درمان نمایید و نیازی به روش ها و داروهای شیمیایی نیست.درمان عفونت چشم نوزاد شامل دو مرحله است: یکی درمان عفونت چشم نوزاد و دیگری باز کردن مجرای اشکی نوزاد.
به منظور درمان طبیعی عفونت چشم نوزاد دلبندتان مراحل زیر را انجام دهید:
مقداری شهد عسل طبیعی (تاکید می شود عسل کاملا طبیعی) را در استکان تمیزی ریخته و کمی آب جوش به آن اضافه نموده و با یک قاشق چایخوری تمیز هم زنید تا آب با عسل مخلوط شده و آب عسل درست شود و سپس بگذارید تا خنک گردد. توجه داشته باشید که شهد عسل کاملا صاف بوده و مواد زائد نداشته باشد. جهت اطمینان از صاف شدن شهد عسل می توانید آب عسل تهیه شده را از یک صافی تمیز و ضد عفونی شده عبور دهید تا ناخالصی های احتمالی آن گرفته شود.
چنانچه پلک نوزاد چسبنده بوده و چشم نوزاد باز نمی شود ، مقداری پنبه تمیز را به آب عسل حاصله آغشته نموده و سعی کنید چشم نوزاد را با آن تمیز کنید تا عفونت و مواد زائد موجود در چشم از بین برود. سعی کنید عمل تمیز کردن چشم نوزاد را از طرف گوشه داخلی چشم (نزدیک بینی) به طرف گوشه بیرونی آن انجام دهید. پس از انجام این کار و زمانی که چشم نوزاد باز شد ، را انجام دهید.
زمانی که چشم کودک باز است و عفونت باعث بسته شدن آن نشده است ، مقداری از آب عسل حاصله را توسط قاشقی تمیز از طرف گوشه داخلی چشم نوزاد (نزدیک بینی) به طرف گوشه دیگر چشم نوزاد و داخل چشم نوزاد بریزید. برای اینکه آب عسل داخل گوش نوزاد نریزد می توانید یک تکه کاغذ دستمالی را در گوشه بیرونی چشم نوزاد نگهدارید. در واقع چشم نوزاد را با آب عسل شستشو دهید.عمل تمیز کردن چشم نوزاد با آب عسل را می توانید چند مرتبه تکرار نمایید.
شیر مادر هم بهترین تمیزکننده چشم نوزادان است. مادران محترم می توانند مقداری از شیر خود را در قاشق مرباخوری دوشیده و با آن چشم نوزاد خود را شستشو دهند.باز کردن مجرای اشکی چشم نوزاد
علاوه بر تمیز نمودن و درمان عفونت چشم نوزاد لازم است تا مجرای اشکی چشم نوزاد هم باز شود.
جهت باز کردن مجرای اشکی چشم نوزاد ، می توانید پس از درمان عفونت چشم و برطرف نمودن چرک چشم نوزاد ، با انگشت کوچک خود ناحیه بین گوشه داخلی چشم و بینی نوزاد را به آرامی مالش دهید. این مالش باعث می شود که مجرای اشکی چشم نوزاد باز شود.

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی