به گزارش ایسنا، اکونومیست در گزارش خود با عنوان " شهرهای آسیایی و اروپایی برای کسب عنوان گران ترین شهر جهان با هم رقابت می کنند"، 133 شهر جهان را از نظر هزینه ها در 150 بخش مختلف با یکدیگر مقایسه کرده است. در این گزارش شهر نیویورک آمریکا به عنوان شهر معیار در نظر گرفته شده است و شاخص هزینه های آن برابر 100 در نظر گرفته شده است.
شهر سنگاپور با شاخص 116، گران ترین شهر جهان است و هزینه های زندگی در آن 16 درصد بیش از نیویورک است. به گفته اکونومیست، علت حضور نداشتن لندن و نیویورک در بین 10 شهر گران قیمت جهان، تضعیف واحد پول ملی آمریکا و انگلیس بوده است.
پاریس و زوریخ، گران ترین شهرهای اروپایی و دومین شهرهای گران قیمت جهان با شاخص 112 هستند و پس از آن این دو شهر، هنگ کنگ با شاخص 111 و اسلو با شاخص 107 قرار دارند. شهرهای ژنو و سئول به طور مشترک با شاخص 106 و کپنهاگن با شاخص 105، ششمین و هشتمین شهرهای گران قیمت جهان هستند و پس از آن، سیدنی با شاخص 102 در رده دهم قرار دارد.
از سوی مقابل، به دلیل آن که واحد پول ملی ازبکستان به دنبال سقوط قیمت خود در سپتامبر سال گذشته حدود نیمی از ارزش خود را از دست داد، شهر تاشکند بیشترین رکورد کاهش هزینه های زندگی را به ثبت رساند و از رتبه 35 سال گذشته به صد و دوازدهمین شهر گران قیمت جهان تبدیل شد.
همچنین تا پایان سپتامبر 2017، از منطقه خاورمیانه شهر امان در رده 28، دوبی در رده 66، دوحه در رده 101، جده در رده 107 و ریاض در رده 117 گران ترین شهرهای جهان قرار دارند.
تهران و قاهره هر دو مشترکا در رده 121 قرار دارند و تنها شهرهای الجزایر و دمشق، هزینه های زندگی پایین تری از تهران دارند. دمشق ارزان ترین شهر دنیا نیز به شمار می رود. طبق آمارهای اکونومیست، هزینه زندگی در تهران تقریبا نصف هزینه زندگی در شهر نیویورک است.
در اروپای شرقی، پراگ گران ترین شهر است و پس از آن مسکو و ورشو قرار دارند. ارزان ترین شهرها هم آلماتی و بخارست هستند. در اروپای غربی، پاریس و زوریخ گران ترین شهر ها و لیسبون و آتن ارزان ترین شهر ها هستند.
اما در آمریکای شمالی، نیویورک گران ترین شهر منطقه و سیزدهمین شهر گران جهان است و پس از آن لس آنجلس قرار دارد. ارزان ترین شهر ها هم به ترتیب تورنتو، آتلانتا و کلیولند هستند.
ارزان ترین شهر جهان دمشق است و پس از آن کاراکاس و آلماتی در رده های 132 و 131 قرار دارند.