کانال پخت و پز آسان: شیرینی اتابکی مدت ماندگاری طولانی دارد. میتوانید شیرینی را در ظرف دردار چیده و مدت یک ماه در جای خنک یا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.
مواد لازم:- آرد 250 گرم
- آرد نخودچی 125 گرم
- آرد برنج 125گرم
- روغن جامد صاف 225 گرم
- پودر قند الک شده 175 گرم
- هل ساییده ½ قاشق چایخوری
- تخم خرفه یا پودر پسته به میزان لازم
تهیه خمیر:1-ابتدا روغن و پودر قند را در کاسهای بریزید و با همزن برقی و دور تند حدود 10 دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود. اواخر 10 دقیقه هل را هم اضافه کنید.
2-سپس آرد الک شده را قاشق قاشق اضافه کنید و با سر خمیر گیر همزن هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست آید. ممکن است یکی دو قاشق از آرد اضافه بیاید.
3-اگر مایل به تهیه شیرینی اتابکی کاکائویی هستید، خمیر را نصف کنید و یک تا 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائوی الک شده به یک قسمت از خمیر اضافه کنید. ورز دهید تا خمیر شکلاتی شود.
4-خمیر شکلاتی و سفید را جداگانه در کیسه فریزر بگذارید و 4 تا 5 ساعت در محیط آشپزخانه جای خنک استراحت دهید.
نکته : من خمیر را حدود 2 ساعت در یخچال استراحت دادم.
کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید. (من بدون کاغذ هم گذاشتم و اصلا نچسبید.)
آماده کردن شیرینی اتابکی برای پخت:1-از خمیر به اندازه فندق درشت بردارید و در دست گرد کنید گلولههای خمیر را در سینی با کمی فاصله از هم بچینید روی خمیر شیرینی اتابکی را کمی فشار دهید.
2-فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و یک ربع زمان دهید تا فر گرم شود. ( سینی لعابی کف فر بماند)
3-با گاتر گرد کوچکی روی خمیر چند حلقه توی هم بیاندازید. (شبیه حلقه های آرم المپیک چند دایره توی هم )
4-روی شیرینی اتابکی را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید. سینی شیرینیها را در طبقه وسط فر بگذارید و 20 دقیقه زمان دهید تا شیرینی پخته شود.
5-سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا شیرینی اتابکی کاملا سرد شود. سپس در ظرف بچینید و گرنه پودر میشود.
6-برای سرعت بخشیدن به کار باید 2 تا 4 سینی شیرینیپزی داشته باشید که در فاصله رفتن هر سینی داخل فر شما سینی بعدی را آماده کنید.
نکات:1-من مثل همیشه از روغن جامد با طعم زعفرانی استفاده کردم شما میتوانید از کره هم استفاده کنید.
2-به این ترتیب که کره را آب کنید. دوغ کره را جدا کنید و کره را برای 5 ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا سفت شود.
3-سپس برای پخت شیرینیهایی که احتیاج به روغن صاف دارند استفاده کنید.
4-استفاده از روغن صاف باعث میشه بافت شیرینیها سفتتر، قالب زدنش راحتتر و طعمش شبیه نمونههای بازاری بشه.
5-ولی من شخصا ترجیح میدم بافت لطیفتری از شیرینی داشته باشم و طعم شیرینی خونگی.
6-در صورت تمایل خمیر شیرینی اتابکی را در یک سینی به قطر یک سانت باز کنید.
7-خمیر باز شده را یک ربع در یخچال قرار دهید و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
8-برای راحتتر کاتر زدن شیرینی بهتر است کاتر را در آرد برنج زده تکان دهید تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنید.