ب
ه گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی سازمان قضایی نیروهای مسلح، در جلسه شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم خراسان جنوبی که به میزبانی اداره کل زندانهای استان و با حضور فرماندهان نظامی و انتظامی برگزار شد، ابتدا رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان به وضعیت دورههای آموزش قضایی و حقوقی در نیروهای مسلح استان پرداخت و اظهار داشت: در یازده ماهه سال گذشته 128 دوره در یگانهای نظامی و انتظامی استان برگزار که از این تعداد، مرکز آموزش مرزبانی محمد رسول ا.. (ص) با 25 دوره، فرمانده مرزبانی استان با 24 دوره و ستاد انتظامی استان با 19 دوره، به ترتیب بیشترین میزان برگزاری دورهها را به خود اختصاص دادند.
محمدحسین محمدپور کلاسهای آگاهسازی را از بهترین و موثرترین راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم برشمرد و افزود: فرماندهان نیز به این اهمیت واقف هستند، ولی انتظار میرود نسبت به افزایش کلاسها اهتمام ویژهای به خرج دهند به خصوص یگانهایی که در مرکز استان واقع شده اند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح خراسان جنوبی در ادامه، از مرزبانی استان که با بیشترین پراکندگی و سختی کار، آموزش را در صدر برنامههای سال 97 خود قرار داده، تشکر و قدردانی کرد.
معاون دادستان نظامی استان نیز با اشاره به اثرات بازدید فرماندهان نظامی و انتظامی از اندرزگاههای نظامی استان، بر استمرار این بازدیدها تأکید کرد.
محمدعلی جلوهگر با مقایسه وضعیت آمار جرایمِ استان خراسان جنوبی با استانهای همجوار، آمار جرایم استان را در حد قابل قبولی دانست و یکی از علل آن را تلاش، دلسوزی و تعامل فرماندهان نظامی و انتظامی عنوان کرد.
وی بر ضرورت مقابله و پیشگیری از مخاطرات اعتیاد به مواد مخدر تأکید کرد و گفت: این آسیب، مقدمه وقوع سایر جرایم از جمله فرار از خدمت، نزاع، خودزنی و... است و پیشنهاد میکنم که در دستور کار برنامههای پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح در سال 97 قرار گیرد.
در ادامه، حجت الاسلام الهیمنش قاضی ناظر زندان دادسرای نظامی استان به اقدامات صورت گرفته در بند نظامیان اشاره کرد و افزود: به عنوان قاضی ناظر زندان هر هفته از بند نظامیان بازدید و از نزدیک مشکلات تک تک مددجویان را بررسی و به رئیس سازمان قضایی، دادستان نظامی و قضات گزارش مینمایم.
وی گفت: با تلاشهای صورت گرفته بند نظامیان را به یک مرکز فرهنگی تبدیل کردهایم و مددجویانی که خواهان بهره مندی از نهادهای ارفاقی مانند حبس با خدمت، آزادی مشروط و... هستند باید مباحث شرعی، نماز و احکام را فرا بگیرند و پس از اخذ آزمون و کسب امتیازات لازم، پرونده مددجویان به دادگاه ارسال میشود.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی استان خراسان جنوبی در این جلسه اظهار داشت: 93 درصد از زندانیان خراسان جنوبی را مددجویان مرد و 7 درصد را مددجویان زن تشکیل میدهند.
علی هاشمی گفت: حدود 25 روحانی در سطح زندانهای استان مستقراند و آموزشهای فرهنگی، اعتقادی و اخلاقی را بر محور قرآن و نماز ارائه میدهند ضمن آنکه فریضه نمازجماعت هرسه نوبت در زندانهای استان اقامه میشود.
وی خاطرنشان کرد: بازدید قضات دادسرای نظامی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که این نظارت، مایه دلگرمی است. مدیرکل زندانهای استان، مسائل اقتصادی و معیشتی و معضل مواد مخدر را از عوامل تأثیرگذار و مهم در فرار از خدمت عنوان کرد و پیشنهاد داد که موضوع برنامههای پیشگیری از وقوع جرم سال 97 نیروهای مسلح به بحث شناسایی و درمان اختلالات روانی سربازان اختصاص یابد.
در ادامه، سردار حسن رجب زاده فرمانده تیپ مردم پایه سپاه انصارالرضا (ع)، اصلیترین سرمایه هر مجموعهای را نیروی انسانی آن دانست و به موفقیتهای نظامی در سوریه و عراق اشاره و تصریح کرد: مادامی که نیروی پیاده نظام در منطقهای مستقر نشود نمیتوان از موفقیت سخن گفت که این امر نشان دهنده اهمیت و جایگاه ویژه نیروی انسانی است.
وی به اهمیت خوشایندسازی محیط خدمتی جهت سربازان اشاره کرد و اظهار داشت: سربازان که سرمایه نظام هستند قبلاً احساس میکردند که وارد تبعیدگاه شدهاند، اما امروزه با خوشایندسازی مناسب محیط خدمت، شاهد هستیم که جوانان داوطلبانه میخواهند در مجموعه تیپ انصار الرضا ورود پیدا کنند.
وی افزود: پس از دفن شهید گمنام و احداث پارک سرباز، این تمایل دوچندان شده است.
فرمانده تیپ مردم پایه سپاه انصار الرضا (ع) به فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته در این یگان اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه کلاسهای آگاهسازی حقوقی و قضایی کمتر برگزار شده لکن جلسات بصیرتی به طور منظم برگزار و توانستهایم مجموعه خوبی برای سربازان و بسیجیانی که در مناطق مرزی مستقر هستند ایجاد کنیم تا به راحتی در کنار هم خدمت کنند.
سردار رجب زاده نیز پیشنهاد داد که همانند سالهای 95 و 96، بررسی راهکارهای پیشگیری از دو جرم فرار از خدمت و ایراد ضرب و جرح عمدی در برنامه پیشگیری از وقوع جرم سال 97 نیروهای مسلح ادامه یابد.
سرهنگ خلبان حمید مصطفوی فرمانده پایگاه هوایی شهید حسینی نهاجا در این نشست گفت: ما در مجموعه نیروی هوایی با سربازانی سر و کار داریم که بهترین ایام عمر زندگی خویش را به خدمت میآیند لذا بایستی محیط خدمت برای آنها مناسب و مطلوب باشد و نیروی هوایی علیرغم کمبود امکانات و دور بودن از مرکز استان، در این زمینه موفق عمل کرده است.
وی نگاه اجباری به خدمت سربازی را نادرست توصیف کرد و افزود: سربازان سهمی اساسی در ایجاد امنیت در مملکت دارند و فرهنگ سازی در سطح نیروهای مسلح و جامعه به خاطر ایجاد عزت نفس در سربازان صورت پذیرد.
فرمانده پایگاه هوایی شهید حسینی با اشاره به بررسیها و کارشناسی بهعمل آمده در مجموعه نیروهای مسلح استان پیشنهاد داد که بررسی جرایم مواد مخدر در دستور کار برنامههای پیشگیری از وقوع جرم استان قرار گیرد.
جانشین فرمانده ارشد نظامی آجا در استان در ادامه اظهار داشت: لازم است در خصوص معضل اعتیاد و استعمال مواد مخدر که ریشه بسیاری از جرایم است، چاره اندیشی و راهکارهای کاهش این جرایم در مجامع استانی سال 1397 بررسی شود.
سپس جانشین انتظامی استان خراسان جنوبی از کاهش 5/12 درصدی جرایم در سطح یگانهای تابعه انتظامی استان خبر داد و گفت: علیرغم پیچیدگی مأموریتها و پراکندگی نیرو در سطح استان، روند خوبی را در کاهش آسیبها در پیش گرفتهایم و در شورای فرماندهی موضوع پیشگیری از جرایم با حساسیت خاصی دنبال میشود.
سرهنگ سعید دادگر، بررسی جرایم مواد مخدر را به عنوان موضوع برنامههای پیشگیرانه سال 1397 پیشنهاد کرد و افزود: مواد مخدر از مرحله آسیب گذشته و بهعنوان یک تهدید مطرح است و رسالت ما در قبال صیانت از جوانان به عنوان نسل چهارم انقلاب و افسران حقیقی امروز نظام به تعبیر مقام معظم رهبری، سنگین است.
فرماندهان حاضر در این جلسه در پایان، با حضور در بند نظامی زندان مرکزی بیرجند از نزدیک با مددجویان دیدار کردند.