ماهان شبکه ایرانیان

محسن هاشمی: دیدگاه‌های حزبی در شورای شهر به مصلحت شهروندان نیست

رئیس شورای شهر تهران عنوان کرد: اینکه دیدگاه‌های حزبی و سیاسی معیار اساسی برای تصمیم‌گیری اعضا تلقی شود، قطعا به مصلحت شهر و شهروندان نخواهد بود و موجب تضعیف توانمندی و کاهش حمایت مردمی از این نهاد اجتماعی خواهد شد.

محسن هاشمی: دیدگاه‌های حزبی در شورای شهر به مصلحت شهروندان نیست

شورای شهر تهران این روزها به دلیل تکاپویش برای انتخاب شهردار پایتخت بیش از هر زمان دیگری زیر ذره‌بین افکار عمومی قرار دارد. بالاخره بعد از چند هفته هفت گزینه از سوی اعضای شورا پیشنهاد شدند تا رقابت برای تصدی کرسی بهشت، جدی‌تر شود. گزینه‌های پیشنهادی اما واکنش‌های زیادی را برانگیخت. ‌در همین راستا کرباسچی دبیرکل حزب سازندگی به‌صراحت لیست پیشنهادی را حاصل لابی‌گری سیاسی خواند و حکیمی‌پور عضو اصلاح‌طلب شورای چهارم نیز با توجه به روال طی‌شده در شورا برای آینده اصلاحات ابراز نگرانی کرد.

در آستانه روز شوراها سراغ رئیس شورای شهر تهران رفتیم. رئیسی که به‌رغم تخصصش در مدیریت شهری، با رای استمزاجی اعضای شورای یکدست اصلاح‌طلب پنجم، از گردونه رقابت کنار گذاشته شد. محسن هاشمی در گفت‌وگویی اگرچه معتقد است دیدگاه‌های حزبی بر نظر و عملکرد اعضای شورا موثر است و این اثر‌گذاری به دلیل سیستم انتخاباتی غیرقابل اجتناب است، تاکید دارد اینکه دیدگاه‌های حزبی و سیاسی معیار اساسی برای تصمیم‌گیری اعضا تلقی شود، قطعا به مصلحت شهر و شهروندان نخواهد بود و موجب تضعیف توانمندی و کاهش حمایت مردمی از این نهاد اجتماعی خواهد شد. 

هاشمی درخصوص معطلی و بلاتکلیفی مدیریت شهر تهران هم تصریح کرد که عدم ثبات و تزلزل مدیریتی موجب کاهش بهره‌وری و تنزل عملکرد هر مجموعه‌ می‌شود. البته بی‌تردید احتمال بازنگری در گزینه‌های پیشنهادی شهرداری و ملاک عمل در شورا از دیگر بخش‌های جذاب این گفت‌وگو محسوب می‌شود. آنچه در ادامه می‌آید مشروح گفت‌وگوی «فرهیختگان» با محسن هاشمی، رئیس شورای شهر پنجم تهران است...

در آستانه روز شوراها قرار داریم، به نظر شما مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته در شورای پنجم چه بود؟

شورای پنجم در طول حدود هشت ماه سپری‌شده از فعالیتش، اقدامات اصلاحی را در حوزه مدیریت شهری در قالب طرح‌ها و اصلاحات لوایح انجام داده است، اما باید رویکرد اساسی در تدوین برنامه سوم توسعه شهری نمودار شود. البته برخی اقدامات مدیریت شهری نظیر توقف فروش تراکم شناور و محدود کردن شورای معماری جهت صدور مجوز مازاد تراکم نیز اقداماتی بوده است که در زمره فعالیت‌های اصلاحی قرار می‌گیرد.

به نظر شما چه اقداماتی باید در اولویت دستور کار شورای پنجم قرار می‌گرفت؟

مهم‌ترین معضلات تهران، ترافیک وآلودگی هوا، بافت‌های فرسوده و آسیب‌های اجتماعی هستند که باید از طریق توسعه حمل‌ونقل عمومی، رونق نوسازی در مناطق فرسوده و جذب فعالیت‌های مردمی و داوطلبانه در حوزه فرهنگی - اجتماعی کاهش یابد که متاسفانه تاکنون منابع کافی و توجه لازم به این حوزه‌ها نشده است و شورای شهر باید مقدمات قانونی این فرآیند را ایجاد کند.

البته در این میان دولت و مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به باری که ناشی از استقرار پایتخت در تهران بر دوش شهر است، باید حمایت ویژه‌ای را از پروژه‌های کلیدی شهر به‌ویژه حمل‌ونقل عمومی و تجهیز خطوط مترو داشته باشند که پیگیر آن نیز هستیم.

بلاتکلیفی شهرداری تهران یکی از مسائلی است که باعث انتقادات به شورای شهر شده است، به نظر شما این معطلی به شهر آسیب نخواهد زد؟

طبیعی است که عدم ثبات و تزلزل مدیریتی موجب کاهش بهره‌وری و تنزل عملکرد هر مجموعه‌ای می‌شود و تلاش ما این است که هرچه سریع‌تر شهرداری تهران به یک ثبات نسبی برسد. استعفای آقای نجفی به‌دلیل بیماری و برخی مشکلات تا حدی به این ثبات آسیب زد که امیدواریم با انتخاب شهردار این آسیب برطرف شود.

به‌نظر می‌رسد نگاه جناحی و حزبی روی تصمیمات اعضای شورا سایه انداخته است. این با ضرورت رویکرد اجتماعی در شورای شهر منافات ندارد؟

اینکه دیدگاه‌های حزبی بر نظر و عملکرد اعضای شورا موثر باشد، غیرقابل اجتناب است و سیستم انتخاباتی اقتضا می‌کند افراد با گرایش‌های سیاسی همسو در یک فهرست قرار گیرند، اما اینکه دیدگاه‌های حزبی و سیاسی معیار اساسی برای تصمیم‌گیری اعضا تلقی شود، قطعا به مصلحت شهر و شهروندان نخواهد بود و موجب تضعیف توانمندی و پشتوانه کارشناسی شورا و کاهش حمایت مردمی از این نهاد مردم‌نهاد خواهد شد.

یکی از مطالبات مردم در حال حاضر انتخاب شهردار متخصص فارغ از نگاه‌های جناحی و سیاسی است، ولی اکثریت گزینه‌های پیشنهادی اعضای شورای شهر برای سمت شهرداری بیش از آنکه چهره‌هایی باتجربه در حوزه شهری باشند، چهره‌هایی حزبی هستند؛ به نظر شما انتخاب چهره‌های سیاسی همچنان شهر را معطل نمی‌گذارد؟

در میان چهره‌های متنوع معرفی‌شده برای تصدی شهرداری، اشخاص سیاسی، اجرایی و متخصص وجود دارند که اعضای شورا بر اساس معیارهای خود دست به انتخاب خواهند زد و امیدواریم این انتخاب، انتخاب اصلح و به مصلحت شهر باشد.

با توجه به اینکه از جانب برخی احزاب و گروه‌ها برای شهرداری شما مطالبه جدی وجود دارد و از طرف دیگر در میان اسامی پیشنهادی به لحاظ تجربه و تخصص گزینه کمتر شناخته‌شده‌ای نسبت به شما پیشنهاد شده است، تصمیم شما برای ادامه حضور در میدان رقابت انتخاب شهردار چیست؟

بنده اعلام کردم با توجه به تمایل اعضا برای باقی ماندنم در شورا، به تصمیم اکثریت احترام می‌گذارم. البته برخی اعضا نیز اظهار کردند در صورت عدم امکان رسیدن به گزینه مورد توافق شورا و مورد تایید نظام، باز این تصمیم را مورد بازنگری قرار خواهند داد، در هر صورت آنچه ملاک عمل در شورا خواهد بود، خرد جمعی ورای اکثریت است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی