آیا مسئولان محیط زیست بار دیگر با صدور مجوز برای یک باغ وحش غیراستاندارد، مهر تاییدی بر مرگ تدرجی ساکنانش خواهند زد، یا این بار طی برخوردی قانونی، نسبت به تعطیل کردن باغ وحشی که قابلیت سازگار شدن با ضوابط این سازمان را ندارد اقدام خواهند کرد؟
به گزارش به نقل از تسنیم، تصاویری که دوستداران حیوانات طی روزهای گذشته از باغ وحش هویزه برای این خبرگزاری ارسال کردهاند حکایت از مرگ تدریجی گونههایی دارد که در قفسهای تنگ و به شدت آلوده، در گرمایی شدید که با طبیعت بسیاری از آنها سازگار نیست در باغ وحشی بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست به فراموشی سپرده شدهاند.
در ادامه، تصاویری از حیوانات نگونبخت باغ وحش هویزه را مشاهده میکنید: گرگهایی که در فضایی محدود به دلیل درگیری با یکدیگر به ویژه از ناحیه گوش، دچار زخمهایی عمیق هستند، خرسهایی که از حداقل مساحت لازم محروم شدهاند، شیرهایی که در قفسهای آلوده و کوچک، از پشت چند ردیف میله آهنی به سختی قابل تشخیص هستند و میمونهایی که بوی تعفن قفسشان، حضور بیش از چند ثانیه را غیرممکن کرده؛ قفسنشینانی فراموش شده که برای تحمل یک تابستان نفسگیر دیگر در به اصطلاح «باغ وحش هویزه» آماده میشوند.
در حالی که به گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست برای اقدام نسبت به تعطیل کردن باغهای وحش غیراستاندارد و بدون مجوز، با خلاء قانونی مواجه نیست، مسئولان این سازمان بر خلاف آنچه انتظار میرود به جای اقدام نسبت به تعطیل کردن باغ وحشهایی مانند باغ وحش سیمرغ گراش (استان فارس)، باغ وحش چاهنیمه زابل و باغ وحش کاسیت (استان لرستان) که به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آبوهوایی و کمبود درآمد، قابلیت تبدیل شدن به باغ وحشی استاندارد و رعایت ضوابط ابلاغشده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست را ندارند متاسفانه برای این مراکز مجوز صادر میکند. مراکزی که به دلیل کمبود درآمد، به کانونهای قاچاق حیات وحش تبدیل شدهاند.
حالا باید منتظر ماند و دید مسئولان محیط زیست برای حیوانات این باغ وحش غیرمجاز چه سرنوشتی را رقم خواهند زد؟ آیا با صدور مجوز برای این باغ وحش هم، مرگ تدریجی در شرایطی اسفبار را برای ساکنانش رقم خواهد زد یا این بار با اقدام قانونی نسبت به تعطیل کردن این مرکز که هیچیک از ضوابط تعیینشده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست را رعایت نمیکند، زندگی جدیدی را در باغ وحشهایی با شرایط بهتر به آنها هدیه کرده و فصل جدیدی را در ساماندهی باغ وحشهای کشور خواهند گشود: تفکیک باغ وحشها بر اساس قابلیت استاندارد شدنشان؛ بهسازی آنها که چنین قابلیتی دارند و تعطیلی آنها که ندارند.