بخشهایی از این گفتوگو را در ادامه بخوانید:
آقای حداد عادل در مصاحبه ای گفته اند که ما در اداره اقتصادی جمنا میلنگیم. خود شما هم قبلا به مشکل اقتصادی جمنا اشاره کرده اید. شایعاتی وجود دارد مبنی بر این که مشکلات مالی موجب توقف فعالیت جمنا خواهد شد. این مشکلات چقدر جدی است؟ به نظر شما میتواند در روند فعالیت جبهه مردمی نیروهای انقلاب مشکلساز شود؟
مشکل تامین مالی است، ما یک سیستم اقتصادی نیستیم که مشکل اقتصادی نداشته باشیم. افرادی که کارخانهدار و ثروتمند و این چیزها باشند یا به جاهایی وصل باشند و بتوانند منابع مادی جمنا را تامینی کنند، نداریم. بنابراین سعی کردیم بهترین روشی که فکر میکنیم مردمیتر هم هست را برای حل این مشکل به کار بگریم.
همان موضوع دریافت حق عضویت؟
بله، هر کسی عضو میشود،حق عضویتش را هم میپردازد و از حق عضویت جمنا اداره شود و به جایی وابستگی نداشته باشد و از کسانی هم کمک نگیرد. اگر کسی خواست کمک کند، آن بحث دیگری است، ولی از پرداخت حق عضویتها اداره میشود و این خودش یک افتخار است برای جمنا که با عضویت افراد میتواند خودش را اداره کند.
گفته بودید که این حق عضویت ها کف دارد اما سقف نه. با توجه به اینکه جمنا یک حزب نیست تا به صورت معمول حق عضویت بگیرد و قرار است در بزنگاههای انتخاباتی، اصولگرایان را به یک کاندیدای واحد برساند آیا دریافت کمک مالی از اعضا مشکلساز نمی شود؟ چه راهکاری برای این موضوع دارید؟ این احتمال را بررسی کرده اید؟ آیا راهکار دریافت حق عضویت و کمک مالی اعضا باب نفوذ بیشتر برخی افراد در تصمیم گیری ها را باز نمی کند؟
هزینههایی که هست، هزینههای برگزاری جلسه و یا دعوتها و نظایر آن است که این ها ، هزینههای بالایی نخواهد داشت. در مواقع انتخابات و اینها نیز عموما خود کاندیدا ها یا طرفداران آن ها هزینههایشان را از راههای جمعآوری کمک دوستان و آشنایان خود تامین می کنند. من فکر نمیکنم مشکل اساسی در این مورد داشته باشیم.
پس این شایعات موجود مبنی بر اینکه مشکل مالی مانع ادامه فعالیت جمنا خواهد شد را رد میکنید؟
بله، مشکل مالی وجود دارد اما بالاخره افرادی که هستند؛ همان حق عضویتشان را که بپردازند، مشکل مالی ما رفع میشود.
در مورد وضعیت فعلی جمنا توضیح دهید. گفته بودید جلساتی با آقای قالیباف و رئیسی داشتید. در مورد جزئیات آن بفرمایید. به طور خاص با این آقایان راجع به چه موضوعاتی صحبت شده است؟
نه فقط با این افراد بلکه تقریبا با بقیه کاندیداها هم جلسه داشتیم. نشستهایی بوده که بنشینند کنار هم و فکر کنند و یک هماهنگی و همفکری را به وجود بیاورند که انشاءالله این باز هم ادامه خواهد یافت.
بهطور مشخص حضور این دو فرد خاص در جلسات جمنا به معنی حضورشان در انتخابات بعدی است؟
نه، نمیتوانیم ما چنین استنباط و برداشتی داشته باشیم. این موضوع هم به تصمیم خودشان و هم به تصمیم جمع و گرایشهای عمومی مردم بستگی دارد.
یکی از گمانه های موجود این است که اصولگرایان در انتخابات بعدی با افراد جوان و شاید گمنام وارد انتخابات می شوند. این موضوع چقدر جدی است ؟ آیا جمنا از این رویکرد دفاع و حمایت میکند؟
از نیروهای جوان حمایت میشود، ولی حالا اینکه با چه افرادی وارد صحنه شویم را نمی توان الان گفت.آن را باید نشست و دید که به کجا میرسد.
آقای حسینی گفته بودند که گویا پایداریها هنوز با جمنا همسو نیستند.
گفتم، الان وضعیت انسجام خوب است، ولی ایدهآل نیست و باید باز هم جلو برویم.
از آنجایی که اصلاحطلبان قبلا از شیوه ائتلاف استفاده کردند و توانستند سهمی در پیروزی داشته باشند. احتمال داده می شود که در انتخابات های آتی نیز همین رویه را در پیش بگیرند. رویکرد اصولگرایان در مورد ائتلاف چیست؟ امکان دارد که این بار اصولگرایان به ائتلاف با چهرههای میانهرو و اعتدالی فکر کنند؟ جمنا به این موضوع فکر میکند؟
به هر حال یک مبانی ای وجود دارد که میبایست رعایت شود. در صورت رعایت این مبانی و خط قرمزها هر کسی که داخل جمنا شود، پذیرفته می شود. در غیر این صورت قابل پذیرش نیست. ولی این را که بیایند و به هر حالت بر اساس سیاستبازی و یا دستیافتن به کرسیهایی، هماهنگیهایی را به وجود بیاورند؛ نمیتوانم تایید کنم.
2929