شریل کارا سندبرگ، در 6 شهریورماه 1348 در شهر واشنگتن و خانوادهای یهودی متولد شد. یک مجری فنآوری، فعال و نویسندهی آمریکایی است. او رئیس اجرایی کمپانی فیسبوک را دارد و همچنین بهعنوان مؤسس سایتی برای کمک به زنان در راه رسیدن به اهدافشان (leaning.org) شناخته میشود. با بنیتا همراه باشید.
شریل کتاب تکیه (Lean In) را در مورد زنان و قدرت رهبری آنها نوشته که این کتاب بیش از یکمیلیون بار به چاپ رسیده و به فروش رفته است. سندبرگ مدرک کارشناسی خود را در رشتهی اقتصاد و از دانشگاه هاروارد دریافت و تحصیلات خود را در مدرسهی اقتصاد هاروارد کامل کرد. در تیرماه سال 1391 شریل از طرف اعضای هیئتمدیرهی کمپانی فیسبوک بهعنوان رئیس هیئتمدیره انتخاب شد تا این شرکت اولین رئیس زن خود را تجربه کند. قبل سمت رئیس اجرایی کمپانی فیسبوک، شریل سندبرگ در کمپانی گوگل بهعنوان معاون سر مجموعهی فروش آنلاین مشغول به کار بود. او سهم زیادی در فعالیتهای بشردوستانهی این کمپانی داشت. سندبرگ قبل از ورود به دنیای سایتهای اینترنتی، بهعنوان رئیس اسناد برای خزانهداری ایالاتمتحدهی آمریکا کار میکرد.
در سال 1391 شمسی، مجلهی تایمز اسم شریل سندبرگ را در لیست سالانهی 100 نفر از بانفوذترین افراد دنیا وارد کرد. در تیرماه سال 1394، با توجه به سهام شریل سندبرگ در کمپانی فیسبوک و دیگر شرکتها، دارایی او حدود یک میلیارد دلار تخمین زده شد.
کودکی و تحصیلات
او فرزند ادل و جول سندبرگ و بزرگترین فرزند از سه فرزند این زوج است. پدر او یک چشمپزشک و مادرش معلم زبان فرانسهی کالج بود. ادل زبان انگلیسی را بهعنوان زبان دوم آموخته بود و زبان اول او فرانسه بود. جالب است بدانید که مادر شریل، ادل، مؤسس سازمان خیریهای است که به نوجوانان کمک میکند آسیبهای شنوایی را کمتر بکنند. او همچنین زمانی که شریل را باردار بود برای تکمیل تحصیلات خود و گرفتن مدرک دکترا اقدام کرد. مادربزرگ مادری شریل هم زنی تحصیلکرده و مقتدر بود که توانست خانواده را از بحران مالی نجات دهد. این خانواده از فعالان اجتماعی بودند و این باعث میشد که شریل کودکی خود را در راهپیماییهای حمایت از حقوق یهودیان بگذراند. این فعالیتها درنتیجه باعث اخراج والدین او از کشور شوروی شد.
زمانی که شریل 2 ساله بود به همراه خانواده به ساحل شمالی میامی در ایالت فلوریدای آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات ابتدایی را در این شهر گذراند. او به دبیرستان میامی شمالی میرفت و همیشه بهترین نمرههای کلاس را میگرفت. او درنهایت با معدل 4.6 از 5 در این مدرسه فارغالتحصیل شد.
در سال 1366 شریل سندبرگ در کالج هاروارد ثبتنام کرد. او در سال 1370 در رشتهی اقتصاد و بهعنوان دانشجوی نمونه از این کالج فارغالتحصیل شد و جایزهی جان اچ ویلیام را دریافت کرد. زمانی که شریل در هاروارد مشغول به تحصیل بود، انجمنی به نام «زنان در دولت و اقتصاد» را تأسیس کرد. او با لری سامرز، یکی از استادان این کالج ملاقات کرد که او به مشاور و استاد راهنمای پایاننامهی شریل تبدیل شد. سامرز شریل را بهعنوان دستیار تحقیقاتی خود وارد بانک جهانی کرد و حدود یک سال را روی سلامت جهانی در هند و بیماریهای جذام و ایدز و کوری تحقیق کردند.
در سال 1372 شریل سندبرگ در مدرسهی اقتصاد هاروارد ثبتنام کرد و در سال 1374 مدرک M.B.A خود را از این مدرسه گرفت. او دانشجوی ممتازی بود و این باعث شد که در اولین سال تحصیل خود کمکهزینهی تحصیلی دریافت کند.
فعالیت حرفهای
بعد از فارغالتحصیلی از مدرسهی اقتصاد در بهار سال 1374، سندبرگ حدود یک سال بهعنوان مشاور مدیریت برای شرکت مک کینزی کار کرد. از سال 1375 تا سال 1380 شریل دوباره به استاد قدیمی خود لری سامرز برخورد و به کمک او وارد بانک جهانی شد. در آن زمان بیل کلینتون رئیسجمهور آمریکا بود و سامرز در خزانهداری ایالاتمتحدهی آمریکا مشغول به کار بود. شریل سندبرگ بهعنوان دستیار سامرز استخدام شد و تحقیقاتی را روی بدهیهای مالی آسیا و همچنین سلامت جهانی انجام داد.
در آذرماه سال 1379، زمانی که جمهوریخواهان در انتخابات آمریکا پیروز شدند، شریل از سازمان خزانهداری آمریکا بیرون آمد و به شهر سیلیکون رفت تا به کمپانی گوگل بپیوندد. او از این شرکت و از آیندهی روشنی که در پیش رو داشت مطمئن بود و اشتیاق زیادی برای پیوستن به آن داشت. گوگل به تجارب و استعداد سندبرگ علاقه نشان داد و در سال 1380، او بهعنوان معاون رئیس بخش فروش آنلاین گوگل استخدام شد. او مسؤول بخش خریدوفروش آنلاین و همچنین تبلیغات و چاپ و نشر محصولات گوگل بود و فعالیتهای کتاب گوگل و مشتریان این سایت را نیز کنترل میکرد. شریل سندبرگ هدف جدیدی برای این شرکت تعریف کرد و آن در اختیار گذاشتن اطلاعات بهصورت کاملا رایگان بود. این هدف به پیشرفت این کمپانی نوپا که فقط 3 سال از تأسیس آن میگذشت کمک فراوانی کرد.
سندبرگ تا سال 1387 با گوگل همکاری کرد و در این دورهی 7 ساله به یکی از بهترین مدیران ارشد کشور شهرت یافت و موفقیتهای حرفهای زیادی به دست آورد.
فیسبوک
در اواخر سال 1386، مارک زاکربرگ مؤسس و مدیر اجرایی فیسبوک، سندبرگ را در یک مهمانی کریسمس ملاقات کرد. در آن زمان سندبرگ به فکر تبدیلشدن به یکی از مدیران ارشد شرکت واشنگتنپست بود. مارک زاکربرگ بهطور کل به دنبال مدیر اجرایی برای کمپانی تازه تأسیسش نبود، اما با ملاقات شریل سندبرگ فهمید که او برای این پست بسیار مناسب است. مارک و شریل در بهمنماه سال 1386 و در مجمع اقتصادی جهانی در سوئیس، وقت بیشتری را باهم گذراندند و بیشتر آشنا شدند. سرانجام در فروردین سال 1387 کمپانی فیسبوک اعلام کرد که شریل سندبرگ را بهعنوان مدیر اجرایی این کمپانی استخدام کرده است.
میتوانید یک سری هم به «معرفی خانم های موفق ایرانی در سراسر دنیا؛ پریسا تبریز» بزنید.
منبع: Successstory، Biography، Huffingtonpost